Ο Ολυμπιακός 1-0 τη Σπάρτα και συνεχίζει αήττητος στο Europa, δεν τα κατάφερε ο ΟΦΗ με τη Λεβερκούζεν, κορυφή για ΠΑΟ στο Conference με «πεντάρα» στην Αλμάτι, δείτε γκολ
23.10.202600:53
Ο Ολυμπιακός έκανε το 3χ3 στο Europa League, ενώ ο ΟΦΗ υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των Γερμανών χάνοντας 2-0 στο Παγκρήτιο - Τρομερός Παναθηναϊκός διέλυσε με 5-1 την Καϊράτ - Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Ολοκληρώθηκε και αυτή η εβδομάδα των ευρωπαϊκών κυπέλλων που μπορεί να ξεκίνησε με ήττα (αυτην που γνώρισε η ΑΕΚ στο Μάντσεστερ απο τη Σίτι), αλλά σήμερα πανηγυρίσαμε δύο πολύ σημαντικές νίκες. Ειδικά αυτή του Ολυμπιακού ήταν... διπλή καθώς επιτεύχθηκε επί της Σπάρτα Πράγας, ομάδα της Τσεχίας που είναι ο βασικός μας αντίπαλος στη μάχη της 10ης θέσης στη βαθμολογίας της UEFA, ενώ οι ερυθρόλευκοι έκαναν και το 3χ3 στο Europa League που τους φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση και με τεράστιες πιθανότητες για την πρώτη 8αδα.
Αντιθέτως ο ΟΦΗ υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Μπάγερ Λεβερκούζεν που πέρασε δίκαια με 2-0 από το Ηράκλειο, ενώ δεεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς και για τον ΠΑΟ στο Conference League.
Ολυμπιακός - Σπάρτα Πράγας1-0
Μια κεφαλιά δυναμίτης του Γκονζάλες στο 78' χάρισε μια τεράστια νίκη στον Ολυμπιακό, την τρίτη του σε ισάριθμα ματς και πλέον οι ερυθρόλευκοι θέτουν κάτι παραπάνω από σοβαρή υποψηφιότητα για να βρεθούν στην πρώτη 8άδα (που τους γλιτώνει έναν γύρο) της τελικής βαθμολογίας της League Phase.
Η Σπάρτα σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού έβαλε δύσκολα στους Πειραιώτες, ωστόσο οι αλλαγές του Ιμανόλ Αλγουαθίλ επέτρεψαν στην ομάδα του να βρει το γκολ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και να το διατηρήσει ως το τέλος.
Στην εκκίνηση του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν... μουδιασμένος και για 22 λεπτά έμοιαζα εγκλωβισμένος στον ρυθμό των Τσέχων που ναι μεν δεν απειλούσαν, αλλά δεν απειλούνταν από τους ερυθρόλευκους.
Η πρώτη φορά που το Καραϊσκάκη σηκώθηκε στο πόδι ήρθε στο 24' με τον Τσικίνιο να βρίσκει τον Ζέλσον με διαγώνια πάσα, αλλά ο τελευταίος να πλασάρει άστοχα, ενώ δύο λεπτά αργότερα το τακουνάκι του Φρόιλερ έστειλε τη μπάλα παράλληλα με την εστία. Αυτές οι φάσεις ξύπνησαν τους Πειραιώτες που κυριάρχησαν αλλά είχαν κακά τελειώματα στις φάσεις με το ημίχρονο να κλείνει στο 0-0.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο με τη διαφορά ότι στο 60' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή της Σπάρτα με τον Ορτέγκα να διώχνει το γύρισμα του Άλκοθερ και το σουτ του Μάντσεκ να κοντράρει περνώντας δίπλα από το δοκάρι. Ο Ιμανόλ έκανε τις πρώτες του κινήσεις (Γκονζάλες, Πουέρτα) με τον Μεξικανό στο 70' να μην προλαβαίνει το γύρισμα του Ζέλσον, κι ενώ οι Τσέχοι έδειχναν πιο... τολμηροί ήρθε στο 78' το γκολ. Ο Πέντερσεν (που είχε μπει λίγο νωρίτερα αντί του Τικνιζιάν) συνδυάστηκε με τον Ζότα, έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Γκονζάλες με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.
Οι Τσέχοι βρήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν, είχαν μια καλή στιγμή όταν από την κακή απομάκρυνση του Πέντερσεν ο Σούχομελ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι,, κέρδισαν αρκετά φάουλ κοντά στην ερυθρόλευκη περιοχή, αλλά το τελικό σκορ δεν άλλαξε.
ΟΦΗ - Λεβερκούζεν 0-2
Δεύτερη ήττα σε τρία παιχνίδια για τον ΟΦΗ στη League Phase του Europa League, ο οποίος μετά την εντυπωσιακή του εκκίνηση στη διοργάνωση (εντός έδρας νίκη με τη Χόφενχαϊμ) τώρα έχασε δεύτερο συνεχόμενο ματς.
Η ομάδα του Χρήστου Κόντη πάλεψε στο 1ο ημίχρονο, είχε τις φάσεις της με τον Νους (κυρίως αυτή στο 11') και σε μεγάλο βράδυ τον Κλίντμαν Λίλο αλλά δεν απέφυγε την ήττα από την ισχυρή Λεβερκούζεν.
Ο τερματοφύλακας των Κρητικών για 35 λεπτά έκανε την εμφάνιση της ζωής του, κάνοντας τη μία σπουδαία επέμβαση πίσω από την άλλη. Ωστόσο οι Γερμανοί μέσα σε τέσσερα λεπτά (35', 38') προηγήθηκαν με δύο γκολ του Χόφμαν και καθάρισαν από νωρίς το παιχνίδι.
Πριν το 0-1 ο κίπερ του ΟΦΗ είχε κάνει τους Γερμανούς να τραβούν τα μαλλιά τους με τις εκπληκτικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των Χόφμαν (19’, 29’), Σικ (29’), Γκαρσία (33’). Ο ΟΦΗ έβγαλε αντίδραση στο 2ο ημίχρονο όταν έκοψε... ταχύτητα η Λεβερκούζεν αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.
Καϊράτ - Παναθηναϊκός 1-5
Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Παναθηναϊκός στο Αλμάτι του Καζακστάν και πέρασε με το 5-1 από την έδρα της Καϊράτ. Οι πράσινοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους και ήταν μπροστά ήδη από το ημίχρονο με 2-0. Ο Ντέσερς σκόραρε το τρίτο γκολ στις αρχές του δευτέρου και κάπου εκεί η υπόθεση νίκη τελείωσε.
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 6ο λεπτό όταν ο Κυριακόπουλος έβγαλε την ιδανική σέντρα και ο Ταμπόρδα πετάχτηκε ανάμεσα στην αντίπαλη άμυνα και βρήκε δίχτυα. Στο 24' ο Ντέσερς κέρδισε το πέναλτι και το αξιοποιήσε ο ίδιος. Πέντε λεπτά αργότερα ακυρώθηκε γκολ του Τεττέη για οφσάιντ. Το VAR χρειάστηκε αρκετή ώρα προκειμένου να πάρει την τελική απόφαση.
Ήταν πάντως φανερό πως ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ματς. Το 4-4-2 με Τεττέη, Ντέσερς μπροστά ήταν λειτουργικό ενώ ο Πάλμερ-Μπράουν κόλλησε καλά με τον Ντε Φράι στα στόπερ. Ο Ντέσερς στο 47' έκανε το 0-3 με δυνατό σουτ και στη συνέχεια οι πράσινοι έπαιξαν ακόμα πιο απελευθερωμένα. Στο 57' ο Κάνγκουα λίγο μετά την είσοδό του σκόραρε με φάουλ ενώ το 5-0 πέτυχε ο Ραστόντερ όταν ευνοήθηκε από τις κόντρες και πλάσαρε ιδανικά. Το 5-1 ήρθε μετά από το μοναδικό ουσιαστικά λάθος στην άμυνα του Παναθηναϊκού.
Με το 5-1 οι πράσινοι πέτυχαν το δύο στα δύο στη League Phase του Conference League μετά το 2-1 επί της Μπόρατς Μπάνια Λούκα στο ΟΑΚΑ. Πήγαίνουν με 6 βαθμούς για το επόμενο ματς, στην Αθήνα με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας στις 5 Νοεμβρίου.
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του Europa League