Champions League, Ατλέτικο Μαδρίτης - Λίβερπουλ 1-0: «Εκτροχιάστηκε» στη Μαδρίτη

Στο γήπεδο όπου πέρσι κατέκτησε το Champions League , η Λίβερπουλ γνώρισε την ήττα στον πρώτο αγώνα για τους 16 της διοργάνωσης και πλέον ο επαναληπτικός στο Άνφιλντ απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον - Μόλις στο 4' ο Σαούλ πέτυχε το γκολ για την Ατλέτικο που διαχειρίστηκε άψογα το ματς και έχασε ευκαιρίες για μεγαλύτερη νίκη

H φάση των «16», η επανέναρξη του ταξιδιού στα αστέρια μετά από δύο μήνες παύσης, είναι από μόνης της ικανή να ενθουσιάσει τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους που περίμεναν πως και πως για να ζήσουν ξανά κάτι τέτοιες βραδιές σαν την σημερινή .

Η ατζέντα της βραδιάς ξεκινά με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και οσονούπω Πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λίβερπουλ να συνεχίζει τη φετινή της διαδρομή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχοντας ταξιδέψει στη Μαδρίτη για το πρώτο ματς με την Ατλέτικο στους «16» του Champions League.

Οι «ροχιμπλάνκος» είναι εκτός διεκδίκησης του τίτλου στη La Liga και πασχίζουν να κρατηθούν μέσα στην τετράδα που οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ψάχνουν έτσι έναν έναν τίτλο, προκειμένου να σώσουν τη χρονιά. Έχουν κερδίσει μόνο ένα από τα πέντε τελευταία ματς στο πρωτάθλημα, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκαν από την Κουλτουράλ Λεονέσα, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να αμφισβητείται περισσότερο από ποτέ στην θητεία του στην ομάδα της Μαδρίτης. Ο προβληματισμός γίνεται μεγαλύτερος από τις σημαντικές απουσίες των Ζοάο Φέλιξ και Κίεραν Τρίπιερ.

Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ απλά μετράει τις μέρες που περνούν μέχρι να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 30 χρόνια και 19ου συνολικά στην ιστορία της. Έχοντας πλέον απόσταση 25 βαθμών από τη Σίτι στη βαθμολογία της Premier League με παιχνίδι περισσότεροι, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ταξίδεψε με την καλύτερη διάθεση στην ισπανική πρωτεύουσα. Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γερμανός τεχνικός θα παρατάξει τους πρωταθλητές Ευρώπης με δύο απουσίες, αλλά όχι βασικών παικτών, καθώς θα λείψουν οι τραυματίες Σερντάν Σακίρι και Ναθάνιελ Κλάιν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr