Βίκυ Κάβουρα: Οι σχέσεις που αναθεώρησε

Η ομορφιά της είναι δωρική, μάλλον όχι τυχαία, για να συνάδει με τη σπαρτιάτικη καταγωγή της. Στιβαρή και αυστηρή, στήνει βήμα βήμα την καριέρα της και το κοινό την ακολουθεί. Αυτό αποδείχτηκε και με τον χωρισμό της, που έγινε πρωτοσέλιδος.


Πριν από δύο μήνες, η Βίκυ Κάβουρα χώρισε από τον Νίκο Οικονομόπουλο, ένα γεγονός που έγινε πρωτοσέλιδο στα μίντια. Παραδόξως, την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο, άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν πως η 26άχρονη ηθοποιός διένυε τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της!

«Θυμάμαι πως με είχε πάρει τηλέφωνο κάποιος δημοσιογράφος και με ρωτούσε τι πραγματικά συνέβαινε, ποια είδηση από τις δύο ήταν αληθινή. Δύο άνθρωποι μπορεί να αγαπιούνται πολύ, αλλά για διάφορους λόγους χρειάζεται να παίρνουν απόσταση. Ο χωρισμός μας ήταν κοινή απόφαση. Είμαι άνθρωπος που δουλεύω πολύ με τον εαυτό μου, διαβάζω σχετικά βιβλία, κάνω χρόνια ψυχανάλυση και θέλω να είμαι καλά. Όταν υπάρχει ένταση, αποχωρώ από κάθε σχέση, είτε προσωπική είτε επαγγελματική, κάτι που έγινε και αυτή τη φορά. Δεν θα ήθελα για κανένα λόγο να τσακωθώ με αυτό τον άνθρωπο. Τον αγάπησα πολύ και πήρα πολλή αγάπη» εξομολογείται στο People.

Λίγο πριν από τη δημοσιοποίηση του χωρισμού τους, πρωτοσέλιδο εφημερίδας κυκλοφόρησε με την είδηση πως ετοίμαζαν μυστικό γάμο. «Εκείνη την περίοδο ήμουν σε περίεργη φάση, καθώς γίνονταν διάφορες διεργασίες μέσα μου. Όταν διάβασα το δημοσίευμα, δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να ασχοληθεί περισσότερο» σχολιάζει.



Εκείνο το διάστημα μάλιστα γράφτηκαν πολλά σενάρια για το τέλος της σχέσης τους. Ένα από αυτά ήθελε την ηθοποιό να κάνει έντονες σκηνές ζηλοτυπίας στο σύντροφό της. «Δεν ισχύει καθόλου αυτό, ούτε από την πλευρά του Νίκου. Είναι και λίγο άδικο αυτό που γράφτηκε, γιατί δεν δώσαμε ποτέ δικαιώματα. Δεν μπορείς να κάνεις ζήλιες σε έναν άνθρωπο που ποτέ δεν σου έχει δώσει δικαίωμα και εσύ που μας ξέρεις καλά γνωρίζεις πως δεν ευσταθούν αυτά. Ο Νίκος ήταν κύριος με “Κ” κεφαλαίο σ’ αυτό το θέμα και του βγάζω το καπέλο. Το ίδιο κι εγώ. Ήμουν απόλυτα αφοσιωμένη και γενικά είμαι μονογαμική» ξεκαθαρίζει.

Το δεύτερο σενάριο ήθελε τη Βίκυ να επιθυμεί να στήνει παπαράτσι φωτογραφικά θέματα, προκειμένου να προβάλλει τη σχέση της, κάτι που ενοχλούσε τον τραγουδιστή. «Ειλικρινά, δεν χρειάζεται να αναφερθώ περισσότερο σ’ αυτό. Εξάλλου σε όλες τις παπαράτσι φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει στα περιοδικά, οι οποίες ήταν ελάχιστες, ήμασταν χάλια γιατί δεν ξέραμε πως μας τραβούσαν».

Το τρίτο σενάριο υποστήριζε ότι ο Νίκος Οικονομόπουλος είχε ενοχληθεί από τις αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις της ηθοποιού. «Αυτά είναι ανοησίες. Γνώριζε τι δουλειά κάνω και το λογικό είναι ο άνθρωπός σου να χαίρεται όταν πηγαίνουν καλά τα επαγγελματικά σου. Σίγουρα υπάρχουν φορές που το πρόγραμμα είναι πιεσμένο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε. Το να έχεις δουλειά, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή, είναι καλό και μόνο αιτία να χωρίσεις δεν αποτελεί» ξεκαθαρίζει.

Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο, το ποτήρι ξεχείλισε με τις δηλώσεις του τραγουδιστή («ο άντρας πρέπει να είναι πιο πάνω από τη γυναίκα»), όταν βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη. «Ειλικρινά προσπαθώ να το κάνω εικόνα! Δηλαδή μέχρι εκείνο το βράδυ όλα ήταν μια χαρά και ξαφνικά βλέπω την εκπομπή και του λέω “Συγνώμη, σε χωρίζω γιατί δεν μου κάνουν οι απόψεις σου”; Πραγματικά είναι αστείο. Όταν είσαι με έναν άνθρωπο, γνωρίζεις τις απόψεις του και τον αποδέχεσαι για αυτό που είναι. Η γνώμη μου είναι πως σε μια σχέση αποδέχεσαι πλήρως το σύντροφό σου και πορεύεστε μαζί. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι σε σχέση όταν κρίνεις αρνητικά τον άλλο» αναφέρει.

Το ζευγάρι, δεν έβαλε αμέσως τελεία στη σχέση του. Αντίθετα, το πάλεψε πολύ για να μην οδηγηθεί στο χωρισμό, κάτι που η Βίκυ επιβεβαιώνει. «Δεν είμαστε 15 χρόνων που είπαμε “τα φτιάξαμε” και μετά “τώρα τα χαλάμε”. Εννοείται πως δεν μπορείς να χωρίσεις με έναν άνθρωπο, με τον οποίο αγαπήθηκες πολύ, από τη μία μέρα στην άλλη. Το προσπαθείς, το εξετάζεις και αν δεν είναι κατάλληλο το έδαφος, παίρνεις αποστάσεις και βλέπεις πώς εξελίσσεται η κατάσταση» εξομολογείται.



Μετά τον προσωπικό της απολογισμό, η Βίκυ ομολογεί πως έκανε την αυτοκριτική της και έμαθε μέσα από τα λάθη της. Ποιο ήταν το μάθημα που πήρε; «Πραγματικά οι σχέσεις είναι δώρο, γιατί σε ωριμάζουν και σου δίνουν εμπειρίες. Προσωπικά δεν ήξερα ότι έχω τόσο μεγάλη καρδιά, με την έννοια πως δεν περίμενα ότι μπορώ να αγαπήσω τόσο πολύ έναν άνθρωπο, καθώς αυτή ήταν για μένα η πρώτη ουσιαστική μου σχέση. Μάλιστα, μου ξύπνησε το μητρικό μου ένστικτο. Ήταν πρωτόγνωρο συναίσθημα και αυτό θα του το οφείλω για μια ζωή. Τον αγαπάω πολύ για αυτό. Επιπλέον, έμαθα πως η κάθε σχέση είναι μια δοκιμασία και όταν τελειώνει, τότε ζεις το πιο εποικοδομητικό διάστημα. Πλέον με γνωρίζω ξανά και με αγαπάω αλλιώτικα από πριν».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αρκετές φορές η Βίκυ μιλάει τρυφερά για τον πρώην σύντροφό της. «Όταν μετά το χωρισμό νιώθεις πως ακόμη αγαπάς τον άνθρωπο με τον οποίο ήσουν ζευγάρι και θες να είναι καλά, ό,τι και να σημαίνει αυτό, τότε πρόκειται για πραγματική αγάπη. Αλήθεια θέλω να είναι καλά. Τον σκέφτομαι, τον νοιάζομαι και θέλω να είναι καλά. Μερικές φορές ο χωρισμός χρειάζεται, ώστε να πάρεις απόσταση από τα πράγματα και να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς συμβαίνει» απαντάει με χαμόγελο.

Το ζευγάρι σήμερα διατηρεί επαφές. «Φυσικά έχουμε κρατήσει επαφή, γιατί δεν είμαστε εχθροί ούτε χωρίσαμε εξαιτίας κάποιου άσχημου περιστατικού» παραδέχεται στο People.

Αυτή την περίοδο προτεραιότητα έχει η δουλειά της. «Είμαι αφοσιωμένη στη δουλειά μου. Η μέρα μου ξεκινάει με επαγγελματικές υποχρεώσεις στις 7.30 το πρωί και τελειώνει στις 12.30 το βράδυ, οπότε η ζωή μου δεν έχει και πολύ σασπένς. Με γεμίζει όλο αυτό που ζω μέσα από τη δουλειά και δεν με πειράζει που δεν έχω ελεύθερο χρόνο» δηλώνει. Η Βίκυ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ των τηλεοπτικών γυρισμάτων για την καθημερινή σειρά Δικαίωση, όπου πρωταγωνιστεί, και την παράσταση Πρότυπος Οίκος Ανοχής. «Νιώθω ευλογημένη! Υπάρχουν φορές που γκρινιάζω γιατί κουράζομαι σωματικά, αλλά την ίδια στιγμή σκέφτομαι πόσο τυχερή είμαι που κάνω θέατρο και τηλεόραση. Πέρσι τέτοια εποχή συζητούσαμε πόσο πολύ ήθελα να παίξω στο θέατρο και φέτος ανέβηκα πρώτη φορά στο σανίδι. Θέλω πολύ να ευχαριστήσω τον Χάρη Ρώμα για τη θεατρική μας συνεργασία, γιατί για μένα είναι μεγάλο σχολείο. Κάθε βράδυ πάνω στη σκηνή μαθαίνω καινούρια πράγματα. Ήξερα από μικρή πως ήθελα να γίνω ηθοποιός, αλλά φάνταζε μακρινό όνειρο για ένα κοριτσάκι που ζούσε στην επαρχία» λέει.

Αγχώνεται για το επόμενο επαγγελματικό της βήμα; «Ένας ηθοποιός ψάχνει για δουλειά δύο φορές το χρόνο, οπότε πάντα αγχώνομαι. Ευτυχώς, το έχω δουλέψει πλέον μέσα μου κι έτσι είμαι συγκεντρωμένη στις φετινές μου συνεργασίες. Διάβασα το βιβλίο Η Δύναμη του Τώρα, που υπενθυμίζει πως πρέπει να ζεις το σήμερα και με αυτό τον τρόπο να φτιάχνεις το αύριο. Αυτό προσπαθώ να κάνω πράξη». Δεν βιάζεται, λοιπόν, προτιμά τα σταθερά βήματα. «Δεν μου αρέσει να κάνω μια επιτυχία και μετά να εξαφανιστώ, προτιμώ τα αργά και σταθερά βήματα. Ούτε με ενδιαφέρει να παίρνω μόνο πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ξεκίνησα με πρωταγωνιστικό ρόλο στο Αμάρτημα της Μητρός Μου και ήταν μεγάλη χαρά για μένα, όμως μεγαλώνοντας θέλω να καταπιάνομαι με διαφορετικούς ρόλους, οι οποίοι θα έχουν να με διδάξουν κάτι υποκριτικά»

Η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιος δεν τη γνωρίζει καλά, έχει συνήθως την αίσθηση πως είναι λίγο… αγρίμι. «Μάλλον είναι η άμυνά μου, γιατί είμαι συναισθηματικός άνθρωπος και θέλω να προστατεύω τον εαυτό μου. Η μητέρα μου με φωνάζει σκαντζοχοιράκι, γιατί απέξω φαίνεται πως έχω αγκάθια, ενώ κατά βάθος είμαι πολύ ευαίσθητη. Με τις φίλες μου είμαι υπερπροστατευτική και ευτυχώς ανέχονται τη μαμαδίστικη συμπεριφορά μου. Βλέπεις, γεννήθηκα κατευθείαν μαμά! Έχω πολύ κλειστό κύκλο, που σημαίνει ότι έχω ολοκληρωμένες σχέσεις με τις φίλες μου. Το πρωί θα πούμε “καλημέρα”, ενδιάμεσα θα μιλήσουμε για το πώς κυλάει η μέρα μας και το βράδυ θα πούμε “καληνύχτα”. Όλο αυτό δεν μπορεί να γίνει με πολύ κόσμο, ούτε εμπιστεύομαι εύκολα. Να σου πω την αλήθεια, μάλλον χρειάζομαι το χρόνο μου με τους ανθρώπους, γιατί είμαι απαιτητική με τις σχέσεις μου» εξηγεί η ίδια.

Όπως παραδέχεται, εδώ και πολλά χρόνια κάνει ψυχανάλυση, κάτι που την έχει βοηθήσει να ακολουθεί τα «θέλω» της και όχι τα «πρέπει». Ποιο ήταν, όμως, το έναυσμα για να ξεκινήσει; «Από 8 χρόνων ένιωθα μεγαλύτερη από την ηλικία μου. Ήθελα να κάνω παρέα με μεγαλύτερα παιδιά, ένιωθα την ανάγκη να προστατεύω εγώ τους γονείς μου και αναρωτιόμουν τι θα γίνω όταν μεγαλώσω και πώς θα βγάζω λεφτά ώστε να είμαι αυτόνομη. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά, πίστεψέ με, ήταν πολύ μελαγχολικό. Έτσι, όταν μπήκα στην εφηβεία ζήτησα από τους γονείς μου να δω ψυχολόγο. Πάντως, χωρίς την ψυχανάλυση θα ήμουν άλλη. Με βοήθησε να δω ποιο δρόμο θέλω να ακολουθήσω, να μην καταπιέζομαι από τα “πρέπει” που σου επιβάλλει το κοινωνικό και το οικογενειακό σου περιβάλλον. Ξέρεις τι είναι αυτό που αγαπάω πολύ σε μένα; Πως δεν έχω απωθημένα».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr