Πόλεμος στην Ουκρανία: Τεράστιες καταστροφές και χιλιάδες νεκροί στη Μαριούπολη - Δείτε εικόνες από δορυφόρο

Σύμφωνα με το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαριούπολης ο επίσημος αριθμός των θυμάτων αμάχων στην πόλη  είναι  2.357 - Οι βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε κτίρια και σχεδόν το 80% αυτή την ώρα δεν μπορεί να κατοικηθεί,  ανέφερε σύμβουλος του δημάρχου της πόλης

Για 20.000 νεκρούς και τραυματίες από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη μίλησε σύμβουλος του δημάρχου της πόλης.

Λίγο αργότερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαριούπολης διέψευσε τους ισχυρισμούς του Πετρ Αντριουσένκο ανακοινώνοντας ότι ο επίσημος αριθμός των θυμάτων αμάχων στην πόλη  είναι  2.357, με τον σύμβουλο να επανέρχεται με νέα συνέντευξή του και να αναφέρει πως ο αριθμός θυμάτων που ανέφερε ήταν εκτίμηση του τι θα συμβεί αν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί στην πολή και δεν απομακρυνθούν οι πολίτες που παραμένουν σε καταφύγια.



Σύμφωνα με τον σύμβουλο του δημάρχου της Μαριούπολης οι κάτοικοι δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους, ούτε καν για να κηδέψουν - έστω και πρόχειρα - τους δικούς τους ανθρώπους!



«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, την εποχή που ξεκίνησε ο αποκλεισμός, υπήρχαν περίπου 350.000 κάτοικοι στην πόλη. Προσωρινά αναμένουμε να φύγουν περίπου 150.000. Οι άνθρωποι στην πόλη ζουν σε υπόγεια, καταφύγια, είναι όλοι συνωστισμένοι, φυσικά. Οι συνθήκες είναι απάνθρωπες. Χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, χωρίς φως, χωρίς ζεστασιά. Το 80% των σπιτιών είναι μη κατοικήσιμο. Σήμερα, η ένταση των βομβαρδισμών είναι μικρότερη, αυτό το αποδίδουμε στις διαπραγματεύσεις. Πριν από τέσσερις ημέρες μιλήσαμε για το «αισιόδοξο» σενάριο - περίπου 10 χιλιάδες θύματα εως τώρα. Αν ο αποκλεισμός τελειώσει και μπορέσουμε τουλάχιστον να αρχίσουμε να αναζητούμε τους αγνοούμενους, υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι κοντά στις 20 χιλιάδες. Αν όμως αυτό δεν συμβεί τις επόμενες ημέρες, τότε αυτός ο αριθμός θα πλησιάσει τις 350 χιλιάδες», είπε μεταξύ άλλων ο Πετρ Αντριουσένκο στο Present Time.




Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές σκηνές καταστροφής στη Μαριούπολη, αποκαλύπτουν νέες δορυφορικές εικόνες από τη Maxar Technologies.

Μόλις 38 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου, οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι σχεδόν κάθε σπίτι στη βορειοδυτική πλευρά του χωριού Moschun έχει υποστεί σημαντικές ζημιές. Φωτιές εξακολουθούν να καίνε σε μερικά από τα σπίτια και τα χωράφια που περιβάλλουν το χωριό.



Οι φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν τη Δευτέρα, δείχνουν επίσης ζημιές σε όλη τη Μαριούπολη.



Το Περιφερειακό Νοσοκομείο Εντατικής Θεραπείας της Μαριούπολης στη συνοικία Zhovteneyvi της πόλης έχει μια τρύπα στη νότια πρόσοψη του κτιρίου, ενώ συντρίμμια είναι επίσης διάσπαρτα. Δεν είναι σαφές ποια πλευρά ευθύνεται για τη ζημιά στο νοσοκομείο. Κοντά στο κτίριο του νοσοκομείου, ορισμένα συγκροτήματα διαμερισμάτων φαίνεται να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.



Περίπου δυο χιλιόμετρα νότια, στη γειτονιά Primorskyi, φαίνονται πολλά σπίτια να σιγοκαίγονται μετά από ένα προφανές στρατιωτικό χτύπημα. Ζημιές έχουν υποστεί και γειτονικά συγκροτήματα διαμερισμάτων.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Έλον Μασκ προκαλεί σε «μονομαχία» τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Αγανακτισμένη» με τα ΜΜΕ δηλώνει η οικογένεια με ανακοίνωσή της

Εμανουέλ Μακρόν: Το «ανθρώπινο» πρόσωπο του Γάλλου προέδρου - Aξύριστος, ανήσυχος, με μαύρους κύκλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr