Δόξα Λευκάδας - Ηρακλής 94-86: Οι νησιώτες πήραν τη ματσάρα στην παράταση, δείτε βίντεο

Η Δόξα Λευκάδας Elabet επικράτησε του Ηρακλή με 94-86 στην παράταση για την 4η αγωνιστική της Stoiximan GBL, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα

Τεράστια νίκη για τη Δόξα Λευκάδας Elabet, αφού επικράτησε του Ηρακλή με 94-86 στην παράταση και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη GBL.

Η ομάδα του Θοδωρή Τερζή, παρότι βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, μπόρεσε να στείλει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο όπου κυριάρχησε και πήρε τελικά τη νίκη στο τέλος.

Ο «Γηραιός» έχασε κρίσιμες βολές και ήταν ένα από τα στοιχεία που του κόστισαν για την ήττα.

Κορυφαίοι για τη Δόξα Λευκάδας Elabet ο Ντεβιόν Χάρμον με 24 πόντους και ο Ρόμπινσον με 22π. Για τον Ηρακλή ξεχώρισε ο Μέλβιν που πέτυχε 22 πόντους.

Δόξα Λευκάδας Elabet - Ηρακλής: Η εξέλιξη του αγώνα

Χάρη στο πολύ καλό ξεκίνημα του Τρέι Ρόμπινσον (10π, 10'), η Δόξας Λευκάδας Elabet βρήκε σκορ στην επίθεσή της και μπόρεσε να πάρει το προβάδισμα (19-18, 10') στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην έναρξη της 2ης περιόδου, ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των γηπεδούχων και πραγματοποίησε σερί (8-0), ανακτώντας το προβάδισμα (19-26, 12'), μετά από εύστοχο τρίποντο του Στάιλς.

Η ομάδα της Λευκάδας, είχε αντίδραση και κάνοντας σερί (9-1) επέστεψε γρήγορα και πέρασε μπροστά (28-27, 14'). Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, βρήκε αμφότερες να είναι ισόπαλες στους 41 πόντους, με τις επιθέσεις να κυριαρχούν των αμυνών.

Μετά την ανάπαυλα, ο Ηρακλής επέβαλε την κυριαρχία του στην αναμέτρηση και μέσω της καλής του άμυνας, μπόρεσε να βρει σκορ στο μπροστινό μέρος του παρκέ, ενώ μάλιστα πήρε και... αέρα 10 πόντων (49-59, 27') και λίγο αργότερα ο Μέλβιν διαμόρφωσε το (51-62, 28'). Η τρίτη περίοδος έκλεισε με την ομάδα του Λούκιτς να βρίσκεται στο +8 (59-67, 30').

Το τελευταίο δεκάλεπτο, άρχισε με τη Δόξα Λευκάδας Elabet, να βρίσκει καλάθια στον αιφνιδιασμό και να μειώνει ακόμα περισσότερο τη διαφορά (63-67, 31'). Ο Ηρακλής βρήκε στη συνέχεια δύο εύστοχα τρίποντα με τον Λεκιού και τον Ντιαρά και πήρε εκ νέου... αέρα 10 πόντων (65-75, 36').

Ένα γρήγορο (5-0) των γηπεδούχων, έφερε το ματς στους πέντε, (70-75, 39'), ωστόσο ο Ντιαρά ήταν και πάλι εκεί για τον Ηρακλή, δίνοντας προβάδισμα επτά πόντων στην ομάδα του (70-77, 39'). Στη συνέχεια ο Πάρις ευστόχησε σε μία βολή (71-77) και ο Λεκιού κέρδισε το φάουλ, όμως αστόχησε σε δύο βολές.

Η Δόξα είχε ακόμα μία φορά την ευκαιρία να μειώσει και ο Τζόουνς κέρδισε το φάουλ και διαμόρφωσε το (73-77), 39 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο «γηραιός» στην επόμενη επίθεσή του πήγε στη γραμμή των βολών με τον Ντιαρά, ο οποίος είχε 1/2 βολές και έκανε το (73-78). Τα φάουλ συνεχίστηκαν με τον Χάρμον να μειώνει στους τρεις (75-78), 27 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Ο Σλαφτσάκης έκανε 0/2 από τη γραμμή των βολών και έδωσε στη Δόξα την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Χάρμον πήρε την ευθύνη και με εύστοχο τρίποντο, ισοφάρισε στους 78 πόντους, με 10 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη.

Η εξέλιξη της παράτασης

Ο Ηρακλής είχε την τελευταία επίθεση, ωστόσο ο Λεκιού αστόχησε στην προσπάθειά του, με το ματς να κρίνεται στην παράταση.

Η Δόξα Λευκάδας Elabet πέτυχε το πρώτο καλάθι στην παράταση, διαμορφώνοντας το (80-78, 41'), ενώ στη συνέχεια έβγαλε την άμυνα και ο Ρόμπινσον έκανε το (82-78, 41').

Οι καλές άμυνες των γηπεδούχων συνεχίστηκαν και ο Ρόμπινσον, ευστόχησε σε δίποντο (84-78, 42'), με το σερί της Λευκάδας να φτάνει στο 6-0. Ο Μέλβιν κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων και μείωσε για τον «γηραιό» (84-79), αφού ευστόχησε σε 1/3 βολές.

Μετέπειτα ο Μαστρογιαννόπουλος διαμόρφωσε το (84-81), μετά από ζευγάρι βολών, ενώ ο ίδιος με εύστοχο λέι -απ, έφερε το ματς στον πόντο (84-83, 43').

Ο Χάρμον απάντησε και έκανε το (87-83, 43') ενώ λίγο αργότερα ο Σάρμα διαμόρφωσε το (89-83) με εντυπωσιακό κάρφωμα, αφού η ομάδα του είχε πραγματοποιήσει καλή άμυνα.

Οι χαμένες βολές των Θεσσαλονικών συνεχίστηκαν με τον Μέλβιν να αστοχεί σε δύο πολύ κρίσιμες βολές, (89-83), δίνοντας στη Δόξα προβάδισμα νίκης.

Η ομάδα του Τερζή κέρδισε το φάουλ στην επόμενη επίθεσή της και ο Χάρμον έκανε το 91-83. Ο Σύλας απάντησε γρήγορα για τον Ηρακλή με τρίποντο, (91-86), 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο Χάρμον πήγε εκ νέου στις βολές και διαμόρφωσε το (92-86), ωστόσο ο Μαστρόγιαννοπουλος υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ όπου ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στη Δόξα.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 41-41, 59-67, 78-78 κ.δ, 94-86 παρ.


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr