Οι υβριδικοί υπολογιστές αλλάζουν το τοπίο

Η Lenοvo παρουσιάζει στο Consumer Electronic Show του Λας Βέγκας δύο νέα μοντέλα υβριδικών υπολογιστών, με χαρακτηριστικά που συνδυάζουν τον αυξημένο βαθμό παραγωγικότητας των φορητών PCs και την ευελιξία των tablets

Η Lenοvo παρουσιάζει στο Consumer Electronic Show του Λας Βέγκας δύο νέα μοντέλα υβριδικών υπολογιστών, με χαρακτηριστικά που συνδυάζουν τον αυξημένο βαθμό παραγωγικότητας των φορητών PCs και την ευελιξία των tablets: Το premium convertible ThinkPad Helix, το οποίο βασίζεται στον σχεδιασμό «rip and flip» που χαρακτηρίζει την τελευταία γενιά των laptops και το πιο ισχυρό και παραγωγικό IdeaPad Yoga 11S, το πρώτο multimode mini Ultrabook εξοπλισμένο με τους ισχυρούς επεξεργαστές της Intel και τα νέα Windows 8.

Το ThinkPad Helix λειτουργεί ως ένα υψηλής απόδοσης ultrabook, ενώ η 11,6-ιντσών οθόνη αφής μπορεί να διαχωριστεί από τη βάση του και να γίνει το λεπτότερο Intel Core tablet τρίτης γενιάς, με βάρος 835 γραμμάρια. Η καινοτόμα «rip and flip» οθόνη του ThinkPad Helix Tablet επιτρέπει στους χρήστες να το αναστρέψουν κατά 180 μοίρες και να το κουμπώσουν πίσω στη βάση. Αυτή η λειτουργία που ονομάζεται stand mode μετατρέπει το Helix σε ένα mini movie-theatre ή πίνακα επιχειρηματικών παρουσιάσεων. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να κατεβάσουν την οθόνη και να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή σαν ένα tablet, διατηρώντας παράλληλα τη βάση του, που τους εξασφαλίζει έξτρα θύρες και συνδεσιμότητα.

Το νέο Yoga 11S συνδυάζει, σε ένα λεπτό πλαίσιο 0,68 ιντσών, τους ολοκαίνουριους επεξεργαστές τρίτης γενιάς Intel Core i5 και τα Windows 8. Οπως και οι προκάτοχοι του, έτσι και το IdeaPad Yoga 11S, επιτρέπει στους χρήστες να το χρησιμοποιήσουν σαν ένα laptop ή να αναστρέψουν την οθόνη του κατά 180 μοίρες, μετατρέποντάς το σε tablet. Το IdeaPad Yoga 11S διαθέτει οθόνη 11,6-ιντσών HD IPS που υποστηρίζει 10 finger multi-touch και όλα τα χαρακτηριστικά που ήταν προηγουμένως διαθέσιμα αποκλειστικά από το Yoga 13: το Motion Control που επιτρέπει στους χρήστες να προωθήσουν φωτογραφίες, βίντεο και άλλα έγγραφα περνώντας απλά το χέρι τους μπροστά από την κάμερα, αλλά και το Lenovo Transition με το οποίο οι χρήστες μπορούν να ανοίγουν αυτόματα εφαρμογές όπως το PowerPoint σε πλήρη οθόνη, χρησιμοποιώντας παράλληλα το IdeaPad Yoga 11S σε μία από τις υπόλοιπες λειτουργίες του, ten, stand ή tablet.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr