Champions League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-2: Έστησε αψίδα θριάμβου στο Μάντσεστερ

Με δυο γκολ μέσα σε 7 λεπτά (53'-60') η Παρί πέρασε από την έδρα της Γιουνάιτεντ και είναι με το ένα πόδι στους «8» - Η Ρόμα προηγήθηκε 2-0, αλλά η Πόρτο μείωσε σε 2-1 και στη ρεβάνς όλα είναι ανοικτά

Υπομονή τέλος κι από σήμερα (μέχρι τον ερχόμενο Μάιο) τα βράδια της Τρίτης (αλλά και της Τετάρτης θα αποκτήσουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα καθώς το Champions League μπαίνει και πάλι στη ζωή μας...

Δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, 16 ομάδες έχουν απομείνει στο κυνήγι του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης και σήμερα έχουμε την πρώτη δυάδα αγώνων στα νοκ άουτ ματς με το ενδιαφέρον να είναι κυρίως στο Μάντσεστερ, εκεί όπου η Γιουνάιτεντ (με τους Αμερικάνους ιδιοκτήτες), υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν (με τους Άραβες ιδιοκτήτες), ενώ στη Ρώμη η Ρόμα του Κώστα Μανωλά κοντράρεται με την Πόρτο.

Πρέπει δε να αναφέρουμε ότι από σήμερα κάνει πρεμιέρα στο CL και το VAR, το οποίο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει η UEFA μετά τα χοντρά λάθη που έγιναν από διαιτητές στους προηγούμενους αγώνες.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00, Cosmote Sport 2)
Όταν έγινε η κλήρωση (17/12/2018) το αδιαφιλονίκητο φαβορί ήταν η Παρί. Μέσα σε λίγες εβδομάδες όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά.

Η Γιουνάιτεντ δεν έχει πλέον στον πάγκο της τον Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος την έχει μεταμορφώσει κυριολεκτικά μετρώντας 10 νίκες και 1 ισοπαλία σε όλες τις διοργανώσεις.

Την ίδια ώρα η Παρί δεν έχει στη διάθεση της τον Νεϊμάρ (και για τα δύο ματς) και τον Καβάνι (θα παίξει στον δεύτερο αγώνα) και οι άνθρωποι της είναι στα όρια της νευρικής κρίσης καθώς για μία ακόμη χρονιά κινδυνεύουν να τιναχθούν όλα στον αέρα!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Γιουνάιτεντ και Παρί τίθονται αντιμέτωπες σε Ευρωπαϊκό αγώνα, με την προϊστορία πάντως να είναι γενικά υπέρ των Γάλλων (μετρούν τέσσερις προκρίσεις κι οι Γάλλοι μία).

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο.

Οι πιθανές συνθέσεις:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Σο, Μπαγί, Λίντελοφ, Γιανγκ, Μάτιτς, Ερέρα, Πογκμπά, Μαρσιάλ, Λίνγκαρντ, Ράσφορντ.
Παρί (Τούχελ): Μπουφόν, Μπερνάτ, Κιμπεμπέ, Σίλβα, Κέρερ, Βεράτι, Μαρκίνιος, Άλβες, Ντράξλερ, Ντι Μαρία, Εμπαπέ.


Ρόμα-Πόρτο (22:00, Cosmote Sport 1)
Ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια συγκροτούν Ιταλοί και Πορτογάλοι, ενώ το... αλατοπίπερο σ' αυτό το ζευγάρι είναι η παρουσία του πρώην παίκτη της Λάτσιο Σέρτζιο Κονσεϊσάο στον πάγκο της Πόρτο.

Κάτι που φάνηκε και χθες στην συνέντευξη Τύπου όπου όταν του ανέφεραν ότι ο θρύλος της Ρόμα Φραντσέσκο Τότι είχε δηλώσει ικανοποιημένος για την κλήρωση, απάντησε ως εξής: ««Iσως να το είπε αυτό επειδή είχα κερδίσει έξι σερί ντέρμπι και δεν με συμπαθεί. Είμαι στο Ολίμπικο και θυμάμαι τους τίτλους που έχω κατακτήσει με την Λάτσιο αλλά δεν έχω καποια ιδιαίτερη συγκίνηση που αντιμετωπίζω την Ρόμα. Αντίθετα, αισθάνομαι πολύ μεγάλη την ευθύνη που έχω εκπροσωπώντας την Πόρτο, είναι μεγάλη τιμή για μένα».

Η Ρόμα θα παίζξει χωρίς τον Σικ, ενώ έχει αμφίβολους τους Περότι, Ουντέρ και Όλσεν και δε διάγει την καλύτερη της χρονιά στο καμπιονάτο όπου έχει ουκ ολίγες γκέλες με αποτέλεσμα να είναι εκτός τετράδας.

Η Πόρτο αντιθέτως είναι πρωτοπόρος στην Πορτογαλία όμως έχει δύο σημαντικές απώλειες καθώς θα λείψουν οι Κορόνα, Μαρεγκά.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα play offs της σεζόν 2016/17, με τους Ρωμαίους να προκρίνονται στους ομίλους με 1-1 στο «Ντραγκάο» και 3-0 στην ιταλική πρωτεύουσα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι.

Οι πιθανές συνθέσεις:
Ρόμα (Ντι Φραντσέσκο): Μιράντε, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάτσιο, Κόλαροφ, Κριστάντε, Ντε Ρόσι, Πελεγκρίνο, Ζανιόλο, Τζέκο, Ελ Σαράουι.
Πόρτο (Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μ. Περέιρα, Φ. Αουγκούστο, Μιλιτάο, Τέλες, Ερέρα, Ντ. Περέιρα, Τόρες, Λόπεθ, Σοάρες, Μπραχίμι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr