Champions League, Ολυμπιακός-Τότεναμ 2-2: Ανίκητος θρύλος!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε κυριολεκτικά από το πουθενά να χανει με 0-2 από την Τότεναμ (26' Κέιν πεν., 30' Μόουρα), αλλά με μια ακόμη συγκλονιστική εμφάνιση ισοφάρισε με τα γκολ των Ποντένσε (44'), Βαλμπουενά (54' πεν), ενώ άξιξε ακόμη και τη νίκη

Όταν το φετινό καλοκαίρι ο Ολυμπιακός ξεκινούσε από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών την προσπάθεια του να βρεθεί στους ομίλους του Champions League, λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να περάσουν τρεις γύρους, για να βρεθούν ξανά στην κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή.

«Η θέση του Ολυμπιακού είναι στους ομίλους του Champions League…» έλεγε ο Πέδρο Μαρτίνς κι όπως αποδείχθηκε, τόσο αυτός και οι παίκτες του κάτι παραπάνω ήξεραν. Με μια εκπληκτική αήττητη πορεία έξι αγώνων, ο Ολυμπιακός επέστρεψε εκεί που ανήκει και σήμερα εξαργυρώνει αυτή την τεράστια επιτυχία, υποδεχόμενος στην πρεμιέρα της διοργάνωσης την Τότεναμ. Την ομάδα που πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης και θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει ξανά.

Τα δικά του «θέλω» όμως έχει κι ο Ολυμπιακός, που διαχρονικά έχει αποδείξει ότι μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» μπορεί να λυγίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο, όσο μεγάλο όνομα κι αν έχει.

Αγωνιστικά, ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι το μεγάλο ερωτηματικό με τον Πορτογάλο να έχει κάνει αποθεραπεία ρεκόρ μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, αλλά όπως όλα δείχνουν ο Μαρτίνς τον υπολογίζει για βασικό.

Όσον αφορά την Τότεναμ, προέρχεται από την εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, αλλά ο Ποτσετίνο ετοιμάζει αλλαγές καθώς η ομάδα του θα δώσει 7 αγώνες σε 21 μέρες και είναι υποχρεωμένος να δώσει ανάσες.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μερία, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Μασούρας, Γκερέρο
Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ-Πίτερς, Σάντσες, Βερντόνγκεν, Ντέιβις, Ντομπελέ,ι Γουίνκς, Λαμέλα, Σον, Κέιν, Έρικσεν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr