Champions League, Τότεναμ-Λειψία 0-1: Οι Γερμανοί άλωσαν το Λονδίνο

Η φιναλίστ του περσινού τελικού του Champions League, Τότεναμ, ηττήθηκε δίκαια από την ανώτερη της Λειψία, με τους Γερμανούς αφού έχασαν τα... άχαστα στο πρώτο ημίχρονο  να βρίσκουν το χρυσό γκολ στο 58' με εύστοχο πέναλτι του Βέρνερ και να βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση στους 8

Όταν έγινε η κλήρωση για τη φάση των 16, η ταμπέλα του φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι είχε πάει στην πλευρά της Τότεναμ. Κι αυτό όχι μόνο γιατί πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον τελικό, αλλά και γιατί γενικά είναι πολύ πιο έμπειρη ομάδα από τους Γερμανούς που μετέχουν για 2η φορά στο CL και για πρώτη στα νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης.

Ωστόσο από εκείνη τη μέρα και μετά οι Σπερς έχουν χάσει τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές (Σισοκό, Κέιν κι από την Κυριακή και τον Σον), ενώ είναι αμφίβολοι και οι Λαμέλα, Ντέιβις με τον Ζοσέ Μουρίνιο να δηλώνει: ««Πριν λίγες ημέρες ανησυχούσα γιατί δεν είχα επιθετικούς στον πάγκο, τώρα δεν έχω σχεδόν κανέναν επιθετικό για την ενδεκάδα. Είναι σαν να προσπαθούμε ν' ανέβουμε κάπου και κάποιος έρχεται και μας παίρνει τη σκάλα... Και απλά κρεμόμαστε με όση δύναμη έχουν τα χέρια μας συνεχίζοντας την προσπάθειά μας».

Προβλήματα πάντως έχει και η Λειψία που θα αγωνιστεί χωρίς τους τραυματίες Άνταμς, Καμπλ, Κονατέ, Όρμπαν και τον τιμωρημένο Ουπαμεκανό με τον 32χρονο τεχνικός της Τζούλιαν Νάιγκελσμαν να προσπαθεί να αποφορτίσει τους αθλητές του λέγοντας: «Θέλουμε να περάσουμε, αλλά αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό ματς στην ιστορία μας».

Πιθανές συνθέσεις:
Τότεναμ (Μουρίνιο): Γιορίς, Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Τανγκάνγκα, Γουίνκς, Εντομπελέ, Μπέργκβαϊν, Άλι, Λο Σέλσο, Λούκας.

Λειψία (Νάιγκελσμαν): Γκουλάσι, Μουκιέλε, Κλόστερμαν, Χάλστενμπεργκ, Αντζελίνιο, Λάιμερ, Χαϊντάρα, Φόρσμπεργκ, Ζάμπιτσερ, Βέρνερ, Σικ.

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr