Champions League, Μπάγερν-Λίβερπουλ 1-3: «Απέδρασε» με την πρόκριση από το Μόναχο!

Η Λίβερπουλ πέτυχε... τέσσερα γκολ στο Μόναχο με τους Μανέ (2), Φαν Ντάικ να σημαδεύουν σωστά και, παρά το αυτογκόλ του Μάτιπ, που ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1, προκρίθηκε στους «8» - Σόου Μέσι (2 γκολ, 2 ασίστ) και θρίαμβος της Μπαρτσελόνα με 5-1 επί της Λιόν

Πριν από 15 βράδια οι τέσσερις ομάδες που διεκδικούν τα δύο τελευταία εισιτήρια για τους προημιτελικούς του Champions League κατάφεραν να ολοκληρώσουν τους αγώνες τους χωρίς τέρματα…

Σήμερα όμως πολύ δύσκολα θα έχουμε κάτι ανάλογο με τη μάχη του Μονάχου να ξεχωρίζει λόγω ονομάτων, ενώ στην Βαρκελώνη η Μπάρτσα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Μπάγερν-Λίβερπουλ
«Μπάγερν και Λίβερπουλ κατάφεραν να εξουδετερώσουν ή μια την άλλη και ετοιμάζονται για ένα παιχνίδι το οποίο θα βλέπει όλος ο κόσμος».
Μ’ αυτή τη φράση ξεκινά το κείμενο της για τη μάχη στην Allianz Arena η UEFA στην επίσημη ιστοσελίδα της και κάτι παρόμοιο ισχυρίστηκε και ο τεχνικός της Μπάγερν Νίκο Κόβατς.

«Είναι ένα ματς που θα μας βλέπει όλος ο κόσμος… Κάτι ξεχωριστό., όχι μόνο για τους παίκτες και τους προπονητές, αλλά για τους οπαδούς και τα μίντια», είπε ο Κροάτης ο οποίος είχε δεχθεί κριτική για την αμυντική νοοτροπία με την οποία παρέταξε την Μπάγερν στο Άνφιλντ, αλλά τώρα ξεκαθάρισε ότι:

«Αν θέλουμε να περάσουμε πρέπει να νικήσουμε! Δεν υπάρχει 0-0 για εμάς κι είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε τέτοια στήριξη από τον κόσμο μας, όπως δεν είχαμε εδώ και πολύ καιρό».

Οι Βαυαροί συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα εκτός των Μίλερ, Τολισό, Ρόμπεν έχασαν και τον Κίμχ που συμπλήρωσε κάρτες με το Ραφίνια να παίρνει τη θέση στου βασικό σχήμα

«Δεν μοιάζει με κάτι άλλο αυτό το παιχνίδι και θα είναι κάτι ξεχωριστό… Πρέπει να αμυνθούμε καλά στους παίκτες παγκόσμιας κλάσης της Μπάγερν, αλλά όταν έχουμε τη μπάλα στα πόδια μας να είμαστε έξυπνοι και γενναίοι. Δεν υπάρχει πίεση… Ξέρω ότι πρέπει να έρθουν επιτυχίες, αλλά δεν υπάρχει πίεση…», είπε από την πλευρά του ο Γιούργκεν Κλοπ και συμπλήρωσε για την επιστροφή του στο Μόναχο:

«Πάντα μου άρεζε να παίζω εδώ, έχω συμμετάσχει σε καταπληκτικά ματς με την Ντόρτμουντ και χαίρομαι που θα είμαι σε ένα ακόμη σπουδαίο ματς…».

Ο Γερμανός (που έχε σε 14 αγώνες στην έδρα της Μπάγερν 9 ήττες, 1 ισοπαλία και 4 νίκες) ξάφνιασε με την επιλογή του να αφήσει εκτός αποστολής τον Κεϊτά (δεν έχει δικαιώσει μέχρι στιγμής τις προσδοκίες), ενώ αμφίβολοι είναι οι Αλεξάντερ Άρνολντ, Λόβρεν, Μίλνερ.

Μπαρτσελόνα-Λιόν
Κι οι δύο είναι αήττητες μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, ενώ είναι πλέον και οι μοναδικές εκπρόσωποι των χωρών τους στη διοργάνωση, αλλά αργά το βράδυ το σερί μιας εκ των δύο θα λάβει τέλος…

Η λογική λέει ότι η Μπαρτσελόνα εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το εισιτήριο, ωστόσο με τη φάση των 16 τη φετινή σεζόν να εξελίσσεται άκρως… ανατρεπτικά, λογικό είναι να υπάρχει μια σχετική επιφύλαξη.

«Κάποιες μεγάλες ομάδες έχουν αποκλειστεί και όλα μπορούν να συμβούν. Ξέρουμε πόσο καλή ομάδα είναι η Λιόν, αλλά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει και μαζί με τον κόσμο μας να πάρουμε την πρόκριση», δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε που έχει τον πονοκέφαλο του Ντεμπελέ (ενοχλήσεις στο γόνατο).

Στην Λιόν, δείχνουν να το πιστεύουν, αλλά κανείς δεν τολμά να το φωνάξει ότι μπορούν να κάνουν το θαύμα στο Καμπ Νου με τον Μπρούνο Ζενεσιό (δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα) να λέει χαρακτηριστικά: «Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε ελεύθερα και να μη φοβηθούμε. Το κάναμε στον Μάντσεστερ με την Σίτι, άρα μπορούμε…»

Πάντως στην Βαρκελώνη βρίσκονται και 5.000 οπαδοί των Λιονέ και αρκετές ώρες πριν το ματς είχαμε επεισόδια που προκάλεσαν τον τραυματισμό έξι Γάλλων…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr