Super League , Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0 (Τελικό)

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το αθηναϊκό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ - Ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ στο δεύτερο, με τους πράσινους να χάνουν πιο σημαντικές ευκαιρίες στη ροή του αγώνα

Η εκκίνηση της σεζόν τους βρήκε με διαφορετικούς στόχους, αλλά σήμερα (19:00, ΕΡΤ1) μετά από 8 στροφές η διαφορά τους είναι μόνο τρεις βαθμοί (13 ο ΠΑΟ, 16 η ΑΕΚ) με τον ΠΑΟ να γνωρίζει την πρώτη του ήττα μόλις την περασμένη εβδομάδα και την ΑΕΚ να έχει την απώλεια των τριών βαθμών λόγω των επεισοδίων στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Για τον νεανικό Παναθηναϊκό είναι το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι μετά από τη μάχη της Τούμπας, με τους πράσινους να θέλουν αυτή τη φορά να δείξουν κάτι πολύ καλύτερο από τα 45 λεπτά που ήταν ανταγωνιστικοί στην Θεσσαλονίκη.

Όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Δώνης δεν θα διατηρήσει το 4-4-2 με το οποίο αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ, ενισχύοντας περισσότερο τη μεσαία του γραμμή, ωστόσο η ενδεκάδα αποτελεί πραγματικό γρίφο μετά και το πρόβλημα που προέκυψε με τον Κολοβέτσιο (κι έφερε εσπευσμένα τον Οικονόμου στην αποστολή).

Για την ΑΕΚ η νίκη αποτελεί μονόδρομο καθώς είναι ήδη στο -6 από την κορυφή (χωρίς να είναι γνωστό το τελικό σκορ στο Περιστέρι) και δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν υπολογίζει τον ανέτοιμο Μπακασέτα και τα ερωτηματικά για την ενδεκάδα είναι ο παρτενέρ του Τσιγκρίνσκι στην άμυνα (Τσόσιτς ή Οικονόμου) και το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής (Γκάλο ή Μπογέ).

Φυσικά το παιχνίδι έχει ξεχωριστή σημασία για τον τεχνικό της ΑΕΚ που κοντράρεται με την ομάδα που ήταν στον πάγκο της μέχρι πέρσι, αλλά και με τον παλιό του συμπαίκτη (1992-1996 η κοινή τους τετραετία στον ΠΑΟ) Γιώργο Δώνη, ο οποίος έχει κι ένα μικρό πέρασμα από τον πάγκο της ΑΕΚ (το 2008).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr