Άλλος ένας μύθος καταρρίπτεται: Οι άνδρες κλαίνε περισσότερο από τις γυναίκες

Κάθε χρόνο, οι άνδρες δακρύζουν 48 φορές ενώ οι γυναίκες μόλις 36 - Τι έδειξε δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο «One Poll» για λογαριασμό της εταιρείας «Vital Health» σε δείγμα 2.004 Αμερικανών

Μύθος ότι «τα αγόρια δεν κλαίνε» .

Οι άνδρες του 21ου αιώνα είναι πιο ευαίσθητοι από τις προηγούμενες γενιές και χύνουν περισσότερα δάκρυα από τις γυναίκες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο «One Poll» για λογαριασμό της εταιρείας «Vital Health», σε δείγμα 2.004 Αμερικανών, οι άνδρες κλαίνε κατά μέσο όρο περίπου τέσσερις φορές το μήνα ενώ οι γυναίκες τρεις φορές.

Αυτό σημαίνει ότι, κάθε χρόνο, οι άνδρες δακρύζουν 48 φορές ενώ οι γυναίκες μόλις 36.

Οι άνδρες κλαίνε και, όταν νιώσουν ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο, τότε θα αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια για την ψυχική τους υγεία.

Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων ανδρών παραδέχτηκαν ότι έχουν συμβουλευτεί ψυχολόγο ή ψυχίατρο κάποια στιγμή στη ζωή τους ενώ, το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών δεν ξεπερνά το 50%.

Το στίγμα της ψυχικής υγείας μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες συμπεριφορές, όπως προκύπτει επίσης από τη δημοσκόπηση.

Οι άνδρες που είναι ψυχικά άρρωστοι, είτε καταφεύγουν στο αλκοόλ (49%), είτε στη χρήση ουσιών (40%) ενώ κάποιοι οδηγούνται και στον αυτοτραυματισμό (35%).

Αυτές οι συμπεριφορές είναι λιγότερο συχνές στις γυναίκες. Μόνο το 27% των γυναικών με ψυχολογικά προβλήματα, παραδέχθηκε ότι βρήκε καταφύγιο στο αλκοόλ, το 23% στη χρήση ουσιών και το 20% σε αυτοτραυματισμό .

«Γνωρίζουμε ότι, για πολλούς άνδρες, το στίγμα ότι είναι ψυχικά ευάλωτοι κι ότι αναζητούν βοήθεια για την ψυχική τους υγεία, εξακολουθεί να είναι πολύ διαδεδομένο ακόμη και σήμερα», υποστηρίζει ο Μαρκ Χέντστρομ, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας «Movember» στις ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Άλεκ Μπάλντουν πυροβόλησε θανάσιμα γυναίκα στα γυρίσματα της ταινίας Rust - Και ο σκηνοθέτης στην εντατική

Καιρός: Βροχερό το σκηνικό στη δυτική Ελλάδα, ιδιαίτερη προσοχή στην Κέρκυρα - Νέοι χάρτες και βίντεο

Δακτύλιος: Επιστρέφει τη Δευτέρα, δείτε σε χάρτη τα όριά του - Τσουχτερό το πρόστιμο για τους παραβάτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr