Google Doodle: Διαδραστικό παιχνίδι baseball για τη Διακήρυξη Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

Google Doodle με διαδραστικό παιχνίδι

Google Doodle με διαδραστικό παιχνίδι baseball, αφιερωμένο στην Διακήρυξη Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ!

Οι ΗΠΑ θεωρούνται ως η μεγαλύτερη οικονομική, στρατιωτική αλλά και πολιτική δύναμη στον κόσμο, η οποία έχει αναδειχθεί στη θέση αυτή, μετά την λήξη του Ψυχρού Πολέμου και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Η ιστορική αρχή όμως αυτής της υπερδύναμης χρονολογείται στην 4 Ιουλίου του 1776, όταν οι Αμερικανοί με την «Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας» τους από τη Μεγάλη Βρετανία, ξεκίνησαν τον ένοπλο αγώνα τους για την εκδίωξη του βρετανικού ζυγού.

Η Διακήρυξη αυτή, που απευθυνόταν «προς την κοινή γνώμη όλης της ανθρωπότητας», αποτέλεσε την πρώτη πρακτική εφαρμογή των πολιτικών αρχών του Διαφωτισμού.

Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας ή Αμερικανική Επανάσταση, ήταν μακροχρόνιος και επίπονος. Ως τις αρχές του 1778 ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος μέσα στους κόλπους της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Στην συνέχεια διεθνοποιήθηκε, καθώς η Γαλλία (1778), η Ισπανία (1779) και η Ολλανδία (1780), συμμάχησαν με τις αποικίες εναντίον της Βρετανίας. Η ανεξαρτησία των ΗΠΑ επιτεύχθηκε τελικά με την Συνθήκη των Παρισίων της 3ης Σεπτεμβρίου 1783.

Εσείς θα παίξετε;



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr