Με τον φόβο ενός χτυπήματος στο πυρηνικό εργοστάσιο ζουν οι κάτοικοι στη Ζαπορίζια

Είναι σαν να καθόμαστε πάνω σε ένα βαρέλι με μπαρούτι, λένε και τονίζουν ότι οι συνέπειες θα αφορούν όλο τον κόσμο

Οι κάτοικοι της περιφέρειας Ζαπορίζια, που ζουν κοντά στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, αγωνιούν για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει ενδεχόμενο πλήγμα στις εγκαταστάσεις του.

Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για επιθέσεις κατά του πυρηνικού σταθμού, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ενερχοντάρ την οποία πλέον ελέγχουν φιλορωσικές δυνάμεις.

«Είναι σαν να καθόμαστε πάνω σε ένα βαρέλι με μπαρούτι» λέει κάτοικος του Ενερχοντάρ.

Ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης ανέφερε ότι οι αρχές είχαν σχέδιο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου «ατυχήματος» και σημείωσε ότι οβίδες πυροβολικού είχαν πέσει κοντά στους έξι αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού.

«Σε περίπτωση που χτυπηθεί ένας αντιδραστήρας, δεν θα είναι τοπική αλλά παγκόσμια καταστροφή», είπε ο Αλεξάντρ Βόλγα.

Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν πληροφορίες ότι η Ρωσία σχεδιάζει να εξαπολύσει σύντομα νέες επιθέσεις κατά κυβερνητικών εγκαταστάσεων και μη στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αμερικανό αξιωματούχο τον οποίο δεν κατονομάζει.

«Έχουμε πληροφορίες ότι η Ρωσία εντείνει τις προσπάθειές της για να εξαπολύσει επιθέσεις κατά κυβερνητικών εγκαταστάσεων και μη στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες. Δεδομένου του ιστορικού [των ενεργειών] της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανησυχούμε για τη συνεχιζόμενη απειλή που αντιπροσωπεύουν οι ρωσικές επιθέσεις για τον άμαχο πληθυσμό και τις μη στρατιωτικές υποδομές», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία που έχουν συλλέξει οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο της FSB δείχνει τις κινήσεις της δολοφόνου της Ντάρια Ντούγκινα

Τραγωδία στο Καλαμάκι Κορινθίας: Πνίγηκε 6χρονο κοριτσάκι

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για έντονα φαινόμενα όλη την εβδομάδα με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr