Champions League, Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν 2-1: Προβάδισμα με ρεσιτάλ Χάαλαντ

Η Μπορούσια Νόρτμουντ επικράτησε 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν, στον πρώτο αγώνα για τους 16 του Champions League - Ο 19χρονος επιθετικός των Βεστφαλών, Έρλινγκ Χάαλαντ, διέλυσε την άμυνα των Παριζιάνων, δίνοντας στην ομάδα του οριακό προβάδισμα πρόκρισης

Στο άλλο ζευγάρι της βραδιάς, η Μπορούσια Νόρτμουντ θα υποδεχθεί την Παρί Σεν Ζερμέν του πρώην προπονητή της Τόμας Τούχελ στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάλιστα, πρόκειται για τον πρώτο αγώνα της ομάδας από την Βεστφαλία εναντίον του πρώην προπονητής της που αποχώρησε από το κλαμπ το 2017. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μονάχα άλλη μια φορά στην ιστορία τους, για το Europa League της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 και μια 10ετία, τα δεδομένα που επικρατούν στα δύο στρατόπεδα είναι τέτοια που τα έχουν... εκτινάξει στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Από την μια πλευρά, η Μπορούσια είναι τέταρτη και στο -4 από την κορυφή στην Bundesliga παρουσιάζοντας αδυναμία εκτός έδρας, ενώ πρόσφατα αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου από τη Βέρντερ. Ο Λουσιάν Φαβρ, που είναι αντιμέτωπος με την αμφισβήτηση, καλείται να διαχειριστεί την πολύ μεγάλη απουσία του τραυματία Μάρκο Ρόις, ενώ νοκ άουτ είναι ο Τόμας Ντιλέινι και αμφίβολος ο Γιούλιαν Μπραντ.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, οι Παριζιάνοι βρίσκονται μια ανάσα από την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, ψάχνοντας επιτέλους τη μεγάλη διάκριση στο Champions League, που αποτελεί και το μεγάλο στόχο των ιδιοκτητών της ομάδας. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Νεϊμάρ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και να δηλώνει «παρών», ενώ εκτός μάχης είναι μόνο οι αναπληρωματικοί Κολέν Νταγκμπά και Αμπντού Ντιαλό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr