Ο Λεβαδειακός ακολούθησε Εργοτέλη, Νίκη Βόλου και ΟΦΗ στη Β' Εθνική

Παρά τη νίκη με 2-0 επί του Εργοτέλη στην Κρήτη, ο συνδυασμός των υπόλοιπων αποτελεσμάτων αποδείχθηκε καταδικαστικός για τους Βοιωτούς, που υποβιβάζονται στη Footbal League - Σωτηρία για Πανιώνιο και Πλατανιά - Στα πλέι οφ Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας και Ατρόμητος

O Λεβαδειακός είναι, τελικά, η τέταρτη ομάδα που θα ακολουθήσει Εργοτέλη, Νίκη Βόλου και ΟΦΗ στη Football League.

Αν και επικράτησε με 2-0 του Εργοτέλη στο Ηράκλειο η ομάδα από τη Βοιωτία υποβιβάζεται καθώς ούτε ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Πλατανιά, ούτε ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Οι Νεοσμυρνιώτες αν και με δέκα παίχτες κράτησαν το 0-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ και εξασφάλισαν την παραμονή τους για μια ακόμη χρονιά στη Σούπερ Λίγκα. Στα Χανιά, αντίστοιχα, ο Πλατανιας ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Παράλληλα, την παραμονή της εξασφάλισε και η Καλλονή που ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Ατρόμητο στη Μυτιλήνη.

Νίκη σωτηρίας και για τον Πανθρακικό που επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης στην Κομοτηνή και ανανεώσε την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία.

Στη μάχη των πλέι οφ ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο, αλλά λόγω της ισοπαλίας του Ατρομήτου στη Μυτιλήνη δεν του επέτρεψε να πάρει έναν επιπλέον πόντο στα πλέι-οφ.

Έτσι στα πλέι οφ μπαίνουν οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ με 2 πόντους, ο Αστέρας Τρίπολης με 1 πόντο και ο Ατρόμητος χωρίς βαθμό καθώς οι Αρκάδες επικράτησαν με 2-0 της Κέρκυρας.

Όλα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 

Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-1
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-0, 
Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 2-0
Καλλονή-Ατρόμητος 1-1
Πανθρακικός-SKODA Ξάνθη 2-0
Παναιτωλικός-Βέροια 2-0, 
Εργοτέλης-Λεβαδειακός 0-2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr