Η Ελλάδα αποχαιρέτησε το Euro 2020, αλλά ο Φαν’τ Σιπ... είδε καλά στοιχεία

Αποχαιρέτα το Euro που χάνεις! Στο ντεμπούτο του Φαν'τ Σιπ στον πάγκο, η Ελλάδα ηττήθηκε και στο Τάμπερε από τη Φινλανδία (1-0, 52' πέν. Πούκι) και οι ελπίδες για τη 2η θέση είναι μόνο μαθηματικές

Οριστικά και αμετάκλητα σε ακόμα ένα... χτίσιμο μιας ακόμα... επόμενης ημέρας μπαίνει η Ελλάδα, καθώς υπέστη ακόμα μία ήττα στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020, αυτή τη φορά από τη Φινλανδία με 1-0 στο Τάμπερε.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 52' με πέναλτι του Πούκι. Στην παράβαση υπέπεσε ο Δημήτρης Κουρμπέλης που ανέτρεψε τον Καμαρά σε μία εντελώς ανύποπτη φάση στα πλάγια της μεγάλης περιοχής, καθώς στην προσπάθειά του να βγει πρώτος στην μπάλα, βρήκε τον κεντρικό μέσο της Ρέιντζερς.

Πλέον, η Ελλάδα και με το χάος που άφησε η εποχή Αναστασιάδη, παρέμεινε στους 4 βαθμούς στον όμιλο και οι ελπίδες της για τη 2η θέση είναι μόνο μαθηματικές, αφού η Φινλανδία έχει... χαθεί στους 12 και απομένουν ακόμα 5 αγωνιστικές, μέσα στις οποίες η Εθνική αντιμετωπίζει εκτός την Ιταλία.




Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Αρμενία – Ιταλία 1-3
(11’ Καραπετιάν – 28’, 80’ Μπελότι, 77’ Πελεγκρίνι)

Βοσνία – Λιχτενστάιν 5-0
(11’, 89’ Γκοτζάκ, 80’ Ντούλιεβιτς, 85’ Τζέκο, 88’ Βίστσα)

Φινλανδία – Ελλάδα 1-0
(52’ πεν. Πούκι)

Βαθμολογία

1. Ιταλία 15 (16-2)
2. Φινλανδία 12 (7-2)
3. Βοσνία 7 (10-7)
4. Αρμενία 6 (8-9)
5. Ελλάδα 4 (6-9)
6. Λιχτενστάιν 0 (0-18)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική 8/9

Λιχτενστάιν-Ελλάδα
Φινλανδία – Ιταλία
Αρμενία – Βοσνία

Φαν’τ Σιπ: «Απογοητευτικό αποτέλεσμα, αλλά είδα καλά στοιχεία»

Ψύχραιμος παρουσιάστηκε ο Τζον Φαν’τ Σιπ μετά την ήττα της Εθνικής από τη Φινλανδία (1-0).

«Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό αλλά τα παιδιά ήταν μαχητικά», παραδέχθηκε αρχικά ο νέος τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μιλώντας στην Cosmote TV. Και συνέχισε:

«Δεν ξέρω αν υπήρχε πέναλτι στη φάση του γκολ. Κρατάμε τα θετικά στοιχεία και θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για την εμφάνιση. Είδαμε κάποια θετικά στοιχεία. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε καλή εναλλαγή της μπάλας, αν και στο πρώτο ημίχρονο χάναμε συχνά τη μπάλα».

Μασούρας: «Μάλλον δεν είμαστε στο επίπεδο για να διεκδικούμε την πρόκριση»

Δεν θέλησε να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος έκανε... σκληρή αυτοκριτική.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ανέφερε πως μάλλον η Εθνική δεν είναι στο επίπεδο για να διεκδικήσει την πρόκριση και πως δεν είναι σωστό να αναφέρουν οι διεθνείς πως αδίκησαν τους εαυτούς τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας:

Για το ματς: «Μένουμε εκτός τελικής φάσης. Δεν μπορούμε να λέμε, ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Χρειαζόμαστε πιο σκληρή αυτοκριτική. Δείξαμε σημάδια βελτίωσης, αλλά μάλλον δεν είμαστε στο επίπεδο για να διεκδικούμε την πρόκριση. Ούτε εγώ είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Πρέπει κάθε φορά που μας καλεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός να δίνουμε το 100% μας».

Για την εικόνα της ομάδας: «Το είχαμε μελετήσει το ματς με τον προπονητή μας και θέλαμε να βελτιώσουμε πράγματα. Δεν είναι εύκολο να τα βγάλουμε όλα από την αρχή, αλλά βελτιωθήκαμε σε αρκετούς τομείς. Είχαμε καλές στιγμές, αλλά όχι τύχη, και φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr