Απολαυστική ΑΕΚ, 90-65 την Μύκονο με ηγέτες Γκρέι και Μπάρτλεϊ, δείτε βίντεο

Η εξαιρετική ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να επικρατήσει με 90-65 της Μυκόνου σε κεκλεισμένων των θυρών ματς στη SUNEL Arena - Κορυφαίοι Μπάρτλεϊ και Γκρέι

Με νίκη συνέχισε την πορεία της στη Stoiximan GBL η ΑΕΚ. Η Ένωση ήταν εντυπωσιακή στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε της Μυκόνου με 90-65 σε κεκλεισμένων των θυρών ματς που έγινε στη SUNEL Arena για την 14η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Στη δράση για την ΑΕΚ επέστρεψε και ο Κουζμίνσκας, που είχε να παίξει από το ματς με τον Ολυμπιακό.

Δεν αγωνίστηκαν ο Νάναλι που προφυλάχθηκε και ο Κατσίβελης λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Ο Σάκοτα 1:30 για το τέλος έριξε στο ματς τον Μπιλιώνη, παιδί της Ακαδημίας και της ομάδας των Εφήβων.

Για την ομάδα του Σάκοτα ο Γκρέι τελείωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Μπάρτλεϊ είχε 15 με 7 ασίστ . Ο Φλιώνης είχε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Αρμς μέτρησε 12 πόντους και 9 ριμπάουντ. Στον αντίποδα για το σύνολο του Ζιάγκου ο Μπριγκς είχε 14 πόντους.

ΑΕΚ - Μύκονος: Το ματς

O Γκρέι μπήκε κεφάτος στο ματς και με τους πέντε πόντους του, έκανε το 7-2 για την ΑΕΚ στο 3'. Ο Σκουλίδας με τρίποντο από τις 45 μοίρες έκανε το 11-7 για τη Μύκονο στα μέσα της πρώτης περιόδου. Ο Γκρέι έφτασε τους 9 πόντους γρήγορα για να κάνει το 15-7 πριν το timeout. Τελικά ο power forward της Βασίλισσας τελείωσε την περίοδο με 13 ποντους και το δεκάλεπτο στο 26-16.

Η ΑΕΚ πάτησε γκάζι στη δεύτερη περίοδο και ξέφυγε με 35-21 χάρη σε δύο βολές του Χαραλαμπόπουλου. Με τον Μπριγκς να φτάνει τους 10 πόντους, η Μύκονος μείωσε σε 41-32, τρία λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Μπριγκς σκόραρε ξανά για το 41-34 αναγκάζοντας τον Σάκοτα να καλέσει timeout. Ο Μπιλλής και ο Γκαμπλ έκαναν το 44-43 στο ημίχρονο για την ομάδα του Ζιάγκου.

Με το τρίποντο του Σκουλίδα η Μύκονος πέρασε μπροστά για το 44-46 στο 22'. O Ρέι με νέο τρίποντο έκανε το 44-49 για τους φιλοξενούμενους. Ο Μπάρτλεϊ σκόραρε για τρεις και έκανε το 51-49 στα μέσα της περιόδου. Ο Μπάρτλεϊ συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και με τρίποντο έγραψε το 56-49 στο 26'. Ο ίδιος παίκτης συνέχισε να το βλέπει σαν βαρέλι στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραρε για το 59-49.

Με δύο βολές του Χαραλαμπόπουλου η ΑΕΚ έφυγε με 69-54 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Στη συνέχεια η Ένωση έλεγξε απόλυτα το ματς και έφτασε στην 9η νίκη της στο ελληνικό πρωτάθλημα με κορυφαίους τους Γκρέι και Μπάρτλεϊ.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 44-43, 67-54, 90-65

Ο MVP: Ο Γκρέι τελείωσε το ματς με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ, όντας ο κορυφαίος.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ: Ο Μπριγκς είχε 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, αλλά δεν έφτανε.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Τα 9 ριμπάουντ του Αρμς.

ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Γκρέι 21 (1), Σκορδίλης 6, Φλιώνης 10 (2), Μπάρτλεϊ 15 (3), Άρμς 12 (1), Λεκαβίτσιους 7 (2), Αρσενόπουλος, Κουζμίνσκας 12 (3), Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Μπηλιώνης.

ΜΥΚΟΝΟΣ (Βαγγέλης Ζιάγκος): Άπλμπι 1, Μουρ 2, Ρέι 5 (1), Σκουλίδας 11 (3), Μπριγκς 14, Καββαδάς 4, Γερομιχαλός 5 (1), Μπιλλής 3 (1), Σιδηροηλίας, Μάντζαρης 2, Κάναντι 11 (2), Γκαμπλ 7 (1).



Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr