Πώς η σταρ του nickelodeon βρέθηκε στο ψυχιατρείο

Παλιά, όλοι είχν έναν καλό λόγο να που για την Amanda Bynes. Τώρα όλοι συμφωνούν πως η φωτιά που έβαλε κοντά στο πατρικό της μαρτυρά πολλά για την ψυχική της υγεία.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, η Amanda Bynes ήταν η έφηβη σταρ του Nickelodeon, για την οποία όλοι είχαν έναν καλό λόγο. Γλυκιά, συνεπής, επαγγελματίας, ανοιχτόκαρδη και με χιούμορ, ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που ακολουθούσαν το όνομά της, τόσο σε περιγραφές από συναδέλφους της όσο και σε σχόλια τηλεκριτικών. Ήταν μέσα του 2010, όταν κάτι περίεργο άρχισε να συμβαίνει. Η Bynes ήταν πεπεισμένη πως την παρακολουθούσαν.



Αν εννοούσε τους paparazzi που την ακολουθούσαν σε κάθε της βήμα, είτε ψώνιζε στους δρόμους του Los Angeles είτε έκανε οτιδήποτε κάνει καθημερινά κάθε άνθρωπος, δεν θα ήταν παράξενο. Όμως η Bynes δεν αναφερόταν στους φωτογράφους. Έκανε λόγο για στρατιά «κατασκόπων», οι οποίοι άκουγαν την κάθε της λέξη μέσα από πομπούς που είχαν κρύψει στα κοσμήματά της... «Το καλό κορίτσι που τα είχε όλα», σύμφωνα με έναν καλό της φίλο, με τον οποίο μοιραζόταν εκείνες τις σκέψεις της, «άρχισε να τα χάνει όλα». Μια σειρά από γεγονότα μαρτυρούσαν μια συμπεριφορά που δεν ήταν φυσιολογική.

Όλοι υπέθεσαν πως η Amanda ανακάλυψε –και καταχράστηκε– το αλκοόλ ή άλλες ουσίες. Όσο όμως περνούσε ο καιρός, ακόμα και όσοι μπορεί να διασκέδαζαν με τις «παρασπονδίες» και τις δημόσιες περιπέτειές της άρχισαν να ανησυχούν πραγματικά. Πριν από λίγες μέρες η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.



Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Ιουλίου του 2013, όταν η Amanda έβαλε φωτιά έξω από ένα σπίτι, μερικά τετράγωνα από το πατρικό της, στο Thousand Oaks της Καλιφόρνια. Οιαστυνομικοί που έσπευσαν στο συμβάν έκριναν πως για το δικό της καλό έπρεπε να την οδηγήσουν σε ψυχιατρική κλινική. Έπειτα από 72 υποχρεωτικές ώρες σε νοσοκομείο του Ventura County, οι γιατροί αποφάσισαν πως θα χρειαστεί να νοσηλευτεί για δεκατέσσερις ακόμα μέρες. Προθεσμία που συμπίπτει με την εξέταση του δικαστηρίου για να δοθεί στη μητέρα της ο έλεγχος των οικονομικών της υποθέσεων. Το δικαστήριο αναμένεται να λάβει χώρα στις 9 Αυγούστου, με την ελπίδα πως η Amanda θα είναι σε θέση να παραστεί και πως οι μέρες στην κλινική θα τη βοηθήσουν.



Όσοι την αγαπούν και νοιάζονται για εκείνη δεν θα μπορούσαν να περιμένουν καλύτερη εξέλιξη.

Πριν από δύο χρόνια, προσπάθησαν να επέμβουν και να την κάνουν να αποδεχτεί και να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που έλπιζαν. Η Amanda αρνήθηκε τα πάντα. Είπε πως δεν χρειάζεται βοήθεια και αρνήθηκε πως κάνει χρήση οποιασδήποτε ουσίας.

Τα προβλήματα, όμως, δεν σταμάτησαν. Ακολούθησαν διάφορες περιπέτειες με την αστυνομία του Los Angeles: Οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα, ενώ κατηγορήθηκε πως χτύπησε έναν άνθρωπο με το αυτοκίνητο και τον εγκατέλειψε. Με όλη αυτή την πίεση, η Bynes, εκείνη την εποχή, αποφάσισε να αφήσει τους πάντες πίσω και να συνεχίσει χωρίς κανένας να την υποστηρίζει, αλλά και κανέναν να «της ασκεί κριτική». Έτσι μετακόμισε στη Νέα Υόρκη.

Το Μεγάλο Μήλο την υποδέχτηκε με μια σύλληψη, όταν κατηγορήθηκε πως πέταξε ένα ναργιλέ από το παράθυρο του διαμερίσματός της, αδιαφορώντας τελείως για τους διερχόμενους περαστικούς μερικούς ορόφους κάτω από αυτήν. Ακολούθησε ένα παραλήρημα με διάρκεια μηνών στο Twitter, στο οποίο αποκαλούσε διάφορους «άσχημους» (από τον Drake, μέχρι το ζεύγος Obama), μετά έλεγε πως θέλει να κάνει σεξ μαζί τους ή έλεγε στη Rihanna πως είναι λογικό να τη χτυπάει ο Chris Brown τόσο άσχημη που είναι... Παλιοί της συνεργάτες προσπαθούσαν να την προσεγγίσουν και να της μιλήσουν για την ακατανόητη συμπεριφορά της, αλλά τίποτα δεν είχε αποτέλεσμα.Τελικά, η ίδια κατάφερε να ανακόψει την πορεία της προς την καταστροφή, όταν έβαλε τη φωτιά που ανάγκασε τους αστυνομικούς να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο 5150 και να την εισάγουν σε ψυχιατρική κλινική για υποχρεωτική παρακολούθηση 72 ωρών. «Αν κάποιος έχει πρόβλημα και φαίνεται πως μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό του ή τους γύρω του, οφείλουμε να επέμβουμε» δήλωσε ο αρμόδιος της σύλληψης σερίφης, Don Aguilar.

Η οικογένειά της τώρα ελπίζει να μπορέσει να πάρει και πάλι τον έλεγχο. Αρχικά των οικονομικών της, ώστε να μην μπορεί να κάνει οτιδήποτε χωρίς να το ξέρουν και εν συνεχεία της ίδιας της Amanda, φροντίζοντας για την πνευματική και σωματική της υγεία. «Η πελάτισσά μου θέλει μόνο το καλύτερο για την κόρη της» δήλωσε η δικηγόρος της μητέρας της, Tamar Arminak. Η οικογένειά της υποστηρίζει πως η κατάσταση της κόρης τους είχε ξεφύγει τόσο, που σκέπαζε τα τζάμια του αυτοκινήτου της με χαρτόνια για να μην τη βλέπουν, ενώ έχει δαπανήσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια (από τα 4 που είχε αποταμιεύσει μέχρι σήμερα) σε λογαριασμούς γιατρών και μαριχουάνα. «Έχει μεγάλο θέμα με την εμφάνισή της, θεωρεί πως τόσο η ίδια όσο και πολλοί άλλοι είναι άσχημοι και μιλάει διαρκώς για πλαστικές επεμβάσεις που θέλει να κάνει» συνεχίζει η δικηγόρος.

Το ποια ακριβώς είναι η σχέση της 27χρονης ηθοποιού τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά της δεν είναι ξεκάθαρο. Ακόμα και τώρα, που βρίσκεται στην κλινική, έχει δεχτεί να δει τη μη-
τέρα της, αλλά όχι τον πατέρα της. Επίσης, για μια οικογένεια που κάποτε ήταν τόσο δεμένη όσο η δική της, παραμένει περίεργο το γεγονός πως κανείς δεν είχε ξεκάθαρη εικόνα για το πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή της, μέχρι το συμβάν με τη φωτιά. Και φυσικά μένει να απαντηθεί το πώς διαλύθηκε η τόσο στενή οικογενειακή τους σχέση.

Ο πατέρας της Amanda, Rick, πρώην οδοντίατρος, ήταν εκείνος που παρότρυνε την Bynes να ξεκινήσει την καριέρα της. Μικρότερη από τα τρία αδέλφια της, η Amanda ήταν το ταλέντο της οικογένειας και ο πατέρας της ήταν αποφασισμένος να την κάνει διάσημη, αγνοώντας τις συμβουλές οικογενειακών φίλων να μην της στερήσει τα παιδικά της χρόνια. H πρώτη ρήξη της νεαρής σταρ του Nickelodeon (και μετέπειτα ηθοποιού σε ταινίες) με τον πατέρα της ήρθε στα εφηβικά της χρόνια και τα πρώτα της ρομαντικά ραντεβού.

Και δεν σταμάτησε ποτέ. Πρόσφατα, έπειτα από επίσκεψή της στους δικούς της στο Texas, επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη, άρχισε να επιτίθεται στον πατέρα της μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. Τον αποκάλεσε «άσχημο» και απείλησε: «Θα μηνύσω τους γονείς μου γιατί ξεπλένουν χρήματα. Προσπαθούν να με βγάλουν τρελή για να καλύψουν το γεγονός πως κλέβουν τα χρήματά μου». Μετά σταμάτησε να ασχολείται με το θέμα και ξεκίνησε να μιλά και πάλι για τις πλαστικές επεμβάσεις που θα ήθελε να κάνει. Ασχέτως με το τι μπορεί πραγματικά να συμβαίνει ανάμεσά τους, η οικογένεια της Bynes τώρα ελπίζει πως η κατάσταση της υγείας της κόρης τους θα σταθεροποιηθεί και, με τη φροντίδα τους, θα επιστρέψει στον παλιό, καλό εαυτό της. «Ήταν τόσο προσγειωμένη» είπε πρόσφατα για εκείνη ο σκηνοθέτης της Dan Ireland.
«Το πιο ευχάριστο παιδί».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr