Champions League, Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Τσέλσι 1-0, Ντόρτμουντ-Κοπεγχάγη 3-0: Με το δεξί Κροάτες και Γερμανοί

Με το δεξί ξεκίνησαν στο Champions League Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ντόρτμουντ

Αυτή κι αν ήταν… εφιαλτική πρεμιέρα για την Τσέλσι.

Ηττα 1-0 στο Ζάγκρεμπ από την ψυχωμένη Ντιναμό και με το… καλησπέρα του Champions League αγχώνεται για το μέλλον. Οι Λονδρέζοι ήταν κάκιστοι, είχαν ελάχιστες ευκαιρίες, την ώρα που οι Κροάτες έβγαλαν πάθος και πήραν μόλις την 4η τους νίκη σε 37 αγώνες των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.





Από τα χειρότερα πρώτα 45λεπτα της φετινής σεζόν για την Τσέλσι, η οποία παρουσιάστηκε νωθρή στο Μάξιμιρ. Κακή κυκλοφορία, ανούσιος έλεγχος και καμία φάση! Φοφανά και Ομπαμεγιάνγκ ήταν στο βασικό σχήμα, με τον Γκαμπονέζο να προσπαθεί, αλλά να μην έχει ούτε σουτ στην αντίπαλη εστία. Αντίθετα, η Ντιναμό έβγαλε πάθος, εκμεταλλεύθηκε κάθε αμυντική αδυναμία και φρόντισε να… σοκάρει την αντίπαλό της.



Μόλις στο 13ο λεπτό, ο Πέτκοβιτς έβγαλε υπέροχη κάθετη, ο Όρσιτς άφησε πίσω του τον Φοφανά και με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το 1 -0. Μάλιστα, ήταν το 5ο του τέρμα σε επτά ματς στη διοργάνωση. Αντίδραση της Τσέλσι; Καμία… Οι Κροάτες ήταν εξαιρετικοί στο ανασταλτικό κομμάτι και δυο φορές απείλησαν με Ορσιτς και Αντέμι, ωστόσο τα σουτ δε βρήκαν στόχο.



Στην επανάληψη, η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά, ο Ζίγιεχ έδωσε ώθηση, αλλά ο Χάβερτς στο 48’ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα, οι Μπλε πανηγύρισαν προσωρινά το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, ωστόσο το VAR έφερε και την ακύρωση του τέρματος, μιας και ο Τσίλγουελ που έκανε την πάσα ήταν σε θέση οφσάιντ. H Nτιναμό απάντησε στο 55’, όμως η σουτάρα του Ριστόφσκι βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Τσέλσι πίεσε, είχε καλές στιγμές με τον Ζίγιεχ, ενώ στο 86’ πλησίασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ. Ο Τζέιμς είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι, ενώ Μάουντ και Ζίγιεχ νικήθηκαν από τον εντυπωσιακό Λιβάκοβιτς! Οι Λονδρέζοι πίεσαν μέχρι το τέλος, όμως η Ντιναμό δε λύγισε…

Πάρτι με Ρόις και τρίποντο η Ντόρτμουντ 

Σύνθημα πρόκρισης με το... καλησπέρα από την ενθουσιώδη και κατά διαστήματα εντυπωσιακή Ντόρτμουντ, η οποία επικράτησε άνετα της Κοπεγχάγης (3-0) στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Μπορεί ο όμιλός της να κρύβει κινδύνους, όμως, η Μπορούσια απάντησε με πειστική εμφάνιση απέναντι στην ομάδα του Ζέκα και έδωσε συνέχεια στο σερί βελτίωσης και νικών που άρχισε στην Bundesliga.





Με τον Σεμπαστιάν Αλέ στα επίσημα του «Signal Iduna Park», η αναμέτρηση είχε επεισοδιακό pre-game λόγω των φωτοβολίδων που εκτόξευσαν οι Δανοί οπαδοί, γεγονός που προκάλεσε σύρραξη με την αστυνομία. Παρά την εντυπωσιακή τους ατμόσφαιρα, όμως, στο χορτάρι οι Βεστφαλοί ήταν εκείνοι που προοδευτικά κυριάρχησαν και αφού απείλησαν με Οζτσάν στο 28' και το τσαφ του Ρόις σε πλεονεκτική θέση στο 32', ο τελευταίος έβαλε... φωτιά στο «Κίτρινο Τείχος».



Ο κάπτεν της Μπορούσια ανταποκρίθηκε σε τρίτο σερί εντός έδρας παιχνίδι για τα «αστέρια», σκοράροντας στο 35' μετά την κάθετη πάσα του Μπραντ που δεν μπόρεσε να ανακόψει ο Ζέκα και την τρομερή no-look ντρίμπλα του στον Βάβρο, για το 1-0. Στα 22 γκολ ο... Rolls Royce στο Champions League, τρίτος Γερμανός σκόρερ στον θεσμό (μετά τους Μίλερ και Γκόμες).

Από δική του πίεση και κλέψιμο και πάλι στον Έλληνα κάπτεν της Κοπεγχάγης (βασικός, έγινε αλλαγή στο 72'), ο Γκερέιρο ξέφυγε και μετά από υπέροχη συνεργασία με τον Ρέινα διπλασίασε τα τέρματα της Ντόρτμουντ στο 42', κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρώτο μέρος.



Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία τους να ξαναμπούν στο ματς από νωρίς, αλλά τη σπατάλησαν. Ο Λεράγκερ βρέθηκε σε θέση βολής έξω από τη μικρή περιοχή αλλά σημάδεψε πάνω στον Μέγιερ και η Μπορούσια δεν αισθάνθηκε ποτέ άγχος, φτάνοντας και σε τρίτο γκολ μετά από πολλές ευκαιρίες, με άλλη μία εξαιρετική ανάπτυξη και ασίστ του Ρέινα για το 3-0 με τον Μπέλιγχαμ. Ο Φαλκ προς στιγμήν μείωσε με το γκολ της τιμής, αλλά το VAR και το νεοσύστατο ημι-αυτόματο οφσάιντ είχαν άλλη άποψη, σφραγίζοντας το τελικό 3-0.



Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Μέγιερ, Μενιέ, Ζίλε, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο (86' Ρότε), Οζτσάν (66' Τσαν), Μπέλιγχαμ, Μπραντ, Ρόις (85' Βολφ), Αζάρ (22' Ρέινα), Μοντέστ (67' Μουκοκό)

Κοπεγχάγη (Γιες Τόρουπ): Ράιαν, Ντικς (81' Γιέλερτ), Κοτσολάβα (81' Μπόιλεσεν), Βάβρο, Κρίστανσεν, Φαλκ Γιένσεν, Λεράγκερ, Κλάεσον, Ζέκα (72' Σόρενσεν), Νταραμί (60' Χάραλντσον), Κορνέλιους

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Τον έσφιξα με το σχοινί, αλλά δεν κατάλαβα ότι τον στραγγάλισα, λέει ο δολοφόνος του εργολάβου


Ο δύσκολος χειμώνας της Ευρώπης: Αρκούν 375 δισ. ευρώ για να ζεσταθούμε;


Με ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα για τον κορωνοϊό δηλώνει ο Πλεύρης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr