Champions League, Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ 4-3: Απίθανη πρόκριση για την Τότεναμ

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι, όπου ακυρώθηκε γκολ της Σίτι στο 90'+3' μέσω VAR, η Τότεναμ έχοντας νικήσει με 1-0 στο Λονδίνο πήρε την πρόκριση στρα ημιτελικά του Champions League χάρις στα εκτός έδρας γκολ  – Στο Πόρτο η Λίβερπουλ έκανε περίπατο επικρατώνας με 4-1

Άγιαξ και Μπαρτσελόνα βρίσκονται στην τελική τετράδα του Champions League από χθες και σήμερα θα μάθουν τους αντιπάλους τους στα ημιτελικά με τις Τότεναμ και Λίβερπουλ να έχουν το προβάδισμα έναντι των Μάντσεστερ Σίτι και Πόρτο αντίστοιχα.



Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ
Η Μάντσεστερ Σίτι μετράει 11 σερί νίκες στο Etihad, αλλά χρειάζεται να τις κάνει 12 χωρίς να δεχθεί γκολ (ή αν δεχθεί να πετύχει 2 περισσότερα) για να μπορέσει να επιστρέψει στα ημιτελικά του Champions League, μετά την ήττα που γνώρισε με 1-0 στο Λονδίνο.

Θυμηθείτε ΕΔΩ τι έγινε στον πρώτο αγώνα

Οι «Πολίτες» που είχαν χάσει πέναλτι στο 0-0 με τον Αγουέρο, ζουν ξανά το ίδιο έργο καθώς και πέρσι στους «8» στον εμφύλιο με την Λίβερπουλ είχαν χάσει το πρώτο ματς εκτός έδρας (3-0 και έπρεπε να κάνουν την ανατροπή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Γενικά η Σίτι δεν έχει κερδίσει κανέναν από τους πέντε εμφυλίους που έχει παίξει με τον Γκουαρδιόλα να παραδέχεται: «Οι παίκτες είναι απολύτως συγκεντρωμένοι, το θέλουν πολύ, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι αρκετό για να πάρουμε την πρόκριση. Στο παρελθόν έχω προκριθεί έχοντας η ομάδα μου ένα σουτ στον στόχο κι έχω αποκλειστεί παρά τις 33 τελικές προσπάθειες».

Για την Τότεναμ η δεύτερη παρουσία της σε προημιτελική φάση Champions League και η νίκη της με 1-0 στο Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του νέου της γηπέδου ήταν ένα ονειρικό σενάριο, που αμαυρώθηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Χάρι Κέιν ο οποίος δύσκολα θα προλάβει να ξαναπαίξει φέτος.

«Το να τους κερδίσουμε ήταν ένα απίστευτο αποτέλεσμα, αλλά ξέρουμε ότι όλα είναι ανοικτά. Αυτό που έχουμε είναι την πίστη ότι μπορούμε να είμαστε δυνατοί και σίγουρα θα παλέψουμε. Ξέρουμε ότι θα μας πιέσου θα δώσουν γρήγορο ρυθμό, αλλά αυτή είναι και η πρόκληση μας καθώς πρέπει να τους σταματήσουμε», είπε από την πλευρά του ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Στην Σίτι αμφίβολος είναι ο Φερναντίνιο, ενώ η Τότεναμ πήγε στο Μάντσεστερ χωρίς Κέιν, Οριέ, Ντάιερ, Γουίνκς.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ντελφ, Λαπόρτ, Στόουνς, Γουόκερ, Νταβίντ Σίλβα, Γκιουντογκάν, Ντε Μπρούιν, Μπερνάρντο Σίλβα, Αγουέρο, Σανέ
Τότεναμ (Ποτσετίνο): Λιορίς, Ρόουζ, Βερτόγκεν, Αλντερβάιρελντ, Τρίπιερ, Σισοκό, Γουανγιάμα, Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Λούκας Μόουρα, Σον
Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ

Πόρτο-Λίβερπουλ
Το 2-0 του πρώτου αγώνα δίνει τεράστιο πλεονέκτημα στους «κόκκινους» καθώς είναι το σκορ που στις περισσότερες περιπτώσεις έχει αποδειχθεί καθοριστικό για να πάρει μια ομάδα την πρόκριση, ενώ η αλήθεια είναι πως όσο καλή κι αν είναι η Πόρτο, δύσκολα θα μπορέσει να βάλει δύο γκολ στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Θυμηθείτε ΕΔΩ τι έγινε στον πρώτο αγώνα

Αν και στο πρώτο ματς είχε τις ευκαιρίες της για να πετύχει ένα γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα, η Λίβερπουλ έχοντας πετύχει δύο γκολ στο 25’ κι έχοντας κατά νου το ντέρμπι με την Τσέλσι που ακολουθούσε, κατέβασε ταχύτητα κι απλά διαχειρίστηκε τον αγώνα.

Πέρσι, στον πρώτο αγώνα για τους 16 του θεσμού η Λίβερπουλ είχε περάσει με το επιβλητικό 5-0 από το Ντραγκάο, ενώ γενικά δεν έχει χάσει ποτέ από την Πόρτο (4 νίκες, 3 ισοπαλίες) και επί των ημερών του Κλοπ μετρά 9 προκρίσεις σε ισάριθμους διπλούς αγώνες, ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση των Άγγλων στο σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας AS  που αποκαλύπτει ότι ο Μο Σάλαχ ζήτησε να φύγει από τους «κόκκινους».

Οι πιθανές συνθέσεις
Πόρτο (Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Τέγιες, Πέπε, Φελίπε, Μιλιτάο, Οτάβιο, Περέιρα, Έκτορ Ερέρα, Κορόνα, Σοάρες, Μαρεγκά
Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Αλεχάντερ-Άρνολντ, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Φιρμίνο, Σαλάχ
Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι
4ος διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr