Champions League, ΑΕΚ-Μπάγερν Μονάχου 0-2 (Τελικό)

Η ΑΕΚ κράτησε την Μπάγερν Μονάχου στο πρώτο ημίχρονο στο 0-0 - Όμως  Χάβι Μαρτίνεθ έδωσε το προβάδισμα στους Βαυαρούς στο 61' και στο 63' ο Λεβαντόφσκι πέτυχε το 0-2 δίνοντας στους Γερμανούς τη δεύτερη νίκη τους στο φετινό  Champions League

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που έχει παίξει πολλά χρόνια στο Champions League με Σαχτάρ και Μπαρτσελόνα, δεν είχε κανένα πρόβλημα για να παραδεχθεί ότι «για τέτοια ματς αξίζει να περιμένεις όλη σου τη ζωή». Και σίγουρα δεν είναι μικρό πράγμα να υποδέχεσαι έναν σύλλογο του μεγέθους της Μπάγερν Μονάχου, όταν μόλις πριν από τρία χρόνια έβγαινες από τον εφιάλτη της Γ’ και Β’ Εθνικής...


Από το περίφημο «ερχόμαστε», στο... «ήρθαμε» και τώρα στην απόλαυση της απόλυτης εμπειρίας όπως είναι κι ένα παιχνίδι κόντρα στους Βαυαρούς, με τους αναρίθμητους εγχώριους τίτλους και τα 5 Κύπελλα πρωταθλητριών στη συλλογή τους.


Κι όσο κι αν η Μπάγερν προέρχεται από μία έντονη κρίση με τέσσερα αρνητικά αποτελέσματα (με το αρνητικό σερί να σταματά το περασμένο Σάββατο με τη νίκη στην έδρα της Βόλφσμπουργκ) αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και το φαβορί στο σημερινό παιχνίδι… Το αντίθετο μάλιστα.


Η απόλυτη κυρίαρχος του γερμανικού ποδοσφαίρου (6 σερί τίτλους με τον περσινό και 28 συνολικά) είναι από τους διεκδικητές του φετινού Champions League κι έχοντας ήδη κάνει μία γκέλα (εντός έδρας τη 2η αγωνιστική με τον Άγιαξ), θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και με το δεύτερο διπλό της (έχει νικήσει και στη Μπενφίκα) να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρώτη θέση.


Η ΑΕΚ πραγματικά δεν έχει να χάσει τίποτα από το σημερινό παιχνίδι, αλλά αντιθέτως μπορεί να κερδίσει πολλά… Σε επίπεδο εντυπώσεων, αλλά και ουσίας, γιατί αν κάνει την έκπληξη και έχει βαθμολογικό όφελος από το ματς, τότε η μάχη της 3ης θέσης δεν θα είναι και τόσο χαμένη όσο φαντάζει τώρα.


Στα κέρδη της ημέρας αναμφισβήτητα και η εικόνα του κατάμεστου ΟΑΚΑ, καθώς αν και το οριστικό sold out δεν έχει ανακοινωθεί στην ΑΕΚ περιμένουν περισσότερους από 50.000 οπαδούς τους ενώ στο γήπεδο θα βρίσκονται και 3.000 φίλοι των Βαυαρών.


«Για μας είναι ένα ματς πρόκληση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δώσουμε πάνω από το καλύτερο μας, για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι», είπε με νόημα ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ποντάροντας και στα προσωπικά κίνητρα των ποδοσφαιριστών του.


Ο Θρακιώτης τεχνικός και σ’ αυτό το ματς έχει τα γνωστά προβλήματα (Λιβάια, Λόπες, Μοράν), αλλά τουλάχιστον υπολογίζει τον Μπογέ που λογικά θα έρθει και πάλι από τον πάγκο, ενώ στη Μπάγερν δεν παίζουν οι τρεις Γάλλοι (Ριμπερί, Κομάν, Τολισό).



Οι πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Γκάλο, Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης.

Μπάγερν: Νόιερ, Ζίλε, Χούμελς, Κίμιχ, Αλάμπα, Τιάγκο, Χάμες, Μίλερ, Ρόμπεν, Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αλεξέι Κουλμπάκοφ από τη Λευκορωσία.



Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα

5ος Όμιλος
ΑΕΚ-Μπάγερν 19:55
Άγιαξ-Μπενφίκα 22:00
Βαθμολογία: 1.Άγιαξ 4, 2.Μπάγερν 4, 3.Μπενφίκα 3, 4.ΑΕΚ 0


6ος Όμιλος
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μάντσεστερ Σίτι 22:00
Χόφενχαϊμ-Λιόν 22:00
Βαθμολογία: 1.Λιόν 4, 2.Μάντσεστερ Σίτι 3, 3.Σαχτάρ 2, 4.Χόφενχαϊμ 1.

7ος Όμιλος
Ρεάλ-Πλζεν 22:00
Ρόμα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 22:00
Βαθμολογία: 1.ΤΣΣΚΑ 4, 2.Ρόμα 3, 3.Ρεάλ 3, 4.Πλζεν 1.

8ος Όμιλος
Γιουνγκ Μπόις-Βαλένθια 19:55
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γιουβέντους 22:00
Βαθμολογία: 1.Γιουβέντους 6, 2.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4, 3.Βαλένθια 1, 4.Γιουνγκ Μπόις 0.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr