Κορωνοϊός - Χιλή: Στους 335 οι νεκροί από την πανδημία

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό στη Χιλή το τελευταίο 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε 12 θανάτους ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 και 1.658 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, δεδομένα που ανεβάζουν τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε 335 νεκρούς επί συνόλου 31.721 κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα προβλέπει ότι η κορύφωση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού θα καταγραφεί εντός του Μαΐου κι έχει επεκτείνει την καραντίνα που επιβάλλει σε πάνω από 30 περιοχές, κυρίως στην πρωτεύουσα της χώρας, το Σαντιάγο.

Το υπουργείο Άμυνας της Χιλής ανακοίνωσε ότι την υποχρεωτική καραντίνα θα επιβάλλουν στελέχη της αστυνομίας και του στρατού ενώ η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι οι παραβάτες των μέτρων περιορισμού θα αντιμετωπίζουν βαρύτερα πρόστιμα και βαρύτερες ποινές.

Η κυβέρνηση της Χιλής συνεχίζει να επιβάλλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά, η λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχει διακοπεί, ενώ κάθε οικονομική δραστηριότητα που δεν θεωρείται απολύτως αναγκαία έχει ανασταλεί.

Ειδήσεις σήμερα

Κονγκό: Επτά νεκροί και 13 τραυματίες σε έφοδο ένοπλης οργάνωσης

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: DNA Ξυλούρη-Καλομοίρη στα όπλα και στους κάλυκες

Κορωνοϊός - Βραζιλία: Νέο θλιβερό ρεκόρ με 881 θανάτους το τελευταίο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr