Champions League, Νάπολι-Μπαρτσελόνα 1-1: Μαύρα 'Χ'άλια

Η Νάπολι με μια μοντέρνα έκδοση του κατενάτσιο εγκλώβισε την άνευρη, άχρωμη, άοσμη Μπαρτσελόνα, η οποία όμως κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία από το Σαν Πάολο στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους 16 του Champions League - Στο 30' η Νάπολι πήρε το προβάδισμα με το γκολ του Μέρτενς στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς και στο 57' στην πρώτη δική της φάση η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε με τον Γκριεζμάν

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους Νάπολι και Μπαρτσελόνα τίθενται αντιμέτωπες, σε ένα αρκετά ενδιαφέρον ζευγάρι με ιστορικές και συμβολικές προεκτάσεις, για τους «16» του Champions League.

Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, με ηγέτη της άμυνας τον Κώστα Μανωλά, έχοντας μείνει από νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου στην Serie A αλλά και στο -9 από την τέταρτη θέση έχει επικεντρώσει όλη την προσοχή της στην Ευρώπη. Σε ό,τι αφορά το Champions League, έμεινε αήττητη στον όμιλο με ρεκόρ 3-3-0, με highlight την εντός έδρας νίκη επί της Λίβερπουλ. Φυσικά πρόσωπο της βραδιάς δεν είναι άλλος από τον Έλληνα αμυντικό, ο οποίος ξυπνά εφιάλτες στους Καταλανούς, καθώς  προ διετίας είχε πετάξει εκτός προημιτελικών του Champions League την Μπαρτσελόνα σημειώνοντας το 3-0 με τη φανέλα της Ρόμα (ανατρέποντας το 4-1 του «Καμπ Νου»).

Στον αντίποδα, οι «μπλαουγκράνα» που ανέκτησαν την θέση οδηγού στην La Liga πριν το clasico της Κυριακής με τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου», θα βρεθούν αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά φέτος με ιταλική ομάδα. Ο Κίκε Σετιέν δεν υπολογίζει στους τραυματίες Σουάρες, Ντεμπελέ, Σέρτζι Ρομπέρτο και Τζόρντι Άλμπα, ενώ ο νεοαποκτηθείς Μπρέθγουεϊτ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς υπέγραψε μόλις την περασμένη εβδομάδα. 

Το ξεχωριστό χρώμα στην αναμέτρηση ωστόσο δίνει το γεγονός πως ο Λιονέλ Μέσι θα βρεθεί στην πόλη και το γήπεδο όπου ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα λατρεύτηκε σαν Θεός. Στο  «Σαν Πάολο» ο 32χρονος άσος  θα κληθεί να κουβαλήσει στις πλάτες του την ομάδα, προκειμένου να φανεί αντάξιος των ικανοτήτων του συμπατριώτή του με τον οποίο πολλοί των συγκρίνουν.




Πιθανές συνθέσεις:

Νάπολι (Γκατούζο): Μέρετ, Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Μαξίμοβιτς, Ρουί, Ρουίς, Ντέμε, Ζιελίνσκι, Καγεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε.

Μπαρτσελόνα (Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Ζούνιορ Φίρπο, Αρτούρ, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Φατί, Μέσι, Γκριεζμάν.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr