Πώς να φτιάξετε σπιτική λεμονάδα

Δείτε βίντεο

Σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα που με δροσερό νεράκι και μερικά φύλλα δυόσμου γίνεται η τέλεια παρέα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Υλικά

  • • 1.200γρ. ζάχαρη
  • • 800ml νερό
  • • ξύσμα από 6 λεμόνια
  • • 650ml χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
  • • μερικά φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα

Διαδικασία


Βήμα 1
Βάζετε το ξύσμα, τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει βράση το σιρόπι.

Βήμα 2
Μετά από 15 λεπτά προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και βράζετε για 20 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει ελαφρά το σιρόπι.

Βήμα 3
Αν θέλετε σουρώνετε τη λεμονάδα, αν θέλετε την αφήνετε με το ξύσμα. Τη μεταφέρετε με τη βοήθεια χωνιού σε 2 γυάλινα μπουκάλια και τη φυλάτε στο ψυγείο. Σερβίρετε το κρύο σιρόπι σε ποτήρια με καλαμάκι, αραιωμένο με παγωμένο νερό και φύλλα δυόσμου.


Πηγή: cantina.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr