Σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα που με δροσερό νεράκι και μερικά φύλλα δυόσμου γίνεται η τέλεια παρέα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Υλικά
• 1.200γρ. ζάχαρη
• 800ml νερό
• ξύσμα από 6 λεμόνια
• 650ml χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
• μερικά φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε το ξύσμα, τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει βράση το σιρόπι.
Βήμα 2
Μετά από 15 λεπτά προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και βράζετε για 20 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει ελαφρά το σιρόπι.
Βήμα 3
Αν θέλετε σουρώνετε τη λεμονάδα, αν θέλετε την αφήνετε με το ξύσμα. Τη μεταφέρετε με τη βοήθεια χωνιού σε 2 γυάλινα μπουκάλια και τη φυλάτε στο ψυγείο. Σερβίρετε το κρύο σιρόπι σε ποτήρια με καλαμάκι, αραιωμένο με παγωμένο νερό και φύλλα δυόσμου.