Super League, ΠΑΟΚ-Άρης 1-1: Ο Βέλεθ απένειμε δικαιοσύνη στην Τούμπα

Ο κακός ΠΑΟΚ βρήκε ένα απίθανο γκολ στην πρώτη του τελική προσπάθεια με τον Βιεϊρίνια στο 39', αλλά ο εξαιρετικός Άρης το πάλεψε και στο 85' ο Βέλεθ ισοφάρισε σε 1-1

Το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ολοκληρώνει το σημερινό πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής με την εικόνα της Τούμπας να μη θυμίζει σε τίποτα το χθεσινό χιονισμένο τοπίο.

Τέσσερις μήνες και 2 ημέρες μετά το αντίστοιχο ντέρμπι του πρώτου γύρου (21/10), με τον άνθρωπο που έβαλε τη σφραγίδα του στην ανατροπή νίκης του ΠΑΟΚ (1-2) Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να έχει μετακομίσει στην Σαουδική Αραβία, ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του τίτλου και ο Άρης εξακολουθεί να παλεύει για να διασφαλίσει την 5η θέση και την επιστροφή του στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Ο ΠΑΟΚ μετά από 21 αγώνες μετρά 19 νίκες και δύο ισοπαλίες, έχει μόνο νίκες στην Τούμπα, εκεί όπου πριν από δύο εβδομάδες έκανε το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου επικρατώντας με 3-1 του Ολυμπιακού.

Σε εξίσου καλή κατάσταση είναι όμως και ο Άρης που έχει 10 βαθμούς στα 4 τελευταία ματς, πανηγυρίζοντας σπουδαίες εκτός έδρας νίκες σε Ξάνθη, Τρίπολη, ενώ ο Σάββας Παντελίδης επισκέπτεται για 2η φορά φέτος την Τούμπα (είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα με 1-0 ως τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης με γκολ του... Πρίγιοβιτς).

Πάντως η τελευταία νίκη του Άρη στην Τούμπα σημειώθηκε πριν από 8.5 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 3/10/2010 με το γκολ του Χαβίτο και έκτοτε γενικά δεν έχει κερδίσει τον Δικέφαλο έχοντας όμως 6 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Το σημερινό είναι το 111ο ντέρμπι για το πρωτάθλημα, με τον ΠΑΟΚ να έχει 44 νίκες, τον Άρη 28 και 38 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ οι ασπρόμαυροι έχουν 31 νίκες, 14 ισοπαλίες και 9 ήττες.

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Καντουρί, Ακπόμ.
Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ είναι οι: Ρέι, Ίνγκασον, Ολιβέιρα, Πέλκας, Λημνιός, Ενρίκε και Σφιντέρσκι.
Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Ρόουζ, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σιώπης, Ματέο Γκαρσία, Λάρσον, Ματίγια, Νίκο Μαρτίνες
Στον πάγκο για τον Άρη είναι οι: Αναγνωστόπουλος, Δεληζήσης, Ιντζόγλου, Βαλεριάνος, Ανάκογλου, Γιουνές και Σαββίδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr