Πεντάστερο ξενοδοχείο στη Ζιμπάμπουε δίνει ζεστό νερό με τον κουβά γιατί δεν έχει ρεύμα

Σε μια χώρα σε μόνιμη οικονομικη κρίση, το ρεύμα και το νερό διακόπτονται συχνά - Η διεύθυνση του Meikles ζήτησε πολύ σοβαρά από τους πελάτες να καλούν τη ρεσεψιον αν χρειάζονται ζεστό νερό

Το πεντάστερο ξενοδοχείο Meikles είναι ένας θεσμός για την πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, τη Χαράρε, η οποία υποφέρει όπως και η υπόλοιπη χώρα από έλλειψη νερού και ηλεκτρικού.

Αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες που υπόσχεται στους πελάτες του. Αλλά, βέβαια, λύσεις πάντα υπάρχουν.

«Αν χρειάζεστε ζεστό νερό, θα σας φέρουμε έναν κουβά». Η ανακοίνωση προς τους πελάτες του πολυτελούς ξενοδοχείου, έγινε viral στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, και δεν είναι περίεργη σε μια χώρα που εδώ και είκοσι χρόνια έχει βυθιστεί σε μια ατελείωτη οικονομική κρίση.

Τα τρόφιμα, η βενζίνη, τα είδη πρώτης ανάγκης, όλα λείπουν ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει - κάποτε είχε φτάσει σε εξωφρενικά επίπεδα και κυκλοφορούσαν χαρτονομίσματα τρισεκατομμυρίων δολαρίων Ζιμπάμπουε.

Στην ανακοίνωσή του προς τους πελάτες, ο διευθυντής του ξενοδοχείου, Τινάσε Μουντζόμα, ανέφερε ότι εδώ και πολλές ημέρες το Meikles λειτουργεί χάρη σε μια γεννήτρια. Δεν υπάρχει κλιματισμός στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους και «αν χρειάζεστε ζεστό νερό για να πλυθείτε, παρακαλώ επικοινωνήστε με την υπηρεσία συντήρησης και θα σας φέρουμε έναν κουβά» διευκρίνισε, πολύ σοβαρά και τυπικά, ο διευθυντής.

Η βλάβη, λόγω της οποίας διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, αποκαταστάθηκε σήμερα. Στο μεταξύ όμως η ανακοίνωση του διευθυντή είχε κυκλοφορήσει ευρέως στο Διαδίκτυο, μαζί με φωτογραφίες πελατών που προσπαθούσαν να ξεβγαλθούν με το νερό του κουβά.

Άλλοι πάντως σχολίασαν ότι ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, που υποδέχεται συχνά επιχειρηματίες, εργαζόμενους διεθνών οργανισμών και τουρίστες, σε χώρα όπου οι διακοπές στο νερό και το ηλεκτρικό είναι συχνές, «θα έπρεπε να έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

«Γιατί να στεναχωρηθώ για το όπλο; Δεν πυροβόλησα κανέναν», είπε ο Trannos σχετικά με τη σύλληψή του για οπλοκατοχή 

Μητσοτάκης: Κοντά στα €500 εκατ. οι επιχορηγήσεις για 42 μικρά νησιά της χώρας

Με τα αναβαθμισμένα, σε επίπεδο Viper, F-16 απαντά η Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr