Europa League, Άρσεναλ-Ολυμπιακός 1-2: Ναι ρε Θρύλε!

Ο εκπληκτικός Ολυμπιακός με γκολ του Ελ Αραμπί στο 119' της παράτασης πήρε τεράστια πρόκριση στους 16 του Europa League - O Σισέ στο 53' ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και έστειλε το ματς στην παράταση - Στο 109' ο Μασούρας σημάδεψε το δοκάρι της Άρσεναλ και στο 113' ο Ομπαμεγιάνγκ ισοφάρισε σε 1-1 με καταπληκτικό γκολ, αλλά ο Ελ Αραμπί είπε την τελευταία λέξη

Το έργο του ήταν από την πρώτη στιγμή δύσκολο κι έγινε ακόμη δυσκολότερο μετά το γκολ-μαχαιριά του Λακαζέτ λίγο πριν το φινάλε του αγώνα στο Γ. Καραϊσκάκης, ωστόσο στο φετινό Ολυμπιακό τίποτα δεν έχει έρθει εύκολα κι αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε.

Με τους ερυθρόλευκους να έχουν ξεκινήσει την Ευρωπαϊκή τους πορεία από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, φτάνοντας να μπουν στους ομίλους με απολογισμό 5 νίκες, 1 ισοπαλία και να εξασφαλίζουν εκεί στο τελευταίο ματς κόντρα στον Αστέρα το εισιτήριο για το Europa League, καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή η ομάδα είναι μαθημένη στα δύσκολα...

«Είναι μονόδρομος η νίκη. Πρέπει να κερδίσουμε εάν θέλουμε να προχωρήσουμε. Το πιστεύουμε και θα κάνουμε τα πάντα τα πετύχουμε.», είπε ορθά κοφτά χθες το βράδυ στο Λονδίνο ο Πέδρο Μαρτίνς μεταφέροντας το κλίμα που κυριαρχεί στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια με την πίστη για ανατροπή να έχει μεγαλώσει και μετά το διπλό-τίτλου στην Τούμπα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Σεμέδο, τον τραυματία Σουντανί και τον Φορτούνη που ο ίδιος επέλεξε να τον αφήσει εκτός και παρατάσσει την ίδια ενδεκάδα με την Τούμπα με μοναδική αλλαγή τον Σισέ αντί του Σεμέδο.

Χωρίς προβλήματα και η Άρσεναλ καθώς Οζίλ και Τορέιρα επανέρχονται με τον πρώτο να είναι στο βασικό σχήμα του Μικέλ Αρτέτα.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ιταλός Φίλιπο Μέλι, ενώ στο Έμειρεϊτς θα βρεθούν περισσότεροι από 6.000 φίλοι των ερυθρόλευκων, ελπίζοντας να ζήσουν μια βραδιά σαν εκείνη της 29ης Σεπτεμβρίου 2015. Τότε που ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να επικρατήσει με 3-2 της Άρσεναλ για τους ομίλους του Champions League.

Οι ενδεκάδες
Άρσεναλ: Λένο, Μπεγερίν, Σάκα, Νταβίντ Λουίς, Μουστάφι, Σεμπάγιος, Τζάκα, Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ, Πέπε, Λακαζέτ.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Μπα, Σισέ, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr