Φιδονήσι: Βραβεύτηκε ο Ουκρανός στρατιώτης που φώναξε «άντε γ@@@» στους Ρώσους

Πρόκειται για τον Roman Hrybov που απελευθερώθηκε από τον ρωσικό στρατό και επέστρεψε σώος στην Ουκρανία

Ο Roman Hrybov, o Ουκρανός στρατιώτης που είπε την περίφημη φράση «άντε γ@@@» στους Ρώσους στο Φιδονήσι επέστρεψε στην Ουκρανία.

Ο Roman Hrybov, είναι αξιωματικός της υπηρεσίας κρατικής συνοριακής φύλαξης της Ουκρανίας και σήμερα βραβεύτηκε από τον επικεφαλής της κρατικής διοίκησης της Περιφέρειας Τσερκάσι, Ihor Taburets.

Υπηρετούσε στο Φιδονησί και είναι ένας από τους 13 ουκρανούς στρατιώτες που επέζησαν της ρωσικής αιχμαλωσίας.




Απελευθερώθηκαν οι 13 Ουκρανοί στρατιώτες από το Φιδονήσι


Την απελευθέρωση της ομάδας των Ουκρανών στρατιωτών από το Φιδονήσι, που αρχικά θεωρήθηκε ότι σκοτώθηκαν αφού αψήφισαν τις εντολές από ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο, γνωστοποίησε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Ιρίνα Βέρεστσουκ, σε ανάρτησή της στο Telegram πριν από λίγες ημέρες.



Οι 13 στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου από τους Ρώσους. Αρχικά οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους όταν οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ με πυροβόλα όπλα, ενώ ακολούθησαν και αεροβομβαρδισμοί.


Η συγκεκριμένη ιστορία έγινε πρωτοσέλιδο σε διεθνή μέσα, μετά την εμφάνιση ενός ηχητικού κλιπ μεταξύ των στρατιωτών και των ρωσικών δυνάμεων. Συγκεκριμένα, ακούστηκε αρχικά μια φωνή που έλεγε: «Σας μιλάμε από ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο. Σας προτείνω να αφήσετε τα όπλα σας και να παραδοθείτε για να αποφύγετε την αιματοχυσία και τα περιττά θύματα. Διαφορετικά θα βομβαρδιστείτε».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr