Γιουβέντους-ΑΕΚ 77-78: Δύσκολη νίκη, τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης

Με ήρωα τον Ντούσαν Σάκοτα η ΑΕΚ αρνήθηκε να «καθαρίσει» νωρίς το παιχνίδι απέναντι στη Γιουβέντους και πήρε τη νίκη, όχι όμως ικανοποιητική διαφορά

Μπορεί να έχει το όνομα, η Γιουβέντους όμως δεν έχει την χάρη! Παρόλα αυτά η ΑΕΚ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων απέναντι σε μία κατώτερη αντίπαλο και χρειάστηκε τον ήρωά της!

Με το παιχνίδι στην... κόψη του ξυραφιού ο Ντούσαν Σάκοτα έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά! Ο αρχηγός της ομάδας σκόραρε, καθώς προσγειωνόταν στο παρκέ και πήρε και το φάουλ στο πιο κρίσιμο σημείο. Η «Βασίλισσα» πήρε το μίνιμουμ στην έδρα της Γιουβέντους και την περιμένει στο κλειστό του ΟΑΚΑ στις 21 Φεβρουαρίου (19:30) για να... καθαρίσει την πρόκρισή της στα playoffs. Εκεί, βρίσκεται ήδη η Μονακό.

Οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς μπήκαν στην Utena Arena αρκετά στατικοί. Η επίθεσή τους ήταν σε άσχημη μέρα, ενώ ανά διαστήματα αντιμετώπιζαν πρόβλημα και με την άμυνά τους.

Η ΑΕΚ μέτρησε 4 λάθη και 1/6 σουτ πριν μειώσει ο Δημήτρης Μαυροειδής (8-4 στο 6') που μπορεί να επέστρεψε ζεστός έπειτα από 4 αναμετρήσεις, αλλά στη συνέχεια η απόδοσή του δεν ήταν ανάλογη. Σίγουρα, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων βοήθησε να μην ξεφύγει η διαφορά, αφού οι γηπεδούχοι έπαιζαν επίσης άσχημο μπάσκετ μετρώντας 3/12 σουτ λίγο πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Ούτε στη συνέχεια δεν κατάφερε να βρει ρυθμό η ΑΕΚ, αλλά η αντίπαλός της δεν έκανε κάτι καλύτερο και οι δύο ομάδες πήγαν στ' αποδυτήρια ισόπαλες. 

Στην επιστροφή ο Ντίξον έδωσε τον ρυθμό έξω από τα 6,75μ. στην ομάδα του που ευστόχησε σε 6 τρίποντα στην τρίτη περίοδο και σταδιακά ανέβασε ρυθμό. Μπορεί να είχε πρόβλημα στα επιθετικά ριμπάουντ, ωστόσο η λογική έλεγε πως ήταν θέμα χρόνου να... καθαρίσει το ματς.

Το τρίποντο του Ουίλιαμς ανέβασε τη διαφορά στο +8 (43-51 στο 27')για πρώτη φορά, αλλά οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια. Επέστρεψαν στο ματς, απαντούσαν σχεδόν σε κάθε καλάθι της «Ένωσης» και το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. 

Τα δεκάλεπτα: 16-9, 30-30, 53-56, 77-78

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr