Champions League πόλο, Ολυμπιακός-Γιουγκ 16-15: Κέρδισε στα πέναλτι με απίθανη ανατροπή- Βίντεο

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ (8-3) αλλά με πέναλτι του Γενηδουνιά κέρδισε τους Κροάτες

Με μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και «ήρωα» στη διαδικασία των πέναλτι τον -κακό στον κανονικό αγώνα- Μάρκο Μπίγιατς, ο Ολυμπιακός επικράτησε 16-15 της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στον Πειραιά και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στον Β΄ όμιλο του Champions League ανδρών στην υδατοσφαίριση. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με διαφορά πέντε τερμάτων, αλλά η είσοδος του Μάνου Ζερδεβά και η εξαιρετική εμφάνιση του Γιάννη Φουντούλη (έξι γκολ), έφεραν ένα σερί 5-0 για την ομάδα του Χέρβο Κόλιανιν, που επέστρεψε στο ματς.





Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε 12-12, στη διαδικασία των πέναλτι η κροατική ομάδα πήρε αρχικά προβάδισμα, αλλά η επιστροφή του Μπίγιατς αποδείχθηκε κομβική, καθώς με τρεις αποκρούσεις ο Κροάτης τερματοφύλακας χάρισε στους γηπεδούχους τη νίκη, έστω και με απώλεια βαθμού.



Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ άσχημα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, που είχαν 0/4 στον παίκτη παραπάνω στην πρώτη περίοδο, αλλά και πολλά προβλήματα στην άμυνα. Η Γιουγκ προηγήθηκε 2-0, ο Παπαναστασίου μείωσε με πολύ ωραία κίνηση και γκολ από τα 2μ., αλλά οι Κροάτες απάντησαν άμεσα και έκλεισαν το πρώτο οκτάλεπτο με σκορ 4-1, χάρη σε ένα ξαφνικό σουτ του Λάζιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα που αιφνιδίασε τον Μπίγιατς (το ίδιο είχε γίνει νωρίτερα και στο δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων).



Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει στη δεύτερη περίοδο, βρήκε δύο γκολ με πέναλτι του Γενηδουνιά και με τον Αλαφραγκή στον παραπάνω, ενώ και ο Μπίγιατς έκανε δύο μαζεμένες καλές αποκρούσεις. Εκεί όμως άρχισαν τα λάθη, που επέτρεψαν στους Κροάτες να βρουν ευκαιρίες στην κόντρα και, με ένα σερί 3-0, να ξεφύγουν 8-3, πριν διαμορφώσει ο Φουντούλης το 8-4 του ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Χέρβο Κόλιανιν αντικατέστησε τον Μπίγιατς με τον Ζερδεβά, οι «ερυθρόλευκοι» βελτιώθηκαν επιθετικά και μείωσαν σε 9-6 και 10-8 με μία προσωπική ενέργεια του Γκίλλα, που έκλεψε τη μπάλα στη σέντρα και σκόραρε μόνος του στην κόντρα. Με νέο κλέψιμο, αυτή τη φορά του Δήμου, ο Φουντούλης στην κόντρα έφερε τους γηπεδούχους σε απόσταση βολής. Ο Ζερδεβάς έκανε σπουδαία απόκρουση σε παίκτη παραπάνω και, σχεδόν στην εκπνοή της τρίτης περιόδου, ο Φουντούλης ισοφάρισε σε 10-10, φέρνοντας το ματς σε ισορροπία.

Η μεγάλη ανατροπή ολοκληρώθηκε στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου, με τον Φουντούλη να αξιοποιεί το πέναλτι που κέρδισε ο Λόντσαρ και να δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στους Πειραιώτες (11-10). Ο Γιόκοβιτς όμως απάντησε άμεσα και σταμάτησε το «ερυθρόλευκο» σερί στο 5-0, ενώ ο Τόνι Πόπαντιτς με διαδοχικές δύσκολες αποκρούσεις κράτησε «όρθια» την κροατική ομάδα, που ξαναπέρασε μπροστά με «κεραυνό» του Μπούριτς, 3΄21΄΄ πριν τη λήξη. Ο Νικολαϊδης κέρδισε αποβολή και ο Παπαναστασίου σκόραρε για το 12-12, η Γιουγκ έχασε διπλή ευκαιρία σε παίκτη παραπάνω, αλλά ούτε ο Βάμος βρήκε στόχο σε επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα και, στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, η έξυπνη λόμπα του Φουντούλη σταμάτησε στη συμβολή των δοκών.

Η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε με τον Πόπαντιτς να νικά τον Γενηδουνιά και τη Γιουγκ να έχει 3/3. Ο Κόλιανιν αντικατέστησε τον Ζερδεβά με τον Μπίγιατς και ο Κροάτης σταμάτησε διαδοχικά τα σουτ των Ζούβελα και Καμπάνιας, όμως στο πέμπτο πέναλτι ο Νικολαϊδης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Μπίγιατς συνέχισε το σερί του απέναντι στον Ντάουμπε και ο Γενηδουνιάς δεν λάθεψε δεύτερη φορά, δίνοντας στον Ολυμπιακό τη δραματική νίκη με 16-15.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 3-4, 6-2, 2-2
Στα πέναλτι: 14-13

Διαιτητές: Κουν (Ουγγαρία), Σεγουράνα (Ισπανία)
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 6, Γκίλλας 2, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 1, Νικολαϊδης, Παπαναστασίου 4, Ζερδεβάς
ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ): Πόπαντιτς, Ζβόνο, Μόζαρα, Λάζιτς 3, Γιόκοβιτς 4, Βουκόγεβιτς 1, Ντάουμπε 2, Καμπάνιας, Κρζιτς, Μπούριτς 3, Γκργκούρεβιτς 1, Ζούβελα 1, Γιούρισιτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr