Champions League: Γιουβέντους-Άγιαξ 1-2: Ταπείνωσε την «Κυρία» μέσα στο σπίτι της

Ο εκπληκτικός Άγιαξ, παρά το 1-1 του πρώτου αγώνα, αλλά και το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ (Ρονάλντο 28'), έκανε την ανατροπή (Ντε Μπεκ 34', Ντε Λιχτ 68') και προκρίθηκε τους «4» του Champions League   - Πρόκριση και για την Μπαρτσελόνα που νίκησε 3-0 την Γιουνάιτεντ με τα γκολ των Μέσι (16', 20'), Κοουτίνιο (61')

Τα δύο πρώτα εισιτήρια των ημιτελικών του Champions League τσεκάρονται σήμερα το βράδυ σε δύο αγώνες που στο παρελθόν ήταν… τελικοί. Τόσο Γιουβέντους και Άγιαξ, όσο και η Μπαρτσελόνα με την Γιουνάιτεντ έχουν βρεθεί από δύο φορές αντίπαλοι σε τελικούς, αλλά τώρα δύο εξ αυτών θα αποχαιρετίσουν νωρίς.

Θυμηθείτε ΕΔΩ τι είχε συμβεί στις πρώτες αναμετρήσεις.

Γιουβέντους-Άγιαξ (22:00, Cosmote Sport 1)
Η Γιουβέντους έφυγε από το Άμστερνταμ με την ισοπαλία και με το εκτός έδρας γκολ (το 21ο του Ρονάλντο σε 24 ματς σε νοκ άουτ αγώνες του CL) και πήρε το μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα, ωστόσο αυτό που απομένει να δούμε είναι αν το πάθημα της Ρεάλ γίνει μάθημα για τους Ιταλούς… Υπενθυμίζουμε ότι ο Άγιαξ είχε χάσει με 2-1 εντός έδρας από την Ρεάλ, αλλά πήγε στη Μαδρίτη και την διέσυρε με το επιβλητικό 4-1.

«Το πρώτο παιχνίδι δεν έχει καμία σημασία… Τώρα είναι μπροστά μας ένα παιχνίδι που θα κρίνει τα πάντα και πρέπει να έχουμε την ίδια νοοτροπία που είχαμε με την Ατλέτικο. Πρέπει να δείξουμε μεγάλο σεβασμό στον Άγιαξ όσον αφορά την άμυνα μας και να είμαστε ακριβείς στον τρόπο παιχνιδιού μας», είπε ο Μαξ Αλέγκρι ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεση του τους Κιελίνι, Κάσερες κι έχασε και τον Μάνζτουκιτς.

«Η Γιουβέντους είναι το φαβορί, αλλά αν είμαστε καλοί μπορούμε να ξεπεράσουμε το οποιοδήποτε εμπόδιο. Ξέρουμε ότι θα έχουν μια διαφορετική προσέγγιση στον αγώνα σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα. Πρέπει να βελτιώσουμε το τακτικό μας πλάνο. Παρόλα αυτά δεν θα βάλω κάποιον να μαρκάρει αποκλειστικά τον Κριστιάνο Ρονάλντο», τόνισε από την πλευρά του ο Έρικ Τεν Χάγκ που δεν υπολογίζει τους Μπαντέ, Ταλιαφίκο ενώ ο αμφίβολος Ντε Γιόνγκ αναμένεται να είναι στην ενδεκάδα.

Να σημειώσουμε ότι ο Άγιαξ σε πέντε αγώνες στην έδρα της Γιουβέντους δεν έχει καταφέρει να κερδίσει, ενώ η Γιούβε σε νοκ άουτ αγώνες με Ολλανδικές ομάδες έχει προκριθεί 4 φορές και έχει γνωρίσει ένα αποκλεισμό.

Η ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει το νικητή του Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ (0-1).

Οι πιθανές συνθέσεις
Γιουβέντους (Αλέγκρι): Σέζνι, Κανσέλο, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Άλεξ Σάντρο, Τσαν, Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναντέσκι, Κεάν, Ρονάλντο.
Άγιαξ (Τεν Χαγκ): Ονάνα, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Μαζράουι, Σένε, Φαν Ντε Μπέικ, Ντε Γιονγκ, Ζίγεκ, Τάντιτς, Νέρες.
Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία).

Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00, Cosmote Sport 2)
Στο γήπεδο που σημείωσε μία από τις επικότερες ανατροπές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναζητεί ένα ανάλογο θαύμα σαν κι αυτό που πέτυχε στον τελικό του 1999 όταν έχανε με 0-1 από την Μπάγερν, αλλά με δύο γκολ στις καθυστερήσεις πήρε το τρόπαιο…

Τώρα οι «κόκκινοι διάβολοι» καλούνται να ανατρέψουν το 0-1 με το οποίο έχασαν στο Όλντ Τράφορντ κι έχουν μπροστά τους ένα ολόκληρο 90λεπτο, αλλά κι έναν αντίπαλο που είναι καλύτερος ως ομάδα. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι Παρί (που νίκησε 0-2 στην Αγγλία και έχασε 1-3 στο Παρίσι) όχι μόνο ως νοοτροπία ή βαρύτητα φανέλας, αλλά και σε ποιότητα κι ας έλεγε χθες ο Βαλβέρδε δεν είμαστε φαβορί.

«Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το οποίο δεν πρέπει να αφήσουμε το ματς να ανοίξει. Ξέρουμε τις δυνατότητες της Γιουνάιτεντ κι η προτεραιότητα μας είναι να σκοράρουμε κι όχι να σκεφτόμαστε ότι έχουμε ένα πλεονέκτημα με τη νίκη στο πρώτο ματς», είπε ο Βάσκος τεχνικός που ξεκούρασε αρκετούς βασικούς στο τελευταίο ματς με την Ουέσκα και δεν έχει απώλειες.

Αντιθέτως η Γιουνάιτεντ θα παίξει χωρίς τους τραυματίες Μπαϊγί, Ερέρα και Βαλένσια, αλλά και τον τιμωρημένο Σο με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (ο άνθρωπος που είχε πετύχει το δεύτερο γκολ στον τελικό του 1999) να αφήνει στην άκρη το παρελθόν και να επικεντρώνεται στο σήμερα.

«Σίγουρα εκείνο το ματς είναι μια φανταστική ανάμνηση, αλλά δεν την σκέφτομαι συχνά. Περιμένω κι εγώ να δω αν μπορούμε να παίξομε καλύτερα κόντρα στην Μπαρτσελόνα και το σίγουρο είναι ότι πρέπει να σκοράρουμε. Δεν με νοιάζει αν έρθει στο 93’ ή πιο νωρίς, αλλά το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη ενέργεια στο γήπεδο», είπε ο Νορβηγός τεχνικός.

H ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει το νικητή του Πόρτο-Λίβερπουλ (0-2).

Οι πιθανές ενδεκάδες
Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αρτούρ, Ντεμπελέ, Μέσι, Σουάρες.
Μαν. Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Γιανγκ, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Πογκμπά, Ράσφορντ, Λουκάκου, Μαρσιάλ.
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr