Χάποελ Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 92-88: Έχασε δικό του παιχνίδι με μοιραίο τον Ναν στην «πράσινη» Σόφια, βίντεο

Ο Παναθηναϊκός, μπροστά στους 6500 οπαδούς του, προηγήθηκε με 12 πόντους (63-75) αλλά δεν απέφυγε την ήττα μετά από 4 συνεχόμενες νίκες - Στο 20-15 το ρεκόρ του ΠΑΟ

Επιστροφή στη Euroleague, μετά το ντέρμπι «αιωνίων» στην Greek Basketball League, με εκτός αναμέτρηση για τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 35ης ημέρας. 

Στις 20:00 ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Χαποέλ Τελ Αβίβ στην "ARENA 8888" στη Σόφια της Βουλγαρίας και θέλει να κάνει άλλο ένα βήμα για τα playoffs. 

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 7η θέση με ρεκόρ (20-14), ρεκόρ που μοιράζονται πάντως και η 6η Ζαλγκίρις Κάουνας και η 8η Μπαρτσελόνα. Η αντίπαλος των «πρασίνων», Χαποέλ Τελ Αβίβ, έχει ρεκόρ 20-13 και με αγώνα λιγότερο βρίσκεται στην 5η θέση.

Ο αγώνας είναι κομβικός και για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από νικηφόρο σερί 4-0 και θα διεκδικήσει μία 5η διαδοχική νίκη απέναντι στους Ισραηλινούς. Η τελευταία ήττα κατεγράφη για τους «πράσινους» στη Euroleague, από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, στις 6 Μαρτίου, για την 30ή αγωνιστική. Η Χαποέλ προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες και μάλιστα από ισπανικές ομάδες στη διοργάνωση και ψάχνει αντίδραση, βλέποντας να χάνει έδαφος και να βρίσκεται εκτός της προνομιούχου τετράδας που θα έχει πλεονέκτημα έδρας στα Play Offs. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Ιτούδη ηττήθηκαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης (92-83) στην Ισπανία για την 33η αγωνιστική και από την Μπασκόνια στη Βιτόρια (118-109) για την 34η.

Ο Εργκίν Αταμάν θα έχει στη διάθεσή του τους Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν απέναντι στον Ολυμπιακό.

Εκτός αγωνιστικής δράσης έμεινε ο Βασίλης Τολιόπουλος με ενόχληση στον προσαγωγό. Σταθερά εκτός παραμένουν και οι Νίκος Ρογκαβόπουλος και Αλέξανδρος Σαμοντρούροβ.

Η 11άδα του Παναθηναϊκού: Τι Τζέι Σορτς, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Κώστας Σλούκας, Κέντρικ Ναν, Μάριους Γκριγκόνις, Τσέντι Όσμαν, Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ντίνος Μήτογλου, Ματίας Λεσόρ, Κένεθ Φαρίντ.


Το παιχνίδι oρίστηκαν να διευθύνουν οι Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Κάρλος Κορτές (Ισπανία) και Πιότρ Παστούσιακ (Πολωνία).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr