Champions League live: ΑΕΚ-Άγιαξ 0-2 (Τελικό)

Μέσα σε πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγιαξ πέτυχε δύο γκολ και έφυγε με την νίκη-πρόκριση από το ΟΑΚΑ - 
Στο 67' ο Λιβάια έκανε ανόητο πέναλτι και αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα, με τον Τάντιτς στο 68' να το εκτελεί εύστοχα, ενώ στο 72' ο ίδιος παίκτης πέτυχε το 0-2! - Δοκάρι στο 64' είχαν οι φιλοξενούμενοι

Με αντίπαλο τον Άγιαξ ξεκίνησε τη φετινή της περιπέτεια στους ομίλους του Champions League, κόντρα στον Αίαντα ολοκληρώνει τον κύκλο των εντός έδρας αναμετρήσεων της, με την όλη κατάσταση όμως να μη θυμίζει σε τίποτα το ξεκίνημα της χρόνιας.

Κι αν η «Πηνελόπη» άρχισε από χθες να επηρεάζει όλη τη χώρα, η αντίστοιχη «Πηνελόπη» της ΑΕΚ βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ του Σαββάτου μετά τον αγώνα στο Αγρίνιο. Εκεί όπου η ΑΕΚ δεν έχασε απλά ένα ματς με σχεδόν κάτω τα χέρια, αλλά κυρίως έχασε πολλά από εκείνα τα στοιχεία που της έδωσαν τον περσινό τίτλο…



Με την ηρεμία να έχει πάει… περίπατο εδώ και αρκετό καιρό (η ΑΕΚ έχει να κερδίσει στο πρωτάθλημα από τις 28/10 όταν επικράτησε με 4-0 του Άρη), με τον Δημήτρη Μελισσανίδη μετά το ναυάγιο στο Αγρίνιο να τελειώνει από την ομάδα τους Μπακασέτα, Σιμόες, Λαμπρόπουλο (που δεν έχουν συμφωνήσει για την ανανέωση του συμβολαίου τους) και τον κόσμο να έχει παγώσει με όλα όσα συμβαίνουν, η αλήθεια είναι ότι το ματς με τον Άγιαξ έχει περάσει σε δεύτερη (και τρίτη) μοίρα…
 
Κι όλα αυτά ενόσω η ΑΕΚ έχει μαθηματικές ελπίδες για να διεκδικήσει την 3η θέση από την Μπενφίκα που οδηγεί στους «32» του Europa League, ενώ φυσικά δεν θέλει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στο CL χωρίς κανέναν βαθμό (μετρά 4 ήττες σε ισάριθμα ματς μέχρι τώρα).

«Όταν έχεις κάποιες πιθανότητες πρέπει να τις διεκδικήσεις», είπε χθες ο Ουζουνίδης ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα Μελισσανίδη θα είναι ο προπονητής ως το τέλος της χρονιάς, αλλά ο Θρακιώτης τεχνικός ξέρει πως αν συνεχίσουν τα αρνητικά αποτελέσματα και οι κακές εμφανίσεις το πιο πιθανό είναι να βρεθεί κι αυτός στο ταμείο ανεργίας.




Το πιο μεγάλο πρόβλημα του Ουζουνίδη τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να πείσει τους ποδοσφαιριστές του να αφήσουν στην άκρη όλα όσα έχουν συμβεί και να αφοσιωθούν στον Άγιαξ, ενώ ο ίδιος μέσα σε λίγες ώρες έχασε τρία βασικά εργαλεία κι αυτό αναγκαστικά επιφέρει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, κάποιες εκ των οποίων ήταν προγραμματισμένες..

Το ευχάριστο (…) για τον τεχνικό της ΑΕΚ είναι ότι θα έχει για πρώτη φορά στη διάθεση του τον Μάρκο Λιβάια, καθώς ο Κροάτης εξέτισε την ποινή των 4 αγωνιστικών (για την ηλίθια αποβολή του μετά το τέλος του αγώνα με την Βίντι στα πλέι οφς) καθώς και τον Οικονόμου που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αμφότεροι είναι στο βασικό σχήμα όπως και ο Γκάλο.

Το παιχνίδι πάντως μόνο αδιάφορο δεν είναι και για τον εξαιρετικό φέτος Άγιαξ, που είναι αήττητος και μετά την ισοπαλία στην Λισαβόνα καπάρωσε μια θέση στους 16, αλλά θέλει το τρίποντο για να διεκδικήσει την πρώτη θέση στον όμιλο, ενώ θα αγωνιστεί χωρίς τους Ζίγιεκ, Ταλιαφίκο.

Οι ενδεκάδες
ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Γκάλο, Μπογέ, Πόνσε, Λιβάια.

Άγιαξ: Ονανά, Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Βέμπερ, Μαχραουί, Ντε Γιόνγκ, Ντε Μπεκ, Σένε, Τάντιτς, Ντόλμπεργκ, Νέρες

*Στην άλλη αναμέτρηση που ξεκινά στις 19:55 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχεται την Βικτόρια Πλζεν στον τελικό για την 3η θέση του 7ου ομίλου



 

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του Champions League:

5ος όμιλος

ΑΕΚ – Αγιαξ (19:55, Cosmote Sport 2)

Μπάγερν – Μπενφίκα (22:00, Cosmote Sport 3)

Βαθμολογία

1. Μπάγερν Μονάχου 10 (7-1)

2. Άγιαξ 8 (6-2)

3. Μπενφίκα 4 (4-6)

4. ΑΕΚ 0 (2-10)

6ος όμιλος

Χοφενχάιμ – Σαχτάρ Ντονετσκ (22:00, Cosmote Sport 9)

Λιόν –Μάντσεστερ Σίτι (22:00, Cosmote Sport 7)

Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 9 (12-3)

2. Λιόν 6 (9-8)

3. Χόφενχαϊμ 3 (8-9)

4. Σαχτάρ Ντόνετσκ 2 (4-13)

7ος όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Βικτόρια Πλζεν (19:55, Cosmote Sport 5)

Ρόμα – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00, Cosmote Sport 5)

Βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης 9 (10-2)

2. Ρόμα 9 (10-2)

3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 (4-7)

4. Βικτόρια Πλζεν 1 (3-14)

8ος όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γιουνγκ Μπόις (22:00, Cosmote Sport 8)

Γιουβέντους – Βαλένθια (22:00, Cosmote Sport 6)

Βαθμολογία

1. Γιουβέντους 9 (7-2)

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7 (5-2)

3. Βαλένθια 5 (4-4)

4. Γιουνγκ Μπόις 1 (2-10)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr