Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Πανάξια ανατροπή και βήμα πρόκρισης

Εντυπωσιακή η Μάντσεστερ Σίτι παρόλο που βρέθηκε, κόντρα στη ροή του αγώνα, πίσω στο σκορ, κατάφερε να φύγει από το Μπερναμπέου με ένα τεράστιο διπλό που τη φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στους 8 του Champions League - Οι μερένγκες προηγήθηκαν στο 60'  με τον Ίσκο, αλλά στο 78' ο Ζεσούς ισοφάρισε σε 1-1 και στο 82' ο Ντε Μπρόινε με πέναλτι πέτυχε  το 1-2 για να αποβληθεί στο 86' ο Ράμος

Από τη μία η Βασίλισσα της Ευρώπης κι από την άλλη η ανερχόμενη δύναμη του αγγλικού ποδοσφαίρου, οι οποίες δεν φαίνεται να βρίσκονται και στην καλύτερη τους κατάσταση για διαφορετικούς λόγους.

Η Ρεάλ έμεινε στη 2η θέση της La Liga μετά την ήττα που γνώρισε στην έδρα της Λεβάντε, σε μια χρονιά γεμάτη σκαμπανεβάσματα, ενώ η Σίτι είναι 2η εδώ και... μήνες καθώς έχασε νωρίς την επαφή με τη Λίβερπουλ, αλλά κυρίως έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όταν ενημερώθηκε για την απόφαση της UEFA να την τιμωρήσει με διετή αποκλεισμό από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω παραβίασης του Financial Fair Play (για την οποία έχει ήδη προσφύγει στο CAS).

Έτσι γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το Champions League μοιάζει με μονόδρομο ως προς τις ελπίδες τους για να πετύχουν κάτι καλό, ωστόσο ως προς το ειδικό τους βάρος σε διεθνές επίπεδο, η αλήθεια είναι ότι η Ρεάλ υπερτερεί.

Στην κορυφαία της Ευρωπαϊκή στιγμή η Μάντσεστερ Σίτι, την σεζόν 2015-2016 είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, όπου αποκλείστηκε από την Ρεάλ (0-0 στο Μάντσεστερ, 1-0 με αυτογκόλ Φερναντίνιο στη Μαδρίτη) η οποία στη συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο επικρατώντας στα πέναλτι της συμπολίτισσας Ατλέτικο.

Τότε ο Γκουαρδιόλα ήταν στην Μπάγερν κι ο Ζιντάν στην ομάδα νέων της Ρεάλ, τώρα για πρώτη φορά οι δύο τους θα βρεθούν αντίπαλοι σε επίσημο ματς, καθώς ούτε ως ποδοσφαιριστές είχαν κοντραριστεί. Κι αυτό γιατί όταν ο Ζιζού πήγε από τη Γιουβέντους στην Ρεάλ, ο Πεπ μετακόμισε από την Μπαρτσελόνα στην Μπρέσια, ενώ ως προπονητές έχουν κοντραριστεί μόνο σε ένα φιλικό το 2017.

«Δεν είναι μάχη Ζιντάν, Γκουαρδιόλα αλλά ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι που θέλει να χαρεί ο κόσμος», είπε ο Γάλλος τεχνικός των μερένγκες, ο οποίος δεν υπολογίζει στους Αζάρ, Ασένσιο, ενώ στην Σίτι δεν υπάρχει καμία απουσία.

Πιθανές συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μεντί, Βαλβέρδε, Κασεμίρο, Κρος, Μπέιλ, Ίσκο, Μπενζεμά

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Λαπόρτ, Μεντί, Ντε Μπρόινε, Ρόντρι, Γκουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ, Αγκουέρο

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr