Champions League, Λιόν-Γιουβέντους 1-0: Κάζο για την «Μεγάλη Κυρία» από το αουτσάιντερ

Η Λυών επικράτησε 1-0 της Γιουβέντους με το γκολ του Τουσάρ στο 31' και αποκτά μικρό προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στους Ιταλούς για τους «16» του Champions League  -  Στο 87' ο Ντιμπάλα σκόραρε για τους φιλοξενούμενους, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ

Μπορεί η μονομαχία  Ρεάλ – Σίτι να κλέβει την παράσταση, ωστόσο εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση Λιόν - Γιουβέντους στην αποψινή ατζέντα της φάσης των 16 του Champions League.

Οι δύο ομάδες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους τέσσερις φορές στο παρελθόν. Το 2013/14 στα προημιτελικά του Europa League, η Γιούβε επικράτησε 1-0 στη Γαλλία και 2-1 στο Τορίνο, ενώ στους ομίλους Champions League το 2016/17 οι «μπιανκονέρι» κέρδισαν 1-0 στη Λιόν και παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στην έδρα τους.

Η γαλλική ομάδα, ναι μεν κατάφερε να τερματίσει πάνω από τις Μπενφίκα και Ζενίτ στη φάση των ομίλων, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο του αουτσάιντερ τον οποίο καρπώνεται για τη «μάχη» με την Πρωταθλήτρια Ιταλίας. «Μακάρι να μην παίξουν εκείνοι στο 100% των δυνατοτήτων τους, αλλά ξέρουμε κι εμείς ότι αν παίξουμε αποκλειστικά άμυνα δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα» είπε ο Ρούντι Γκαρσία ενόψει της αποψινής αναμέτρησης. Στα αγωνιστικά νέα απόντες θα είναι οι Ντεπάι, Αντελαΐντ, Κονέ και Ράφαελ.

Στο στρατόπεδο των φιλοξενοέμενων, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αποφασισμένος να οδηγήσει την «Μεγάλη Κυρία»  όσο πιο μακριά γίνεται, καθώς πέρυσι η πορεία των μπιανκονέρι διεκόπη αναπάντεχα από τα θαυματουργά πιτσιρίκια του Άγιαξ. Οι πρωτοπόροι της Serie A, το περασμένο Σάββατο επιβλήθηκαν 2-1 της ΣΠΑΛ στο «Πάολο Μάτσα» και διατηρήθηκαν στην κορυφή και στο +1 από την Λάτσιο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Πορτογάλος σταρ, ο οποίος σκόραρε για 11ο σερί αγώνα στο ιταλικό πρωτάθλημα και ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ των Μπατιστούτα και Κουαλιαρέλα. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αμφίβολοι είναι για τον Μαουρίτσιο Σάρι οι Ντούγκλας Κόστα, Ιγκουαΐν και Κεντίρα, αν και ταξίδεψαν με την υπόλοιπη ομάδα στη Γαλλία.

Πιθανές συνθέσεις:

Γιουβέντους (Σάρι): Τσέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ (Κιελίνι), Μπονούτσι, Άλεξ Σάντρο, Ράμσεϊ, Πιάνιτς, Μπεντακούρ (Ματουιντί), Κουαρδάδο, Ντιμπάλα, Ρονάλντο

Λιόν (Γκαρσία): Λόπες, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Μαρσάλ, Ντιμπουά, Τουσάρ, Αουάρ, Κορνέ, Τοκό Εκαμπί, Ντεμπελε, Τεριέ
Διαιτητής: Χεσούς Χιλ Μανθάνο (Ισπανία)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr