Εποχική γρίπη: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν φέτος – Η ειδικός εξηγεί

Με την άφιξη του φθινοπώρου, η εποχική γρίπη απειλεί ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες - Ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέσο προστασίας, υπογραμμίζει η Δρ. Σταματούλα Τσικρικά, Πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας

Με την έλευση του φθινοπώρου και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, αυξάνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης της εποχικής γρίπης, μιας λοίμωξης που κάθε χρόνο προσβάλλει χιλιάδες ανθρώπους, ιδιαίτερα εκείνους με ευάλωτο ανοσοποιητικό σύστημα. Ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης παραμένει ένα βασικό μέσο προστασίας της Δημόσιας Υγείας μειώνοντας τον ετήσιο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία εξαιτίας της.

Το εμβόλιο πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο λόγω της συγκεκριμένης διάρκειας προστασίας από τα στελέχη του ιού της γρίπης. Σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η ανάπτυξη του εμβολίου του νέου έτους περιέχει αδρανοποιημένα αντιγόνα επιφανείας του ιού της γρίπης με βάση τα καταγεγραμμένα κυκλοφορούντα στελέχη του προηγούμενου έτους.

*Γράφει η Δρ. Σταματούλα Τσικρικά, Πρόεδρος Ομάδας Προαγωγής Υγείας και Διακοπής Καπνίσματος Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Secretary of UEMS Pneumology Section, Πρόεδρος Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr