Πανιώνιος - ΑΕΚ 75-80: Έκανε τα εύκολα... δύσκολα, αλλά αγκάλιασε την 3η θέση

Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Πανιώνιο (προηγήθηκε 51-29), ωστόσο τα χρειάστηκε στο τέλος για να φτάσει στη νίκη που τη φέρνει πολύ κοντά στην 3η θέση στο φινάλε της κανονικής περιόδου

Εξαιρετική η ΑΕΚ και απόλυτα συγκεντρωμένη ήταν για ένα ημίχρονο πριν το κρίσιμο ματς της Τρίτης για το ΒCL κόντρα στη Βίρτσμπουργκ. Η Ένωση έπαιξε όμορφο μπάσκετ στα πρώτα 20 λεπτά, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Πανιώνιο να παλεύει για την μεγάλη ανατροπή. Τελικά η Ένωση κράτησε γερά και επικράτησε εκτός έδρας με 80-75. Στο 11-8 πήγαν οι νικητές, ενώ στο 9-10 έπεσαν οι ηττημένοι στη βαθμολογία της Basket League.

Για την ομάδα του Σάκοτα ο Χαμπ είχε 17 πόντους, ο Χέιλ τελείωσε με 16 πόντους, ενώ ο Μπράις μέτρησε 12 πόντους με 10 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά για το σύνολο του Λυκογιάννη, 18 είχε ο Ρέι και 15 είχε ο Νόκο. Η Ένωση έπαιξε δίχως τον Κουζμίνσκας.




Πανιώνιος - ΑΕΚ: Το ματς
Oι δύο ομάδες ξεκίνησαν εντυπωσιακά στα τρίποντα με τους Γκρέι και Χαμπ να γράφουν το 3-6 για την ΑΕΚ. Ο Πανιώνιος πήρε προβάδισμα με τρίποντο του Ντέιβις από τη γωνία για το 8-6. Η ΑΕΚ έφτασε τα 4/4 τρίποντα και με τον Μπράις έγραψε το 12-18 στο 6'. Ο Χαμπ έγραψε το 12-24 για την Βασίλισσα, η οποία έφτασε τα 5/5 τρίποντα. Η Ένωση τελείωσε το δεκάλεπτο στο +12 για το 16-28, με τον Μπράις να έχει 10 πόντους.


Το σύνολο του Λυκογιάννη δυσκολευόταν αρκετά με την άμυνα της ΑΕΚ και έφτασε να σουτάρει με 2/12 δίποντα στο 12'. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 19-35 χάρη στις βολές του Χέιλ. Ο Τσαλμπούρης μείωσε σε 23-36 στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Ο Χέιλ με τρίποντο και φάουλ έδωσε αέρα 18 πόντων στη Βασίλισσα για το 27-44. Η ΑΕΚ συνέχισε το show και ο Καράμπελας έφερε το ματς στο 29-51, ένα λεπτό πριν το ημίχρονο.



Ο Γούλριτζ με coast to coast έκανε το 38-56 στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Πανιώνιος μείωσε σε 49-62 με ένα σερί 7-0 χάρη στον Γκίκα. Οι κυανέρυθροι μάζεψαν ακόμα περισσότερο το ματς, αφού ο Γούλριτζ έκανε το 54-65 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ο Γκόλντεν έδωσε ανάσα στην Ένωση για το 60-71, έξι λεπτά για τη λήξη του ματς. Ο Ρέι μείωσε σε 65-74 δίνοντας ελπίδα στους γηπεδούχους. Ο Πανιώνιος αστόχησε σε δύο τρίποντα με τη διαφορά στους 9 πόντους. Ο Ρέι μείωσε σε 71-75 στο 39'. Ο Νόκο μείωσε σε 73-76. O Ρέι σκόραρε για το 75-78 στα 13 δευτερόλεπτα. O Xαμπ κλείδωσε το διπλό με δύο βολές.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 29-51, 49-65, 75-80

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλαιγα μπροστά σου στο τέλος και μου έλεγες «Κούγιας είσαι. Μην φοβάσαι»: Η σπαρακτική ανάρτηση του Χρίστου Κούγια

Η viral αντίδραση της Ουκρανής πρέσβειρας στον ταραχώδη διάλογο Τραμπ με Ζελένσκι - Δείτε βίντεο

Μετά τον live καβγά, ο Τραμπ συγκάλεσε σύσκεψη - Ο Ζελένσκι περίμενε απέξω και μόλις τελείωσε του είπαν «Φύγε!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr