Champions League, Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ 3-0: Ετοιμάζει βαλίτσες για την Μαδρίτη

Η Μπαρτσελόνα είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Champions League μετά το επιβλητικό 3-0 επί της Λίβερπουλ - Ο Σουάρες στο 26' άνοιξε το δρόμο της νίκης και ο Λίο Μέσι στο 76'  και στο 82', το δεύτερο γκολ με απίστευτη εκτέλεση φάουλ, διαμόρφωσε το τελικό 3-0 

Από τη μάχη των αουτσάιντερ (Τότεναμ-Άγιαξ 0-1) στην σύγκρουση δύο εκ των κορυφαίων brand names του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπαρτσελόνα (εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου), υποδέχεται την Λίβερπουλ (2η στην Premier League με ένα βαθμό λιγότερο από την πρωτοπόρο Σίτι) στο πρώτο... ημίχρονο των μεταξύ τους αναμετρήσεων με φόντο τον τελικό της 1ης Ιουνίου στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης.

Από πλευράς ονομάτων, σίγουρα το συγκεκριμένο ζευγάρι θα ήταν ο ιδανικός τελικός, με τις δύο ομάδες να ονειρεύονται την 6η κούπα της τεράστιας ιστορίας τους και θέλουν σήμερα να κάνουν το πρώτο βήμα.

Η Μπαρτσελόνα αναζητεί τον πρώτο της τελικό από το 2015, όταν στο Βερολίνο είχε νικήσει με 3-1 την Γιουβέντους, ενώ η Λίβερπουλ το δεύτερο συνεχόμενο μετά την περσινή της παρουσία στο Κίεβο (όπου ηττήθηκε με 3-1 από την Ρεάλ Μαδρίτης).

Για τους «μπλαουγκράνα» μετά το περσινό κάζο με τη Ρόμα (αποκλείστηκαν στα προημιτελικά) η παρουσία τους στον τελικό μοιάζει με επιτακτική ανάγκη για να τονώσουν το πληγωμένο Ευρωπαϊκό τους προφίλ με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να ονειρεύεται τον πρώτο του Ευρωπαϊκό τελικό ως προπονητής. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με εξαίρεση την απουσία του (τραυματία εδώ και καιρό Ραφίνια.

Η Λίβερπουλ από την πλευρά της δεν ελέγχει την υπόθεση τίτλος στην Αγγλία, καθώς πρέπει η Σίτι να χάσει βαθμό ή βαθμούς σε ένα από τα δύο τελευταία παιχνίδια της, αλλά ονειρεύεται έναν τρίτο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό τελικό (πριν το Κίεβο είχε παίξει με την Σεββίλη στο Europa League) με τον Γιούργκεν Κλοπ να μην υπολογίζει στον τραυματία Άνταμ Λαλάνα και να έχει αμφίβολο τον Φιρμίνιο.

Αυτή είναι η 9η αναμέτρηση των δύο ομάδων με την πρώτη να είναι το μακρινό 1976 (ημιτελικά Κυπέλλου UEFA ) με την Λίβερπουλ να κερδίζει 1-0 στην Βαρκελώνη και να παίρνει την πρόκριση με το 1-1 στο Άνφιλντ. Το ίδιο συνέβη και πάλι στα ημιτελικά του UEFA το 2001 (λευκή ισοπαλία στο Καμπ Νου, νίκη 1-0 στο Άνφιλντ).
Γενικά η Λίβερπουλ στις τέσσερις επισκέψεις της στο Καμπ Νου δεν έχει ηττηθεί ποτέ καθώς μετρά δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, ενώ η τελευταία της ήττα μέσα στο 2019 σημειώθηκε στις 7 Ιανουαρίου όταν ηττήθηκε με 2-1 από την Γούλβς για το Κύπελλο!

Το σημερινό ματς είναι ξεχωριστό για τους Λουίς Σουάρεςμ Κοουτίνιο, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά με την πρώην ομάδα τους (αμφότεροι πήγαν στην Μπάρτσα από την Λίβερπουλ), αλλά και για τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος έχει σκοράρει 24 γκολ εις βάρος Αγγλικών ομάδων (καλύτερη πελάτισσα η Άρσεναλ με 9), αλλά κανένα εις βάρος της Λίβερπουλ.

Οι πιθανές συνθέσεις:
Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Αρτούρ, Ράκιτιτς, Μέσι, Κουτίνιο, Σουάρες.
Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο.
Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr