To RT America ζητά να προσλάβει Αμερικανούς δημοσιογράφους λίγους μήνες πριν τις εκλογές

Το RT America προσφέρει θέσεις εργασίας λίγο πριν τις εκλογές, γράφει η New York Post - Είναι το  αμερικανικό παρακλάδι του δικτύου «RT» που θεωρείται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ως «το κύριο μέσο διεθνούς προπαγάνδας του Κρεμλίνου»

Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι προσλάβουν Αμερικανούς δημοσιογράφους που έχουν χάσει την δουλειά τους εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post». Η «RT America», το αμερικανικό παρακλάδι του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου με έδρα τη Μόσχα, RT - πρώην «Russia Today», προσπαθεί να ενισχύσει το δημοσιογραφικό του δυναμικό με Αμερικανούς επαγγελματίες που έμειναν άνεργοι μετά την επέλαση του κορωνοϊού, λίγους μήνες πριν από τις αμερικανικές εκλογές του 2020.



Όπως αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα, το «RT America» τους προσφέρει θέσεις εργασίες, δίχως όμως να διευκρινίζεται ο αριθμός τους. Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν καταγγείλει δυο παρελθόν πως το τηλεοπτικό δίκτυο «RT» είναι «το κύριο μέσο διεθνούς προπαγάνδας του Κρεμλίνου». Συγκεκριμένα το κατηγόρησαν ότι έλαβε μέρος στην εκστρατεία παραπληροφόρησης που φέρεται να ενορχηστρώθηκε από τη Μόσχα στη διάρκεια των αμερικανικών προεδρικών εκλογών το 2016, προς όφελος του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, ένας Αμερικανός δημοσιογράφος που ανταποκρίθηκε στην αγγελία του «RT» υποστηρίζει ότι δέχθηκε κλήση από την Μόσχα και στην άλλη γραμμή του παρουσιάστηκε κάποιος ονόματι Ιγκόρ Ογκοροντνέφ, αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας του «RT ΗΠΑ». Ο Ογκοροντνέφ φέρεται να του είπε ότι ενδιαφέρεται για ιστορίες που μπορούν να ερευνήσουν τη «φήμη» ότι οι θάνατοι COVID-19 ήταν «παραφουσκωμένοι» από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. «Δεν θέλουμε όμως κάλυψη κατά του Τραμπ», δήλωσε ο Ογκοροντνέφ στην πηγή μας. «Δεν είμαστε η Washington Post», πρόσθεσε.

Η πηγή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα «New Υork Post», είπε ότι ο Ογκοροντνέφ θα επικοινωνήσει μαζί του μόνο μέσω της κρυπτογραφημένης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp. «Το κίνητρο των προσλήψεων», όπως ο ίδιος είπε, «είναι η επέκταση και αναβάθμιση του ειδησεογραφικού ομίλου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο «RT America» έχουν πρόσβαση πάνω από 85 εκατομμύρια πολίτες στις ΗΠΑ.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μπόρις Τζόνσον παραλλήλισε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με τη μάχη κατά του κορωνοϊού


«Ανταρτοπόλεμος» τις νύχτες στις πλατείες - Γιατί μπορούν να «ανοίξουν τις πύλες της κολάσεως»

Αχμάντ Αρμπερί: Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για τη δολοφονία μαύρου που έκανε... τζόκινγκ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr