Super League, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 (Τελικό)

Απίθανο φινάλε στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League - Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο 58' με εκπληκτικό γκολ του Κώστα Φορτούνη - Ισοφάρισε ο Μπακασέτας στο 90' με κεφαλιά για να χάσει απίστευτη ευκαιρία στο 90'+4' ο Φετφατζίδης

Ο πρώτος κύκλος των ντέρμπι στην Super League ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας εκεί όπου κοντράρονται ΑΕΚ και Ολυμπιακός με τις δύο ομάδες να αναζητούν τη νίκη για να μη χάσουν την επαφή τους με την πρώτη θέση, αλλά και να ξεχάσουν τις Ευρωπαϊκές ήττες που υπέστησαν μεσοβδόμαδα.

Κιτρινόμαυροι και ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου αγώνα, καθώς πέρα από τη (μεγάλη) σημασία των βαθμών (που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αφού αμφότεροι έχουν χάσει τις δύο περασμένες εβδομάδες από τον ΠΑΟΚ) υπάρχουν το γόητρο και οι εντυπώσεις.

Η χρονική συγκυρία στην οποία διεξάγεται το ντέρμπι μόνο ιδανική δεν είναι καθώς αμφότεροι προέρχονται από μία δύσκολη περίοδο με σημαντικά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη με την ΑΕΚ να μετρά νέες απώλειες και τον Ολυμπιακό να προέρχεται από δύο κολλητές ήττες (ΠΑΟΚ, Μίλαν) παρά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις.

Στην Ένωση ο Μαρίνος Ουζουνίδης ότι πλάνο κι αν είχε στο μυαλό του από το απόγευμα της Παρασκευής έχει πάει στον κάλαθο των αχρήστων με την ξαφνική απουσία του Μάνταλου (ενοχλήσεις στο γόνατο) και κατά δεύτερο λόγο του Οικονόμου που ήρθαν να προστεθούν σ' αυτές των Λόπες, Πόνσε, Αλμπάνη, Άλεφ... Η παρουσία του Λούκας Μπογέ στην αποστολή μετά από 18 μήνες θα μπορούσε να είναι ένα καλό νέο, ωστόσο ο Αργεντινός δεν έχει παίξει σε επίσημο ματς με την ΑΕΚ και μπήκε σε αποστολή μετά από 2 μήνες!

Στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς έχει άλλου είδους προβλήματα καθώς ο Πορτογάλος διαθέτοντας υπερπλούσιο οπλοστάσιο (όπως φάνηκε και στο Μιλάνο όπου παρέταξε 11 διαφορετικούς παίκτες συγκρτικά με το αρχικά σχήμα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ) δεν ξέρει ποιον να αφήσει έξω από την αποστολή!

Οι ενδεκάδες που επέλεξαν οι δύο προπονητές πάντως δεν προκάλεσαν κάποια έκπληξη με τον Λαμπρόπουλο να είναι παρτενέρ του Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ και τον Γκάλο δεξί χαφ, ενώ στον Ολυμπιακό ο Γκιγιέρμε θα είναι στον άξονα μαζίθ με τον Καμαρα κι ο Χασάν στην κορυφή της επίθεσης.

Η επιστροφή του Λάζαρου
Φυσικά το πρόσωπο του αγώνα δεν είναι άλλος από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος μετά από μια εξαιρετική διετία στην ΑΕΚ έφυγε το καλοκαίρι, όχι κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, για τον Ολυμπιακό.
ΑΕΚ, Χριστοδουλόπουλος και Ολυμπιακός, έλυσαν (σε πρώτο βαθμό) τις διαφορές τους στα δικαστήρια (έπονται οι εκδικάσεις στο Διαιτητικό δικαστήριο) αλλά ο Λάζαρος λογικό είναι να θέλει να δώσει τις απαντήσεις του, στο ίδιο γήπεδο όπου πέρσι τέτοιο καιρό είχε υπογράψει μια επική ανατροπή για την ΑΕΚ (από 0-2 στο 47’ 3-2 στο 90’ με δύο δικά του γκολ).

Δανός διαιτητής
Πέρα όμως από τα όποια ερωτηματικά υπάρχουν για τα αγωνιστικά πλάνα των δυο προπονητών, υπάρχει ένα κοινό ερωτηματικό κιτρινόμαυρων και ερυθρόλευκων το οποίο αφορά τον διαιτητή του ντέρμπι. Μετά τον Φινλανδό Γκεστράνιους (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ) και τον Ελβετό Φενταγί (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ) η ΚΕΔ επέλεξε τον Δανό Μαντς - Κρίστοφερ Κριστόφερσεν για το σημερινό ντέρμπι του ΟΑΚΑ.
Ο 35χρονος Κριστόφερσον ανήκει στη 2η κατηγορία της UEFA, διευθύνει αγώνεςς της Δανέζικης Superleague από το 2011, από το 2013 είναι διεθνής διαιτητής και είναι οικονομικός σύμβουλος σε τράπεζα της πατρίδας του… Για να δούμε αν θα… πιάσει τα λεφτά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr