Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 1-4: Καταιγίδα σωτηρίας για Αστέρα, έμπλεξε η ΑΕΛ!

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίωρο καθώς πέτυχε τρία γκολ κι έτσι με super Μανιά (χατ τρικ) δεν δυσκολεύτηκε με το 4-1 επί της ΑΕΛ να πάρει το τρίποντο παραμονής και να βάλει δύσκολα στους «βυσσινί»!


Είχαμε πολλά γκολ (4), πολλά πέναλτι (3), ένα χατ-τρικ, σπουδαίες επεμβάσεις. Το ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης ήταν χορταστικό-απολαυστικό με νικητές και χαμένους. Μεγάλη χαμένη η Λάρισα η οποία πλέον μπαίνει σε μπελάδες και μεγάλος νικητής ο Αστέρας ο οποίος με το χατ-τρικ του Μανιά δείχνει να ξεμπερδεύει με την υπόθεση παραμονή.
 
ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΠΟ PREMIER LEAGUE
Κι όμως. Το Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης μας πρόσφερε ένα από καλύτερα 45λεπτα της φετινής λίγκας. Τέσσερα γκολ, δύο πέναλτι. Και παρά το γεγονός ότι η ΑΕΛ ήταν καλύτερη ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε σε σπουδαία μέρα στο επιθετικό του κομμάτι και τις φάσεις που δημιούργησε τις έκανε γκολ. Στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή της ΑΕΛ ο Μανιάς με τρομερή κεφαλιά άνοιξε το γκολ και στην δεύτερη επίσκεψη κέρδισε πέναλτι.

Ο Φαρίνια ανετράπη από τον Ρέντζα (ελέγχεται ο Θάνος για το πέναλτι που έδωσε) και ο Μάσα στο 28' έκανε το 0-2 για τον Αστέρα. Και σα να μην έφτανε αυτό για την Λάρισα ήρθε και τρίτο γκολ στο 30' πάλι από τον Μανιά μιας και ο Ξενοδόχοβ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του στο σουτ του Μανιά.

Ωστόσο το ματς δεν τελείωσε στο... μισάωρο. Κι αυτό γιατί ο Ναζλίδης μείωσε γρήγορα στο 34' (με κεφαλιά) και στο 38' κέρδισε πέναλτι ο Αβραάμ από τον Ντοναρούμα. Ομως ο Ιταλός ρέφαρε το λάθος του με σπουδαία επέμβαση στον Ναζλίδη στέλνοντας και τη μπάλα στο δοκάρι.

ΠΑΛΕΨΕ Η ΑΕΛ, ΠΑΛΙ ΓΚΟΛ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ
Ηταν δεδομένο πως η ΑΕΛ δεν θ' άφηνε το ματς. Πίεσε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο, έκλεισε τον Αστέρα αλλά δεν μπόρεσε ν' απειλήσει αρκετές φορές την εστία του Ντοναρούμα. Κι όσες φορές το έκανε ο Ιταλός είχε καλές επεμβάσεις (και στο σουτ του Μασαλέσα και στο πλασέ του Ναζλίδη). 

Η Λάρισα όχι μόνο δε μείωσε αλλά δέχθηκε και γκολ στο 90' μιας και ο Φατιόν έκανε πέναλτι (χέρι στο φάουλ του Μάσα) και ο Μανιάς σημείωσε χατ-τρικ.

Mvp: Μανιάς. Προσωπικό γκολ το πρώτο που πιάνει μια πολύ δύσκολή κεφαλιά. Κυνήγησε την φάση στο δεύτερο δικό του και τρίτο του Αστέρα. Εκανε και χατ-τρικ στο 90' με πέναλτι. Ο καλύτερος του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Ναζλίδης. Οχι ότι ήταν κακός. Μαλλον ο καλύτερος της ΑΕΛ. Αλλά χάνει το πέναλτι για να μειώσει σε 2-3 και σπουδαία φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Ατυχος και άστοχος και αδύναμος κρίκος.

Στο ύψος του: Ντοναρούμα. Θα μπορούσε να είναι και ο Μάσα. Αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ έκανε σπουδαίες επεμβάσεις για να κρατήσει τη νίκη για την ομάδα του.

Η γκάφα: Οχι ακριβώς γκάφα. Αλλά το χαμένο πέναλτι του Ναζλίδη είναι κρίσιμο. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΛ θα μείωνε στο γκολ, αλλά ο επιθετικός της ΑΕΛ αστόχησε. Για την ακρίβεια το έβγαλε ο Ντοναρούμα.

Το στραγάλι: Ελέγχεται ο Θάνος για το πέναλτι που έδωσε στον Αστέρα Τρίπολης (Ρέντζας σε Φαρίνια). Στις υπόλοιπες αποφάσεις του ήταν σωστός.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Αστέρας πήρε μια σπουδαία νίκη και δείχνει να ξεμπερδεύει οριστικά με την παραμονή. Αντίθετα η Λάρισα έμπλεξε. Σε συνδυασμό με τη νίκη και του Ηρακλή και της Βέροιας η ΑΕΛ μπαίνει στην εξίσωση για τον υποβιβασμό!

Οι συνθέσεις:
ΛΑΡΙΣΑ (Ανδρέας Πάους): Ξενοδοχόβ, Ρέντζας, Αντονι, Φάρκας, Κόντορ, Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Βαρέλα (54' Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (75' Καπος), Αβραάμ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ντοναρούμα, Γιαννούλς, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα (92' Κώτσιρας), Φαρίνια (81' Κυριακόπουλος), Ιωαννίδης (65' Χαμντανί), Μανιάς
Πηγή:www.gazzetta.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr