ΑΕΚ: Παρά το ρεσιτάλ αστοχίας κέρδισε την Καβάλα (65-55)

Η αστοχία δεν στοίχισε στην ΑΕΚ που πέρασε και από την Καβάλα (55-65) και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος

Από η μία η ΑΕΚ ήθελε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της για να διατηρηθεί μόνη στην τρίτη θέση. Από την άλλη η Καβάλα παλεύει για την παραμονή της και κάθε αγωνιστική δίνει και νέα «μάχη».

Οι δύο ομάδες παρόλα αυτά παρουσιάστηκαν αρκετά άστοχες κι η ΑΕΚ που έχασε μόνο σε ένα σημείο το προβάδισμα, πήρε τη νίκη μέσα από την άμυνά της.

Ο Μαλίκ Χέρστον ήταν από τους κορυφαίους για την Ένωση με 15 πόντους, ενώ από την άλλη μεριά ο Λιόν Γουίλιαμς πραγματοποίησε ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση με 18 πόντους και 20 ριμπάουντ!

Η ΑΕΚ ανέβηκε στο 14-4, την ώρα που η Καβάλα έμεινε τελευταία στο 4-14 μαζί με τον Αρκαδικό.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση κι οι Δημήτρης Κατσίβελης και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τη βοήθησαν ν' ανεβάσουν γρήγορα τη διαφορά (3-13 στο 4'). Με... μπροστάρη τον Λιόν Γουίλιαμς η Καβάλα έκανε την αντεπίθεσή της και κατάφερε να μαζεψει τη διαφορά. Οι γηπεδούχοι έμειναν κοντά στο σκορ, ωστόσο η ΑΕΚ είχε σχεδόν πάντα το προβάδισμα (η Kαβάλα προηγήθηκε μόνο μετά το τρίποντο του Γιαννακίδη - 24-22 στο 14'). Ο Σάκοτα έδωσε... ανάσα στην ομάδα του έξω από τα 6,75μ. (29-32) και το ημίχρονο έκλεισε με μικρό προβάδισμα υπέρ της. Καβάλα κι ΑΕΚ παρουσιάστηκαν άστοχες, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν ν' απειλήσουν σημαντικά την αντίπαλό τους. Ο ΜακΚι κατάφερε να μειώσει έξω από τα 6,75μ., αλλά ο Κατσίβελης... απάντησε (53-62) και... ξεκαθάρισε τα πράγματα (53-65 στο 38'41'').

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μπορεί να ήταν άστοχος, ωστόσο... άγγιξε το double double με 9 πόντους κι 9 ριμπάουντ, ο Μιλόσεβιτς μάζευε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο (9π., 11ριμπ.) κι ο Μαλίκ Χέρστον που ήταν ο πιο σταθερός στην επίθεση της Ένωσης είχε 15 πόντους (4/4δίπ., 2/3τρίπ., 1/2βολ., 1ριμπ.).

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τάιλερ Λέιζερ έμεινε στους 7 πόντους με 1/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές, ενώ είχε 2 λάθη και 1 ριμπάουντ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς αστόχησε από κοντά, ο Κατσίβελης μάζεψε το ριμπάουντ, αλλά ακολούθησε το λάθος του Βόσνιου φόργουορντ. Ο ΜακΚι πήρε την ασίστ από τον Μιχάλη Γιαννακίδη για το 53-59, αλλά ήρθε η... απάντηση από τον Δημήτρη Κατσίβελη (53-62 στο 38'). 

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 29-32, 40-50, 55-65

Πηγή: Gazzetta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr