Πάλεψε η Ελλάδα, αλλά λύγισε από την ισχυρή Αγγλία χάνοντας με 3-1

Η Εθνική ομάδα γυναικών έκανε μεγάλη προσπάθεια κόντρα στην πολύ ισχυρή Αγγλία για τον πρώτο γύρο των play off του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά ηττήθηκε με σκορ 3-1

Η Εθνική Ομάδα πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Αγγλίας, στον πρώτο αγώνα του πρώτου γύρου των play off του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 στο Παγκρήτιο. Ο δεύτερος αγώνας των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την Τρίτη (13/10, 21:30) στο «King Power» του Λέστερ.

Η ελληνική ομάδα προσπάθησε να κοντράρει όσο μπορούσε τη νικήτρια των δύο τελευταίων EURO Γυναικών και φιναλίστ του τελευταίου Μουντιάλ 2023, έχοντας σε μεγάλη βραδιά την Πεταλωτή. Η γκολκίπερ της Ελλάδας έκανε μεγάλη επέμβαση στο 16’ σε σουτ της Λε Τισιέ, ενώ στο 34’ η «γαλανόλευκη» είχε δοκάρι σε τρομερό σουτ της Παπαθεοδώρου.

Η αγγλική ομάδα άνοιξε εντέλει το σκορ στο 39’ με την Στανγουεϊ, ενώ βρήκε άλλα δύο γκολ στο 63’ με την Λε Τισιέ και στο 67’ με την Ρούσο. Η Ελλάδα σημείωσε το γκολ της... τιμής στο 77’ με τρομερή ενέργεια και πλασέ της Μπρουκσάιρ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3, ενώ στο 90’ η Παρκ είχε ένα σουτ στη συμβολή των δοκαριών.

Διαιτητής: Μολινάρο (Ιταλία)
Κίτρινες: -

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΕΛΛΑΔΑ (Βασίλης Σπέρτος): Πεταλωτή, Γιαννακά, Πατερνά, Μάρκου, Γκούνη, Δρακογιαννάκη (78’ Κόγγουλη), Μπράμε (68’ Σάιχ), Μωραΐτου (68’ Χαλατσογιάννη), Παπαθεοδώρου (87’ Πύλιου), Μπρουκσάιρ, Σαρρή (87’ Τζούρτζεβιτς)

ΑΓΓΛΙΑ ( Σαρίνα Βίγκμαν): Χάμπτον, Λε Τισιέ, Γουίλιαμσον, Μόργκαν (90’+1’ Φισκ), Γκρίνγουντ, Γουόλς, Στάνγουεϊ, Τζέιμς (85’ Πάρκινσον), Χεμπ, Ρούσο (73’ Παρκ), Μπλάιντκλαϊντ (46’ Μιντ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr