4ο Forum Υγείας 2018 στη Θεσσαλονίκη: «Ανοίγουμε την Υγεία στην κοινωνία»

Το πρόγραμμα των ομιλιών καλύπτει κάθε σημαντική πτυχή της σύγχρονης ιατρικής και επιστημονικής έρευνας

Tο 4ο Forum Υγείας 2018, ένα φόρουμ Υγείας, Διατροφής και Ομορφιάς στη Βόρεια Ελλάδα, υποδέχεται η Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Νοεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Είναι η πρώτη φορά που ο καθιερωμένος στην Αθήνα θεσμός, ο οποίος κάθε χρόνο αγκαλιάζεται από χιλιάδες κόσμου, «ανοίγει τα φτερά» του για να επικοινωνήσει το μήνυμά του και στη Μακεδονία.

Περισσότεροι από 200 διακεκριμένοι ομιλητές, κορυφαίοι επιστήμονες και ιατροί της Βόρειας Ελλάδας αλλά και από όλη την χώρα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και καταξιωμένοι ερευνητές συγκεντρώνονται για ένα διήμερο, 24 & 25 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα Υγείας, Διατροφής και Ομορφιάς. Το Forum θα διεξαχθεί στους χώρους του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, σε 2 παράλληλες αίθουσες (ΥΓΕΙΑ & ΑΦΡΟΔΙΤΗ) ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν Ημερίδες του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και της Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινεζικής & Συμπληρωματικής Ιατρικής.

Το πρόγραμμα των ομιλιών καλύπτει κάθε σημαντική πτυχή της σύγχρονης ιατρικής και επιστημονικής έρευνας. Θέματα όπως τα αυτοάνοσα νοσήματα, η στυτική δυσλειτουργία, η υγεία των ματιών, η οστεοπόρωση, το ευερέθιστο έντερο, η δυσλεξία, ο καρκίνος του προστάτη, ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, η καρδιακή ανεπάρκεια, η υπογονιμότητα, η σκλήρυνση κατά πλάκας και πολλοί άλλοι τομείς στο χώρο της Ομορφιάς και της Διατροφής, όπως η κυτταρίτιδα, η τριχόπτωση, η αντιγήρανση, η βλεφαροπλαστική, η ακμή κλπ θα αναλυθούν από τους διακεκριμένους ομιλητές.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη σπουδαιότητα της πρόληψης αλλά και στις ευεργετικές επιπτώσεις που θα είχαν στην κοινωνία και στην οικονομία, απλοί κανόνες πρόληψης που θα εφαρμόζαμε στην καθημερινότητά μας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Forum, οικονομολόγο, κ. Ζαχαρία Καπλανίδη. Όπως ο ίδιος είπε, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του πανεπιστημίου του Σηάτλ, ένας στους δύο θανάτους ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο, οφείλεται σε αμέλεια των πολιτών σε θέματα πρόληψης, δηλαδή στην έλλειψη ενημέρωσης ή σε προσωπική αδιαφορία.

Κάνοντας την αναγωγή στην Ελλάδα με τους 120.000 θανάτους ετησίως, ο κ. Καπλανίδης ανέφερε πως «θα μπορούσαν να περιοριστούν στο ήμισυ εάν γνωρίζαμε και ακολουθούσαμε απλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε σε καθημερινή βάση».

«To Forum για την Υγεία, έρχεται με όχημα την έγκριτη ενημέρωση από τους Ειδικούς Επιστήμονες, να καταδείξει και συγχρόνως να αφυπνίσει τον Έλληνα πολίτη στην αναγκαιότητα της Πρόληψης σε θέματα Υγείας» κατέληξε.

Κορυφαίοι καθηγητές της ιατρικής και καταξιωμένοι ειδικοί επιστήμονες θα εστιάσουν στην υγεία, την ομορφιά και την ευτυχία και...τον συνδυασμό τους. Σημαντική αναφορά θα γίνει για την άνοια και τις άλλες νευροεκφυλιστικές νόσους καθώς και για τις ελπίδες που υπάρχουν σχετικά με το νέο εμβόλιο που αναμένεται να σταματά τη διαδικασία της νευροεκφύλισης αλλά και για τα νέα φάρμακα που θα επιτυγχάνουν την αργή εξέλιξη της Νόσου Αλτσχάιμερ, από το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Forum, καθηγήτρια Νευρολογίας, κυρία Μαγδαληνή Τσολάκη.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες για το Forum, μπορούν να τις αναζητούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dyoforum.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr