Κύπελλο μπάσκετ: Το «τρένο» του Διαγόρα εκτροχίασε και τον ΠΑΟΚ

Ενας καταπληκτικός Διαγόρας Δρυοπιδέων συνέχισε τις εκπλήξεις στο φετινό Κύπελλο μπάσκετ, διέλυσε 81-66 τον τραγικό ΠΑΟΚ στο Αιγάλεω και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά για πρώτη φορά

Ενας καταπληκτικός Διαγόρας Δρυοπιδέων συνέχισε τις εκπλήξεις στο φετινό Κύπελλο μπάσκετ, διέλυσε 81-66 τον τραγικό ΠΑΟΚ στο Αιγάλεω και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά για πρώτη φορά.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε πολλές λύσεις και προηγήθηκε 7-0 στην αρχή της αναμέτρησης, όντας πιο έμπειρος από τους γηπεδούχους που ήταν ξαφνιασμένοι, όπως και λόγω της υπεροχής στα ριμπάουντ. Ο Λιακόπουλος πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 7-0 του Διαγόρα που ισοφάρισε το ματς. Ο ΠΑΟΚ βρήκε τις λύσεις από ρακέτα και περιφέρεια και προηγήθηκε με 14-7 και 16-9 και ο Μαργαρίτης έφερε το 12-17. Ο Διαγόρας με πρωταγωνιστή τον Πετροδημόπουλο βρήκε τις λύσεις και προηγήθηκε 18-17 και ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο στο 21-18.

Οι παίκτες του Διαγόρα έβρισκαν τις λύσεις μέσα στο καλάθι και διατηρούσαν το +3 με +5 στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Οι παίκτες του Κώστα Χαραλαμπίδη ήταν άστοχοι στα δίποντα σε αυτό το διάστημα και δεν μπορούσαν να ισοφαρίσουν ή να προηγηθούν και ο Λιακόπουλος έκανε ότι ήθελε στην αντίπαλη ρακέτα και έφερε το 32-25 με 5-0 σερί. Το τρίποντο του Κούκα έφερε το +10 και με το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +10 για την ομάδα του Αιγάλεω.

Ο Μπεστ πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 5-0 του ΠΑΟΚ που έφερε το 37-32. Ο Καράμπουλας έφερε το 40-32 και ο ΠΑΟΚ με σερί 4-9 μέσα στη ρακέτα μείωσε 40-36. Το τρίποντο του Καράμπουλα έφερε το 43-36 και ο Διαγόρας με την υπεροχή μέσα στη ρακέτα διατηρούσε το +4 με +5 σε αυτό το διάστημα. Μετά από αλλεπάλληλα άστοχα σουτ, ο Πολυτάρχου έφερε το 50-43 και ο Πετροδημόπουλος το 55-45, με το τρίποντο του Μπεστ να ολοκληρώνει το τριαντάλεπτο στο 55-48.

Ο Διαγόρας διατηρούσε το +7 μ +10 στην αρχή της τέταρτης περιόδου με πρωταγωνιστή τον Λιακόπουλο. Ο πρώτος έφερε το +14 και έβαζε τις βάσεις για την πρόκριση κόντρα σε μία ανήμπορη να αντιδράσει ομάδα. Με πολλές λύσεις για τους γηπεδούχους το ματς έφτασε στο 71-51 και οι έμπειροι παίκτες του Νάσου Χούμπαυλη διατηρούσαν το +15 με +20 σταθερά, παρά τις προσπάθειες των Ουίγκινς και Σμιθ για τον «Δικέφαλο» και να μειώνουν στο -13 στην ύστατη προσπάθεια, με τα επιθετικά ριμπάουντ των Αμερικανών και το τελικό +15 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr