Live, Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 5-1 (Τελικό)

Στο 11 η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με τον Κουτίνιο και στο 30' ο Σουάρες με πέναλτι, που υποδείχθηκε μέσω VAR, πέτυχε το 2-0!  Στο 50' ο Μαρσέλο μείωσε σε 2-1, αλλά ο Σουάρες στο 75' με απίθανη κεφαλιά έκανε το 3-1 και στο 83' ο ίδιος αύξησε το δείκτη του σκορ στο 4-1! Στο 87' ο Βιδάλ διαμόρφωσε το τελικό 5-1 για τους Καταλανούς!

Το clasico είναι το σημαντικότερο παιχνίδι αυτό του Σαββατοκύριακο στην Πριμέρα Ντιβισιόν αλλά η απουσία του τραυματία, Μέσι και του... ιταλού πια, Κριστιάνο Ρονάλντο αλλοιώνει τον χαρακτήρα.
Δεσπόζει στο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής αλλά σαν κάτι να του λείπει... Το clasico είναι το σημαντικότερο παιχνίδι αυτό του Σαββατοκύριακο στην Πριμέρα Ντιβισιόν αλλά η απουσία του τραυματία, Μέσι και του... ιταλού πια, Κριστιάνο Ρονάλντο αλλοιώνει τον χαρακτήρα συγκριτικά με αυτόν είχαν τα ντέρμπι των προηγούμενων ετών. Σαν φαγητό χωρίς αλάτι...

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρονται στις 17:15 σε ένα παιχνίδι που έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και τη «βασίλισσα» να βρίσκεται σε πιο δύσκολα θέση. Υπολείπεται τέσσερις βαθμούς από τη «Μπάρτσα» και ο Λοπετέγι γνωρίζει ότι η εικόνα και –φυσικά- το αποτέλεσμα της ομάδας του στο παιχνίδι θα κρίνει και την παραμονή του.


Σουάρες: Ήρθε η ώρα να νικήσουμε

Αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα υπάρχει στις τάξεις της Μπαρτσελόνα ενόψει του «clasico» κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Λουίς Σουάρες να δίνει το σύνθημα της νίκης.

Σε συνέντευξή του στο επίσημο κανάλι της καταλανικής ομάδας, ο Ουρουγουανός άσος τόνισε πως μοναδικός στόχος είναι η νίκη: «Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε κι ελπίζουμε πως θα γίνει τώρα».

«Τα clasico είναι clasico. Λαμβάνεις υπόψιν τα τελευταία αποτελέσματα, όπως πέρσι που είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα οπότε παίξαμε πιο άνετα, όμως δεν ξέρεις σε τι κατάσταση βρίσκεται ο αντίπαλος. Σε αυτά τα ματς προσπαθείς να είσαι ο ίδιος, αλλά δεν είσαι. Επικεντρώνεσαι περισσότερο στο στόχο σου, παρουσιάζεσαι πιο συγκεντρωμένος. Η αδρεναλίνη είναι περισσότερη», ανέφερε ο επιθετικός των «μπλαουγκράνα».

Ο διεθνής άσος μίλησε για τον παράγοντα Λοπετέγκι που όπως πιστεύει θα δράσει θετικά για τη Ρεάλ: «Ένας νέος προπονητής είναι πάντα ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες, για να δείξουν ότι θέλουν να είναι καλοί. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί διαθέτουν παίκτες με ποιότητα και ταλέντο».

Όσο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λουίς Σουάρες είπε χαρακτηριστικά: «Όλοι ξέρουν τι παίκτης είναι, αλλά μια ομάδα είναι πάνω από κάθε όνομα. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες στη Ρεάλ που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εμείς πρέπει να τους προσεγγίσουμε κατάλληλα και να μην σκεφτόμαστε για το τι παίκτες μπορεί να έχει η αντίπαλη ομάδα ή το ότι ο Κριστιάνο λείπει».

Βαλβέρδε: «Η πληγωμένη Ρεάλ είναι πιο επικίνδυνη»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν επαναπαύεται, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, ενόψει του Clasico.

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα προσπάθησε να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την προσοχή όλων στην ομάδα και να μην υποτιμήσουν τη Ρεάλ λόγω του ότι βρίσκεται μακριά από τον καλό της εαυτό.

«Ξέρουμε πως είναι η Ρεάλ. Όσο περισσότερο πληγωμένη είναι, τόσο πιο επικίνδυνη είναι. Όταν έχουν βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις, έχουν αντιδράσει καλά. Στο γήπεδο οι καλοί παίκτες εμφανίζονται. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», υπογράμμισε ο Βαλβέρδε.

Όσο για το ποιους θα ξεκινήσει, ο τεχνικός της Μπάρτσα πρόσθεσε: «Έχω αποφασίσει για την ενδεκάδα, αλλά δεν πρόκειται να την αποκαλύψω».

«Φωτιά» τα εισιτήρια

Μπορεί να μην υπάρχει ούτε Κριστιάνο Ρονάλντο ούτε Λιονέλ Μέσι στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο μένουν ακόμα λίγα εισιτήρια διαθέσιμα για να γίνει sold out στο Clasico μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.Το σημερινό Clasico θα είναι μάλιστα το ακριβότερο στην ιστορία, καθώς τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 179 ευρώ και φτάνουν τα 499 ευρώ!

Έτσι ξεπερνάει και τις περσινές τιμές, που κυμαίνονταν από 129 ευρώ το φτηνότερο και 439 ευρώ το ακριβότερο εισιτήριο.
Φυσικά στις τιμές δεν υπολογίζονται τα εισιτήρια των VIP, όπου εκεί ένα εισιτήριο κοστίζει μέχρι και 4.040 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr