Premier League, Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Με ήρωα τον Σακίρι πάτησε ξανά στην κορυφή

Στο απόλυτο ντέρμπι της Premier League η Λίβερπουλ πάτησε την Γιουνάιτεντ, προηγήθηκε στο 24' με τον Μανέ, αλλά από το τραγικό λάθος του Άλισον ο Λίνγκααρντ ισοφάρισε στο 33'  – Μονόλογος στο β' ημιχρονο για τους «κόκκινους» με τον Σακίρι να έρχεται από τον πάγκο και να πετυχαίνει δυο γκολ στο 73' και σ το 80' !

Δεν είναι ντέρμπι τίτλου καθώς η Γιουνάιτεντ (και) φέτος δεν λογίζεται ως ανταγωνίστρια, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα παίξει σημαντικό ρόλο στη γενικότερη οικονομία του φετινού μαραθωνίου, τον οποίο οδηγεί από την περασμένη εβδομάδα η Λίβερπουλ και προφανώς ο Κλοπ και οι παίκτες του θέλουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής…

Όποια όμως κι αν είναι η κατάσταση των δύο ομάδων, αυτό είναι το απόλυτο ντέρμπι της Premier League, καθώς πρόκειται για τις δύο πιο πετυχημένες ομάδες της Αγγλίας εντός και εκτός συνόρων…

Η Λίβερπουλ κυριάρχησε τις δεκαετίες ’70 και ’80, η Γιουνάιτεντ τις δύο επόμενες και τώρα φαίνεται ότι το μομέντουμ είναι ξανά με την Λίβερπουλ που αναζητεί με μανία τον πρώτο της τίτλο μετά από δυόμιση δεκαετίες…

Μια φορά φάνηκε να τον αγγίζει πραγματικά, την σεζόν 2013-2014, αλλά το.. γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ στο εντός έδρας ντέρμπι με την Τσέλσι (από το οποίο ξεκίνησε το πρώτο γκολ των Λονδρέζων) έδωσε τελικά τον τίτλο στην Μάντσεστερ Σίτι.

Κοινός παρονομαστής στα δύο παιχνίδια; Ο Ζοσέ Μουρίνιο! Τότε στον πάγκο της Τσέλσι, τώρα σ’ αυτόν της Γιουνάιτεντ, να απειλεί την Λίβερπουλ και πάλι προς όφελος της Σίτι (νίκησε χθες και ξαναπέρασε προσωρινά στην κορυφή).

Γενικά ο Πορτογάλος έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους «κόκκινους» καθώς είναι ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία της Premier League που έχει ποσοστό νικών 50% στο Άνφιλντ (4 σε 8 ματς), ενώ κι η Γιουνάιτεντ τρέχει το δεύτερο καλύτερο σερί της στα ματς με την Λίβερπουλ, όντας αήττητη στις 8 τελευταίες αναμετρήσεις τους (έχει υπάρξει ένα σερί 12 αγώνων που σταμάτησε το 1988). Η τελευταία νίκη της Λίβερπουλ σημειώθηκε στις 16 Μαρτίου 2014 στο Όλντ Τράφορντ, ενώ η τελευταία της νίκη στο Άνφιλντ πάει ακόμη πιο πίσω και συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου 2014!

Στα παραπάνω προσθέστε και το γεγονός ότι επί των ημερών του Κλοπ στο Άνφιλντ, η μοναδική ομάδα την οποία δεν έχει κερδίσει εντός ή εκτός έδρας για την Premier League η Λίβερπουλ είναι η… Γιουνάιτεντ. Μια φορά έχει πανηγυρίσει ο Γερμανός κι αυτή ήταν στα νοκ άουτ ματς του Europa League (νίκη με 2-0 εντός, ισοπαλία 1-1 στο Όλντ Τράφορντ).

«Αν δεν το κάνει και τώρα, πότε θα τα καταφέρει;», θα αναρωτηθούν δικαιολογημένα κάποιοι καθώς η φετινή Λίβερπουλ είναι πολύ ανώτερη της Γιουνάιτεντ, η οποία μοιάζει να έχει ως μεγαλύτερο πρόβλημα τα εσωτερικά της προβλήματα, ωστόσο (όπως λέει ένα από τα παραδοσιακά αθλητικά κλισέ) σε ένα τέτοιο ντέρμπι το σημαντικό είναι το πως θα εμφανιστείς στην ώρα του αγώνα κι όχι σε τι κατάσταση ήσουν πριν απ’ αυτόν.

Η αλήθεια είναι ότι το μομέντουμ είναι με τους γηπεδούχους (πρόκριση στους 16 του Champions League, για πρώτη φορά στην κορυφή του πρωταθλήματος) οι οποίοι όμως είναι αναγκασμένοι να αγωνιστούν χωρίς τη μισή τους άμυνα (Γκόμεζ, Μάτιπ Άλεξ-Άρνολντ), ενώ απουσίες έχει και η Γιουνάιτεντ (εκτός οι Ρόχα, Αλέξις και αρκετοί ακόμη αμφίβολοι).

Να σημειώσουμε επίσης ότι πέρα από τον Κλοπ που αναζητεί την πρώτη του νίκη επί της Γιουνάιτεντ, οι Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνιο αναζητούν το πρώτο τους γκολ εις βάρος της Γιουνάιτεντ (από τη στιγμή που συνέθεσαν την επιθετική τριπλέτα της Λίβερπουλ).

Οι πιθανές συνθέσεις:
Λίβερπουλ: Άλισον, Μίλνερ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Κεϊτά, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Μπαγί, Τζόουνς, Σο, Ερέρα, Μάτιτς, Φελαϊνί, Λίνγκαρντ, Λουκακού, Ράσφορντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr