Ζελένσκι: Το Κίεβο θα επιμείνει να γίνει σεβαστή η εδαφική ακεραιότητα της χώρας στις συνομιλίες με τη Ρωσία

«Σκοπός μας είναι η ειρήνη και η επιστροφή της χώρας μας στη φυσιολογική ζωή το συντομότερο δυνατό»,  ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του βραδινού διαγγέλματός του - Προειδοποίησε τους συμπατριώτες του εναντίον κάθε συνεργασίας με τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα επιμείνει να γίνει σεβαστή η εθνική της κυριαρχία και η εδαφική της ακεραιότητα στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία σήμερα στην Τουρκία, δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αργά χθες Κυριακή.

«Οι προτεραιότητές μας στις διαπραγματεύσεις είναι γνωστές: η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση», ανέφερε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους κατά τη διάρκεια του βραδινού διαγγέλματός του την 32ή ημέρα του πολέμου στη χώρα του.

«Είναι εκ των ων ουκ άνευ το να υπάρξουν αποτελεσματικές εγγυήσεις ασφαλείας. Προφανώς, σκοπός μας είναι η ειρήνη και η επιστροφή της χώρας μας στη φυσιολογική ζωή το συντομότερο δυνατό».




Κατά τη διάρκεια συνομιλίας της Κυριακής με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τόνισε την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία «και ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό», σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Παράλληλα ο ουκρανός πρόεδρος προειδοποίησε τους συμπατριώτες του εναντίον κάθε συνεργασίας με τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Σε διάγγελμά του το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους απηύθυνε αυστηρό μήνυμα πως τους «φαινομενικά ανόητους» οι οποίοι είπε πως συνεργάζονται με τον ρωσικό στρατό.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτοί (σ.σ. οι Ρώσοι) απορρίπτουν ακόμη και τον δικό τους λαό. Τι νομίζετε πως θα κάνουν με τους ξένους προδότες;»

Διεμήνυσε στους Ουκρανούς που το σκέφτονται να επανεξετάσουν τη στάση τους. «Ξέρω όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν πολυσκέφτονται τα πράγματα».

«Αλλιώς δεν θα γίνονταν προδότες».


Ειδήσεις σήμερα:

Ιατροδικαστής Λέων: Να ερμηνευτεί σωστά ο θάνατος της Μαλένας, «είμαστε στην τελική ευθεία για την υπόθεση»

Με έξι πυραύλους Κρουζ χτύπησε τη Λβιβ η Ρωσία - Οι Αρχές ετοιμάζονται για μάχες στην πόλη, φόβοι και για χημική επίθεση

«Φοβάστε τη Ρωσία;» - Έκκληση Ζελένσκι στις χώρες της Δύσης για όπλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr