Λιβύη: Το Ocean Viking διέσωσε 75 μετανάστες στα ανοικτά της χώρας

Το Ocean Viking έφτασε στο σημείο και ανέλαβε τους μετανάστες, ανάμεσά τους και ένας τραυματίας, σημείωσε η SOS Mediterranee

Ένα πλοίο που έχει ναυλώσει η ευρωπαϊκή μη κυβερνητική οργάνωση SOS Mediterranee, το Ocean Viking, ανέλαβε τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα 75 μετανάστες στα ανοικτά της Λιβύης τους οποίους είχε αρχικά περισυλλέξει μια άλλη ΜΚΟ, η Resqship, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο οργανώσεις.

Το πλοίο Nadir, που έχει ως αποστολή του να παρακολουθεί τις διασώσεις, εντόπισε ένα φουσκωτό με βλάβη στον κινητήρα του στα ανοικτά της Λιβύης. Την ώρα που το πλήρωμά του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στους μετανάστες που βρίσκονταν στο φουσκωτό, ένα πλοίο του λιβυκού λιμενικού εμφανίστηκε και ζήτησε να του παραδοθούν οι μετανάστες.

«Απορρίψαμε κατηγορηματικά το αίτημα να παραδοθούν οι επιζώντας στους Λίβυους διότι αντιβαίνει στο διεθνές, το ευρωπαϊκό και το γερμανικό δίκαιο», εξήγησε η γερμανική ΜΚΟ Resqship στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια το Ocean Viking έφτασε στο σημείο και ανέλαβε τους μετανάστες, ανάμεσά τους και ένας τραυματίας, σημείωσε η SOS Mediterranee.

Πλέον στο Ocean Viking, το οποίο δραστηριοποιείται με τη βοήθεια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εθνικών Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) επιβαίνουν 233 μετανάστες, ανάμεσά τους 40 γυναίκες εκ των οποίων οι έξι είναι έγκυες.

Η Λιβύη είναι σημείο διέλευσης για χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν κάθε χρόνο να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω των ιταλικών ακτών, που απέχουν περίπου 300 χιλιόμετρα από τη χώρα.

Η κεντρική Μεσόγειος είναι η πιο επικίνδυνη μεταναστευτική οδός παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ εκτιμά σε 1.553 τον αριθμό των μεταναστών που έχουν χάσει φέτος τη ζωή τους εκεί.


Ειδήσεις σήμερα

Θρήνος για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Έθαψε τον «μέντορά του» εν μέσω της έξαρσης κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα

Εκλεψαν κεταμίνες, ηρεμιστικά και αναισθητικά από 4 κτηνιατρεία του Βόλου

Γιώργος Καραμίχος για τον ρόλο του στο «Καφέ της Χαράς»: «Με έχουν φτύσει στον δρόμο, έχω φάει πολύ βρισίδι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr